Suzuki Suzuki Hayabusa Gsx1300RA Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

merhaba ben de 29 yaşında bir avukatım
sözüme umarım hedeflediğin bölümün daha iyisini kazanırsın demekle başlıyorum
üniversite 3.sınıftan itibaren bir fiil çalıştım, okulumuzda devam zorunluluğu olmadığı için bu imkana kavuştuk istanbul gibi bir - şehir diyemiyeceğim - ülkede yaklaşık 4 sene çalıştım (10 sene de yaşadım)
şu an kendi memleketimdeyim ve burda mesleğime devam ediyorum
hayabusa dediğiniz motor hakkında en ufak bir fikrim yok, sadece çok güçlü çok hızlı ve tehlikeli bir makine olduğunu duyduğum ve gördüğüm tecrübelerimle biliyorum diyebilirim
size hayabusaya binme, alma vs. demeyeceğim, nedeni de zaten siz size bunların denileceğini kabullenerek bu konuyu açmışsınız
yeni bir üye olduğunuzu görüyorum ve o yüzden hoşgeldiniz umarım forumumuzda kalıcı olursunuz demek istiyorum
Yorumunuz için öncelikle teşekkürler. Neden hayabusa derken olay şu. Biraz prestij meselesi yani şöyle diyeyim. Sen doğanlamı gezmek istersin audi ile mi ferrari ile mi? gibi düşünüyorum
>> şu alıntıdan yola çıkarak gönül isterki uçmak ister ama uçmadan önce bilgi, tecrübe, yetenek vs. gibi şeyler gerekir..
arkadaşların çoğu hayabusaya veya daha da yüksek motorlara binmemen gerekçesinin nedeni bu yüzdendir
örneğin bir uçağı uçurmak çok zevklidir ve gerçekten muhteşem bir deneyim olur ancak pilot olmayan bir kişinin uçurmaya çok istekli olan bir kişinin ve hiçbir tecrübesi yeteneği bilgisi olmayan bir kişinin uçağına gönül rahatlığıyla binebiilir misiniz? (hayır)
işte bu sebeple arkadaşların yorumları..
ben başlangıç motoru olarak Kawasaki Ninja 250R aldım (2010 model, sıfır) yaklaşık 2 veya 3 ay önce
sizin gibi tecrübem yoktu
ilk başlarda çok zorlandım, hatta 1 hafta gibi bir süre sadece motora bakınmakla geçirdim üstüne hiç binmedim
yaklaşık 11bin gibi bir para vermiştim motoruma
işte resmi:
bmaqht47u2ucbmjzb.jpg

imajdan ne anladığınızı bilemiyorum tabi ancak bulunduğum şehirde bu motora bindiğimde şehir içinde motorum ve bana bakmayan kimse yok gibi ama motorumu bana veya motoruma baksınlar diye değil, başlangıç için iyi bir motor, 4-5 sene kullanabileceğim bir motor vs. gibi nedenlerden ötürü aldım
600cclik ve 1000cclik tecrübeli arkadaşlar, abiler dahi motorumu çok beğeniyor
ben bu motoru size tavsiye etmeyeceğim çünkü siz hayabusa olarak zaten açmışsınız konuyu ancak yine bir başlangıç motoru olarak çok güzel bir motor diyebilirim
ve 2 ay veya 3 ay olmasına rağmen motoru çok çok iyi kullanmıyorum, bunu biliyor ve hissediyorum
bunu zaten herhangi bir vitesli motorun üstüne bindiğinizde hissedeceksiniz siz de
eğer bir motor alırsanız size tavsiyem belli bir aşamaya kadar öğrendikten sonra, tek başınıza olmamak şartı ile motoru olan arkadaşlarınızla belli bir km uzun yol yapmanız ve bunu haftada bir iki haftada bir şeklinde uygulamanız
size motorunuz ve kendi şoförlüğünüz konusunda çok şey katacaktır
diğer tüm yorumları da dikkati almanızı tavsiye edebilirim
motor tutkusu sadece yüksek hız değildir
motor tutkusu motorcu arkadaşlarınızla birlikte güzel keyifli bir geziye katılarak, onun kawasakisi var, bunun hondası var vs. gibi şeylere takılmadan yaşadığınız o sadece kendinize ait olacak anı keyifli bir şekilde yaşamaktır
bu dediğimi de ancak motorcu arkadaşlar anlayabilir
kısa bir molada içtiğiniz bir bardak acı bir çaydır
uzattım
tekrar umarım hedeflediğiniz bölümü kazanırsınız
saygılar

