Arkadaslar an itibariyle ben de artik bir inazuma sahibiyim.Su an ruhsat islemleri ile ugrasmaktayim persembe gunune ruhsat icin randevu aldim, bakalim bir aksilik cikmazsa haftasonu elimde olacak inazuma.Kullanmis arkadaslara(ve motoru bilen

) bir sorum var rodaj ile ilgili bolumde 800kmye kadar 5500 devir 800-1600 kmye kadar 8250 sonrasinda 11000 devire kadar kullanilmasi oneriliyor.Ben artcili kullanan biriyim ancak bu ilk sifir motorum olacak( ilk motorum da sifirdi ama o 5 sene once aldigim cin mali 150 cc bir scooter) bu yuzden hic rodaj acmadim diyebilirim.Bir cok kisi rodajda artcili kullanilmamasini oneriyor, ancak kullanim kilavuzunda boyle bir uyari yok, ikincisi ise 8250 devir forumda gordugum uzere 6. viteste 85 km yapar ki diyelim uzun yola ciktim rodaji acmak icin o yol bitmez yahu :S.Siz nasil rodaji actiniz?
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermesin
ben sırf rodajım bitsin diye ist.den edirne 300 km yolu 7 saatte aldım ama gel birde bana sor ölüm geldi o yol bana
5500 rpm yi geçmedim her vitesi kullandım yeri geldi ikiye üçe düştüm sürekli devir düşerek çıkarak yol aldım
zaten kitapçıktada yazan bu
seninde öyle yapmanı tavsiye ederim benim şuan rodaj felan kalmadı 1700 km oldu şimdi artık rahat rahat yapıştırıyorum
ama rodaj çok önemli motorun uzun ömürlü performanslı olmasını istiyorsan katlanacaksın rodajı harfien uygulayacaksın
mümkünse tek kiş bin
aynı devirleri ve aynı hızda gitme
sürekli devir çevir bir hızlan bir düş
ilk 800 km ye kadar bu şekilde yap
sonrasında 8500 rpm yi 1600 kmye kadar geçme oda zaten 100 km hıza çıkıyor buda senin işini görür