Madem kullanmışsınız size danışayım öyleyse. Şahsen benim son hız gibi bir takıntım yok. İstanbul içi E-5te Temde giderken sol şeride geçtiğim zaman sıkıştırılmamak bana yeter. Gezeceğim arkadaşlarımda da cbr250, 250gtr var. Onlar da sürekli son hız gitmezler zaten. Onlardan çok geride kalmamak yeter açıkçası. Motordan ara hızlanmalarda keyif almak isterim. 130la giderken 120 ile giden bir aracı sollarken ter dökmesem yeter. Arada bir de şehirler arası yola çıktığım zaman motor beni yormamalı. Sollama konusunda seri bir şekilde hızlanır mı inazuma? Bir ss gibi uzayıp gitmesini beklemiyorum elbette. Sadece yeterli mi yoksa beni üzer mi?
Hocam benim anladığm kadarıyla, Duke200, SYM wolf, İnazuma, CBR ve Hyo250 sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacak motorlar. İnazuma hariç hepsini kullandım. CBR-wolf-Duke tek silindir olduğu için torklu diye geçiyor ama bukadar küçük hacimlerde ve ~aynı güce sahip motorlarda çok az farkediyor çekiş farkı.
Hyo performans olarak hepsinden 1 adım önde, net. Son hız yada hızlanma olsun...
Doğru devir aralığında kullanırsanız aradaki farkı görürsünüz. R modeli çok rahatsız, sert süsp. ve oturuş poz.u ve gidon açısı gereği. Ama Comet alırsanız bilemem, o bariz daha rahat, hele biraz da gidonunu yükseltirseniz daha iyi.
Cbr geri kalanlarından belki son hız olarak biraz daha önde gibi ama okadarcık fark için ben CBR tercih etmezdim. Çünkü ş.içi kullanımında yine
diğerlerine göre biraz daha sert süsp. ve oturuş poz. dolayı daha rahatsız geldi bana. Ş.içi ve konfor olarak İnazumayı çok övüyorlar. SYM ve DUKE de yeterli güce sahip ve sürüşleri rahat. Muhtemelen kullanımı en rahat olan 2 motor Duke ve İnazuma gibi. Zaten İnazuma naked'dan ziyade kaliteli-commuter mantığında üretildiği için çok rahat ve kullanımı kolay. Duke ise oturuşu dik, ufak ebatlı ve hafif olduğu için kullanımı çok kolay. Gaza tepkisi çok eğlenceli. SYM bunların arasında sayılır gibi. Yani hepsi birbirinden biraz farklı ama çook da uzak değil.
Bunların hepsi istediğiniz performansı verecektir, kimisi bir tık önde kimisi bir tık geride... ama performans dışında ihtiyaçlarınızı da iyi belirleyin ve ona göre model seçin derim. Çünkü arka çanta, orta ayak, rüzgarlık vs, vs, gibi şeyler bazı insanlar için çok önemli oluyor sonra aldığı motorda rahatsızlık duyuyor :wiinkk:
arkadaşlar inazuma'da 2 mod varmış, 250cc - 125cc, yani dilerseniz 125 cc modu takılıyormuşsunuz !!! bana komik ve tuhaf geldi. en iyisi bir bilene sormalı.
Ooo, o muhabbet oralara kadar gitmiş demek... birkaç sayfa önce açıklanmıştı sanırım o "mod" olayı. Kullananlar söylesin.