merhaba ben de 29 yaşında bir avukatım
sözüme umarım hedeflediğin bölümün daha iyisini kazanırsın demekle başlıyorum
üniversite 3.sınıftan itibaren bir fiil çalıştım, okulumuzda devam zorunluluğu olmadığı için bu imkana kavuştuk istanbul gibi bir - şehir diyemiyeceğim - ülkede yaklaşık 4 sene çalıştım (10 sene de yaşadım)
şu an kendi memleketimdeyim ve burda mesleğime devam ediyorum
hayabusa dediğiniz motor hakkında en ufak bir fikrim yok, sadece çok güçlü çok hızlı ve tehlikeli bir makine olduğunu duyduğum ve gördüğüm tecrübelerimle biliyorum diyebilirim
size hayabusaya binme, alma vs. demeyeceğim, nedeni de zaten siz size bunların denileceğini kabullenerek bu konuyu açmışsınız
yeni bir üye olduğunuzu görüyorum ve o yüzden hoşgeldiniz umarım forumumuzda kalıcı olursunuz demek istiyorum
>> şu alıntıdan yola çıkarak gönül isterki uçmak ister ama uçmadan önce bilgi, tecrübe, yetenek vs. gibi şeyler gerekir..
arkadaşların çoğu hayabusaya veya daha da yüksek motorlara binmemen gerekçesinin nedeni bu yüzdendir
örneğin bir uçağı uçurmak çok zevklidir ve gerçekten muhteşem bir deneyim olur ancak pilot olmayan bir kişinin uçurmaya çok istekli olan bir kişinin ve hiçbir tecrübesi yeteneği bilgisi olmayan bir kişinin uçağına gönül rahatlığıyla binebiilir misiniz? (hayır)
işte bu sebeple arkadaşların yorumları..
ben başlangıç motoru olarak Kawasaki Ninja 250R aldım (2010 model, sıfır) yaklaşık 2 veya 3 ay önce
sizin gibi tecrübem yoktu
ilk başlarda çok zorlandım, hatta 1 hafta gibi bir süre sadece motora bakınmakla geçirdim üstüne hiç binmedim
yaklaşık 11bin gibi bir para vermiştim motoruma
işte resmi:
bmaqht47u2ucbmjzb.jpg

