Mengu16 saygılar,kendi adıma ben herkesin bindiği motora ve durumuna saygılıyım ancak şölede bir gerçek var verginin taşıtın yarısı kadar vergi alındıgı bir ülkede 2 3 bin liraya motorlu bi taşıt satılıyorsa insan kuşkulanıyor eger küçük yerlerde ve kısa mesafelerde kullanılıyorsa tadından yenmez çin malı motor az yakar,cok kaçar misali ancak genelde büyük şehir kullanıcı mevcut burda ve ne kadar istesekte büyük şehirde çin malına pek yer yok olanıda fiyatından kendini ayırt ediyor,bu motorunda cok fazla konusulmasının sebebi 2 senedir geldi geliyor modunda olması ve nedersek diyelim türkiyede 250lik sınıfa yeni bir soluk getiricek ancak ben 9800 denmiş motora 11 bin denmesindeki olayın abartılmasını garip karşıladım,alınan motor standart ayagı yerden kesmelik bir motor degil,kimseye zorla satmıyorlar kaldıki parasını verene degisiklik yok ve toplu taşıma sisteminin oldugu bi ülkede(heryerde olmayabilir) ne olursa olsun motosiklet ve otomobil bir lüksdür ve o lüksüde her insanın durumu belirler alan alır alamayan almaz benim fikrim bu yönde.