Syanur; beni sakın yanlış anlama.. Sana kesinlikle karşıt bi yorum yapmıyorum..evet dediklerin doğrudur.Aslında Türkiye'de bu işler biraz bütçe meselesi. Sym 10,290 TL ye satılıyor. Tamam kalitelidir diridir.. Ama aynı fiyata marka olmuş bi motor varsa (aynı segment) türk insanı ona yönelir.. Biz türkler seçiciyizdir, marka ararız. Çünkü zor kazanırız ve aldığımız ürünün bir ömür dayanmasını isteriz. Avrupalı öyle değil.. Benim bakmaya kıyamadığım motorları adamlar her izlediğim video da perte çıkarıyor.. Bizdeki marka olayı ,kalite arayışı ee birazda çevrenin gözleri otomatikman 4 japona itiyor..
Örneğin, 10,000 TL cebinde olsa comet mi alırsın ınazuma mı alırsın.. Dürüst olmak gerekirse ben inazuma alırım..
Dostum aslında doğru söylüyorsun, kalite arıyoruz çünkü sokağa atacak para yok bizde haklısın. Ancak kaliteyi araştırmada biraz geri kalmışız. Yani her konu için diyorum, millet bir önyargıdır gidiyor. Yani hangi firma nekadar gelişti, ne üretti, nasıl üretti, politikası nedir... Bunları araştırmıyoruz. Mesela TVS abs li motor satıyor, 180 cc. Hangi japon satıyor? Ama TR ye gelmiyor TVS nin bu modeli. Gelse daha çok tercih edilir, ama gelmediği için TVS kötü bir firma olarak kalıyor aklımızda. Halbuki öte taraftan çok ilerleme kaydedebiliyorlar. Yada politikaları bize daha uygun olabiliyor. Sen CBF mi almak istersin yoksa abs'li bir TVS mi?? Hani herşey herzaman kalite olmuyor. Kalite konusuna gelince de Hyodan daha iyi olduğunu düşündüğüm SYM var. Beni CBR den daha çok etkiledi. İlerleyen yıllarda sağlamlığını da anlıyacağız bakalım. Ve benim param olsa Comet alırım, çünkü tipi daha hoşuma gidiyor, ve V silindir var. Ama Suzukiyi görmedim daha, görürsem belki fikrim değişir. Sadece ne Hyo ya ne de Suzukiye pozitif yada negatif önyargı ile yaklaşmıyorum.
4 Japon artık hep iyi motor getirmiyor ülkemize. YZF125 ile resmen kazıklanıyoruz! ~9000 TL fiyatı var sanırım. Şimdi ne diyim yani.. Hani kaliteli ama fiyat performans olayı giriyor olayın içine. Ben SYM yi de pahalı buluyorum, CBR 250 daha makul. Ama aralarında başka fark görmüyorum. Yani birisi Japon diye diğerinin üzerini çizmiyorum. 250cc ve altında fiyat çok önemli, Eğer suzuki pahalı olursa onun da elerim. Ama +600cc bir motor alıyorsak beklentiler cidden yükseliyor, ozaman kalite adına biraz daha fazla para ödeyebiliriz. Ama 250cc de sırf japon diye para vermem ben. Ha buarada Hyoların fiyatları da çok arttı, çünkü çok satıldı. Distribitör de hemen fiyatı yukarı çekti. Ama SYM nin bu fiyattan olaya girmesi biraz saçma evet.