imajdan ne anladığınızı bilemiyorum tabi ancak bulunduğum şehirde bu motora bindiğimde şehir içinde motorum ve bana bakmayan kimse yok gibi ama motorumu bana veya motoruma baksınlar diye değil, başlangıç için iyi bir motor, 4-5 sene kullanabileceğim bir motor vs. gibi nedenlerden ötürü aldım
600cclik ve 1000cclik tecrübeli arkadaşlar, abiler dahi motorumu çok beğeniyor
ben bu motoru size tavsiye etmeyeceğim çünkü siz hayabusa olarak zaten açmışsınız konuyu ancak yine bir başlangıç motoru olarak çok güzel bir motor diyebilirim
ve 2 ay veya 3 ay olmasına rağmen motoru çok çok iyi kullanmıyorum, bunu biliyor ve hissediyorum
bunu zaten herhangi bir vitesli motorun üstüne bindiğinizde hissedeceksiniz siz de
eğer bir motor alırsanız size tavsiyem belli bir aşamaya kadar öğrendikten sonra, tek başınıza olmamak şartı ile motoru olan arkadaşlarınızla belli bir km uzun yol yapmanız ve bunu haftada bir iki haftada bir şeklinde uygulamanız
size motorunuz ve kendi şoförlüğünüz konusunda çok şey katacaktır
diğer tüm yorumları da dikkati almanızı tavsiye edebilirim
motor tutkusu sadece yüksek hız değildir
motor tutkusu motorcu arkadaşlarınızla birlikte güzel keyifli bir geziye katılarak, onun kawasakisi var, bunun hondası var vs. gibi şeylere takılmadan yaşadığınız o sadece kendinize ait olacak anı keyifli bir şekilde yaşamaktır
bu dediğimi de ancak motorcu arkadaşlar anlayabilir
kısa bir molada içtiğiniz bir bardak acı bir çaydır
uzattım
tekrar umarım hedeflediğiniz bölümü kazanırsınız
saygılar

Hoşbulduk,cevabınız ve temennileriniz için ayrıca teşekkür ederim.

Bende tam kawasakinin sitesinde ninja 250R'yi inceliyordum ki sizden gelen cevabı görünce çok sevindim. Fiyatı biraz pahalı duruyor. Önerinize göre iyi de bir motor olduğundan şüphe etmiyorum.

Acaba bu motorla başlasam ve 1-2 sene, artık ne kadar sürede alışırsam; elimden çıkaracağım zaman acaba zorluk çeker miyim, bu konuda piyasayı takip edenlerin fikri nedir?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:31 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:28 ----------

bana soracak olursan ilk olarak ağladım...:bounce:

derin ve güzel bir cevap olmuş :) Bende çok ağladım ama her ne kadar ağladıysam o kadar da büyük bir hedef gösterildi :D ve sonucununda azmimle orantılı olacağı öğretildi :D

yani heşey cc değilmiş? Yavaş yavaş öğrenicez galiba bu işi :) Ben şu an da bisiklet kullanıcısıyım. Bayağı bir bütçe ayırıp aldığım şehir bisikletim var uzun turlara çıkıyoruz 250-500-2000 km gibi mesafelere gidip geliyoruz. Heves oradan geçiyor. Uzun süredir bisiklet hakknda bilgi ediniyordm yavaş yavaş yaş da gelince hakimiyeti zor aletler ilgi alanıma giriyor o yüzdendir bu motor merakım. :)

Bisikletle 2000 km.. Helal

Mersin İl Temsilcisi
Hoşbulduk,cevabınız ve temennileriniz için ayrıca teşekkür ederim.

Bende tam kawasakinin sitesinde ninja 250R'yi inceliyordum ki sizden gelen cevabı görünce çok sevindim. Fiyatı biraz pahalı duruyor. Önerinize göre iyi de bir motor olduğundan şüphe etmiyorum.

Acaba bu motorla başlasam ve 1-2 sene, artık ne kadar sürede alışırsam; elimden çıkaracağım zaman acaba zorluk çeker miyim, bu konuda piyasayı takip edenlerin fikri nedir?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:31 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:28 ----------

derin ve güzel bir cevap olmuş :) Bende çok ağladım ama her ne kadar ağladıysam o kadar da büyük bir hedef gösterildi :D ve sonucununda azmimle orantılı olacağı öğretildi :D

ömür boyu anamız ağlayacağına bir defalık biz ağlayalım. bir bilsen neleri göze aldığını... bence bilsen bunları istemezdin... ben bir hayabusayı kendime çok görüyorum. gereksiz güç, gereksiz masraf, gereksiz gösteriş...

ninja 250 nin fiyatı pahalı gibi diyosun hayabusa ya niyetleniyorsun...

