Şu videoyu buldum, 110-120 den sonra ivmelenme tatmin etmedi aslına bakarsanız. Gerçi 250 cc perfrormansı, çokta bişey beklememek lazım. Bide videonun sonlarına doğru son viteste gazı bıraktığında hızı viteste iken düşme esnasında son viteste bulunduğu devir=bulunduğu hızı izledim. Hızı düşerken pause yapa yapa kontrol ettim. Benim cbf 150 den bile sadece 0,5 devir/dk. çevirdiği devir daha düşük. Cbf 150 7700-7800 seviyelerinde 100 km/h yapıyor 5. viteste. Video oynarken hızın düşme esnasında pause yapın, inazuma 100 km-h ta 7300-7400 seviyerinde.
http://www.youtube.com/watch?v=uNISYzl82b8&feature=related
Tabi güçlü motor ve ve yüksek devir çevirmeye elverişli motor yapısı sayesinde 10-11 bin devirleri ve ortalama bi 250 cc naket motorun ulaştığı hızları görebiliyor. Gerçi inazumanın da motor yapısı, bizim motor 7000 d-dakikada ne kadar sıkışıp yoruluyorsa, km-yıl toplam motor kullanım ömründen ne kadar yiyorsa, bizim motor daki 5000 devirle aynıdır, bilemem ama, yinede son viteste çevirdiği devir ve ulaştığı hız, biraz beklentilerimin altında gibi. İleri seviyede ilgimi çeken bi 250 cc grubuunda maxi scooter dahi otomatik vites olmasına rağmen 7000 devirde 110 km-h hızla stabil ilerleyebiliyor. Kullanıcı için daha az motor gürültüsü daha konforlu sürüş, daha az yakıt demek aslında bu. Fakat sanki inazuma ufak oranılı bi dişli değişimini kaldırabilecek gibi görünüyor. Bu şekilde oran ufak tutulduğu taktirde devirde de bi rahatlama sağlanabilir.
Ben halen derim ki, motor bi gelsin, piyasaya girsin, görelim, koklayalım, endişelendiğimiz olumsuzlukların yersizse yersiz olduğunu görelim, sonra motora talip olalım. Bu motor 100 bin km kesin gider. Ama inazumanın motorunu sıfırlamaya kalktınmı 1500-2000 tl den aşağı tutacağını sanmıyorum. Ayrıca şuda var. cbf 250 de Tr ye gelmeden önce of anam ne güzel miş bu senelerce gider 100 binleri görür falan deniliyordu. Sonra motorlar geldi piyasaya girdi. Bazı cbf 250 lerde 30-40 bin seviyelerinde motor sıfırlama ihtiyacı oldu ve servislerin aldığı 3000 tl lik motor sıfırlama faturaları forumlarda paylaşıldı. Değermi, bence değmez o parada söz konusu cbf 250 ise motor sıfırlatmaya asla verilmez. Diyeceksiniz ki bu, suzuki, motoru öyle 30-40 binlerde bitmez. Nereden biliyoruz ? Denenmiş, kanıtlanmış mı ? Burgman 400, maxi scooterların babasıdır ama durumuda budur. Mesela burgman 400 kronik yağ eksiltir. Cbf 150 gibidir. Yağına kullancı bakmazsa bu seviyelerde motor yer. İnazuma motor mekaniği için böyle bi olumsuzluk olmadığına eminmiyiz ? Suzuki burgman 400 forumunu açın, okuyun 30-40 binlerde kaç tane motor sıfırlamış 3000-4000 tl kadar masraf etmiş burgman 400 var. Sahibinde burgman ilanlarına bakın, yüksek km den dizdirin.. Aralarda yer yer görürsünüz. (Motor 40 binde dir ama 3000 tl masraf edilmiş motor komple sıfırlanmıştır, kullanıcıya sıfır motor hediye) Sym Gts 250 araştırıyorum mesela, ne forumda ne sahibinden deki yüksek km li ilanlarda (... km de motor sıfırladım şu kadar masraf ettim) ibaresi okumadım. Motor 40 binde 50 binde satıcı yazmış (Km nin yüksek olduğuna aldanmayım, orjinaldir fakat motor çok temiz ve bakımlıdır.) ibareleri vardır Sym ilanlarında da. Gözü kapalı bi işe girmemek lazım. İlk kullanıcı olmamak lazım. Evladiyelik olur bana, son motorum olur düşüncesi ile inazumaya yaklaşanlar için bence böyle olmalı.
Cbf 150 ise temiz bakarsan 50-60 bin kesin gidiyor. Motoru 350 tl ye sıfırlıyolar

Yani evladiyelik istiyorsan cbf 150 derim arkadaşlar