Motosikletin yakıtı var, bakımı var. bunlarıda hesaba katmak lazım. Eğer paranın arkası yoksa daha uygun yakıtı ve bakımı ucuz bir motosiklet bak. Bende şuan bisiklet sporu ile uğraşıyorum ve onun bile göze görünmeyen masrafları oluyor.

Herşeyi dikkate al. Zengin bir ailenin çocuğu isen ve illede hayabusa diyorsan al bir hayabusa koy bahçeye ninja yı da al kullan. böylece ne yar dan vaz geçersin nede diyardan...

::evil:: Al hemen Hayabusa nı,, eğitime falan gerek yok Gazla gazlaya bildiğinkadar::evil::::evil::!!!!! Yada 125 ile 250 cc arası bi motorla başla::melek02: tecrübe edin ve kendini geliştir ,bir süre sonra hedeflediğin makineyi yine alır tecrübeli bir şekilde kullanırsın ::melek02:

hayabusa al tamamda git ilk once 2-3 bin tl ye 2. el başka bir vitesli motor al en azından gelistir kendını nasılsa hayabusa okadar para vereceksen en azında almadan bi ybr 125 cbf 150 fln al gene faydası olur :queen:

Son düzenleme:
Kabul etmeyecek olsan bile senin yapman gereken şeyler öncelikle ucuza bir Mondial 125 Zn alıp motor üstünde durmaya, trafiğe alışmaya, sürüş dinamiklerini öğrenmeye çalışmak. Onu kolaycana satarsın sonra zaten ucuz bir model. Daha sonra yeteneğine ve karakterine göre 125 veya 250 cc bir racing alarak asıl istediğin tarza geçiş yapmak kalır geriye. Bilgin, tecrüben ve güvenin olacağı için onun altından kolaycana kalkarsın ders alarak. Sonrada 600 ccye geçiş yapmak var. Bu geçişler arasındaki zamanı ne kadar uzun tutarsan senin için o kadar iyi olur.

Bende senin yaşlardayım bende senin gibi düşünmüştüm bikaç yıl öncesine kadar sonra babamın arkadasının cbr 600 RR ı wardı. Ve bılıyordu buyuk motor ıstedıgımı en son dayanamayıp elime cbr 600RR verdi al sür hadi dedi arkayada oturdu artcı olarak. Napmam gerektiğini anlattı ve yaklasık 150-200 metre düz bi şekilde gidebildim. Buraya kadar sorun yok. Ondan sonraki yaklasık 1 saatte anladım yüksek cc motosiklet sürmek düz gitmekten ibaret değilmiş. :) Dönmesi,durması,trafiğin durumu v.s. belki binlerce etken sayılır. O yüzden inan bana senin içinde erken :) Ben gözümü ondan sonra cbr 125 R 'a diktim. Dişime göre motosiklet. Hem 200-250 km hız'ı ne yapacam ben ? Şehir içindemi ? sürekli sehir dısına da gıdecek degılım. O yuzden alacagım motorada yazık banada yazık dedim ve hedeflerımı kuculttum. Belki ilerde param olursa motosiklet secımlerım cbr 125R-ninja 250R-fazerFZ6-vfr800 olabilir. Hepsi sırayla acelem yok yaşımda genç beni sevenlerde war ;) Bu anlattıklarım teknik bilgiler dışında bide onları anlatırsak zaten dudakların ucuklar kı bazı arkadaslarımız bahsetmıs :) O yüzden boşver sen hayabusa falan 125-250 cc boyuna kilona tarzına uygun bı makine sec kullan. 600 lük bir makına alırım gider birde eğitim alırım sonra rahat rahat surerım dıye bır yanılgıya dusme yok oyle bırsey. 3 günlük egitimle 600 cc sürülebilseydi zaten imkanı olan herkeste 600luk motor olurdu ınan :) Bu iş belki yıllar süren tecrübeyle olur. hadi selametle

Mersin İl Temsilcisi
Bende senin yaşlardayım bende senin gibi düşünmüştüm bikaç yıl öncesine kadar sonra babamın arkadasının cbr 600 RR ı wardı. Ve bılıyordu buyuk motor ıstedıgımı en son dayanamayıp elime cbr 600RR verdi al sür hadi dedi arkayada oturdu artcı olarak. Napmam gerektiğini anlattı ve yaklasık 150-200 metre düz bi şekilde gidebildim. Buraya kadar sorun yok. Ondan sonraki yaklasık 1 saatte anladım yüksek cc motosiklet sürmek düz gitmekten ibaret değilmiş. :) Dönmesi,durması,trafiğin durumu v.s. belki binlerce etken sayılır. O yüzden inan bana senin içinde erken :) Ben gözümü ondan sonra cbr 125 R 'a diktim. Dişime göre motosiklet. Hem 200-250 km hız'ı ne yapacam ben ? Şehir içindemi ? sürekli sehir dısına da gıdecek degılım. O yuzden alacagım motorada yazık banada yazık dedim ve hedeflerımı kuculttum. Belki ilerde param olursa motosiklet secımlerım cbr 125R-ninja 250R-fazerFZ6-vfr800 olabilir. Hepsi sırayla acelem yok yaşımda genç beni sevenlerde war ;) Bu anlattıklarım teknik bilgiler dışında bide onları anlatırsak zaten dudakların ucuklar kı bazı arkadaslarımız bahsetmıs :) O yüzden boşver sen hayabusa falan 125-250 cc boyuna kilona tarzına uygun bı makine sec kullan. 600 lük bir makına alırım gider birde eğitim alırım sonra rahat rahat surerım dıye bır yanılgıya dusme yok oyle bırsey. 3 günlük egitimle 600 cc sürülebilseydi zaten imkanı olan herkeste 600luk motor olurdu ınan :) Bu iş belki yıllar süren tecrübeyle olur. hadi selametle

:cat: emekler boşa gitmemiş, tebrikler :rendeer:

oncelikle forumu acan benzer düşüncedeki abilere ablalara kardeşlere hem gaz hem nacizane uyarı mahiyetinde yazmak niyetindeyim.34 yaşındayım.şu anda b12 kullanıyorum.ancak busa çok kısa zamanda ellerimde olacak.yüksek cc bir hastalık gibidir.tıpkı motosiklet işinin kendisi gibi.yaş olayına çok fazla takılmak gereksiz bence.supersport,superbike,moto gp hep gençlerle doluç18 yaş 20 yaş.demekki yaş ile alakalı değil.ancak bu da demek olmuyor ki asıl gorevi başka olan organlar havalansın.zira max biaggi gibi 40 yaşında bir adam çıkıp bütün bebelere hadlerini de bildirebilir.ders niteliğindeki en son koşolan imola yarışını seyrediniz.carlos checa abimiz de 38den gün alır.motorsiklet ve güç konusunda yaş olayı bence gereksiz.ancak bu demek değil ki 17 yaşında busaya hükmet.bir kere cüsse lazım kontrol için.motor seni kontrol ediyorsa o motora binme.boyuna kilona uygun olmalı.depoya yattığında da farları goruyorsan bi boy büyüğünü al.öncelikle fiziğine uygun olmalı.zira havalı renklere aldanan herkes bu konuyu atlar.sonra tecrube.ki işte bu zamanla olur.başa ne kadar çok gelirse diğer bir deyişle ne kadar motor üzerinde kalırsan o kadar tecrube sahibi olursun.150 ile yattığın sol virajda sol şeride park etmiş çim sulama vidanjörü gördün mü hiç.yada daracık bir sokakta üzerine atlayan bir kangaldan kaçmak için tam gaz açtın mı.yada sağa bakan ama soldan gelen seni görmeyip yola atlayan kadına çarpmamak için yatık vaziyette panik fren denemen oldu mu.sayacak çok şey varken bunları bir de busayla yaşadığını düşün.özellikle köpekli olanı:)motorsiklet kullanıcıları aslında reflekslerini en çok kullanan insanlar.ama bazı şeylerin refleks haline gelmesi zararsızca atlatılan tehlikelere bağlı.125 ile başla.yetmiyormu? 250 yada 500 yap?sonra 600 750.sonra nereye gidersen git.unutma ki bir üst sınıfta her zaman bir alt sınıfın sana yaşatamayacağı şeyleri yaşayacaksın.neyse cc =tecrube olmalı.yaşadığın sürece bir üst sınıf şansın daha da önemlisi motorsiklete binme keyfini yaşama şansın var.zamanla busan da olur r1in de.ölürsen busaya zebanilerin ardında binersin.eminim çok deli gidiyorlardır:)ama en kısa zamanda asya 125 t,piaggio x9 500,suzuki gs 500,kawa z 750,zx 636,gsr 600,suzuki b 12 ile edindiğim tecrubelerin sayesinde busa alacağım.ahan da buradan duyurulur.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Nokta, virgül ve paragraf basi ihtiyaci olan arkadaslar, forum yönetiminden ücretsiz olarak temin edebilirler.

Sen önce git bir ehliyet al kardeşim,hayabusa senin neyine???Malesef dışardan özendiğin ve kolay gelen bu aletler seni üstüne bindirince öyle olmuyor.Bu makineler öyle çocuk oyuncağı değil birer canavar ölüm makineleri.Ne güzel söylemişsin öss emekçisiyim diye??emek vermeden birşey oluyor mu?hocaların ders anlatırken ilk ünitelerden mi başlıyor? yoksa daha çok zor konuların yer aldığı son ünitelerden mi?Biraz mantıklı ol,akıllı ol !!! Senin değil hayabusa 125 cc den büyük bir vitesli motora binmen hata.Ufaktan başlayıp yavaş yavaş pişeceksin.Kolay kazanılan hangi başarı kalıcı olmuş??Merdivenleri yavaş yavaş çıkacaksın ve edindiğin tecrübelerle üst basamaklara çıkacaksın.Fazla uçma,rüya aleminde değilsin,bu olay şakaya gelmez ölsen kurtulursun belki ama işin ucunda sakat kalmakta var?Ha birde ailen?

Şİmdi abicim iyi güzel yazmışsınız zaten bu yorumlar net ve garanti beklediğim gibi :D
Ama kaçınız hayabusa kullandı acaba? Tamam direksiyon küçük, üstünden atar, zor durur felan ama elbet bu aletide kullananlar Allah vergisi bi yeteneğe sahip değiller sonradan öğrenmişler. Ben şimdi 250 veya 600cclik bir motorla başlasam ne yararı olur bana onu söyleyin bende size eyvallah abicim büyüksün diyeyim. Yanlış mıyım?

:):):)

Al güzel kardesim...
Ne istiyorsan ondan al.
Haya mi alican ne yapicaksan git al..
SEn buradaki yorumlara bakma..
Süremessin falan demislerdir kesin..
Öleceksin demislerdir.. (yorumlari okumadim ama yazilanlari düsünebiliyorum)
SEn onlara bakma..
Al bir Hayabusa gör ebenin fotografini...
Baska ne denirki bilemiyorum... :bounce:

Mersin İl Temsilcisi
bildiğini yapacaksan bizi ne yoruyorsun. madem yapmıcan, ustaya niye danışyorsun.
hadi kardeşim çekil tükkanın önünden....:: arrow:

aklın varsa alma ama paranla artıslık yapıcaksan 2tane kıza hava atıcam yolda araba gorunce gazlıcam havam olucak herkez bana bakacak dusucesıyle hareket edıyosan al herkez sana bakar senı konusur okonuda suphem yok
- ne kadar gencmiş...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar