Suzuki GSX 8R

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Alanya'dan herkese merhabalar.
4 yıl önce ''yaşlı başlı öğretmensin,orta yaş bunalımına mı girdin,napcaksın motosikleti''diyenleri dinlemeyip gsx 250 r ile başladığım motosiklet maceram ,yaklaşık iki haftadır uzun süre araştırıp aldığım (48 yaş titizliği ) gsx 8r ile devam ediyor.
Bu motosiklet hakkında söyleyeceğim çok şey var fakat ne desem motosikleti övüyor gibi olacağım ,o yüzden şimdilik sadece olumsuz taraflarından bahsedeceğim.

İkinci eli çok zayıf,sürürken mutlu olursunuz fakat satarken üzer.
Suzuki '' zaten showa süspansiyon koymuşum ,hiç elleme bu ayar iyi '' dediği için ,süspansiyonları ayarlayamıyorsunuz.
Aksesuarları ciddi pahalı ve çoğu yurtdışından geliyor
3 sürüş modu ve tcs dedikleri yine 3 kademeli anti patinaj sistemi var , tcs makineyi özellikle kalkışta çok tutuyor,kapattığınız zaman da motosiklet deliriyor,bir defa kapatmayı denedim korkumdan hemen tekrar açtım.
Gidonun turu biraz dar.
Daha önce bir süreliğine R7 kullandım ,o yüzden sadece bu motosikletle mukayese edebilirim,kesinlikle R7'den çok daha iyi bir motosiklet,torku gidişi kıyas bile kabul etmez fakat ilginç bir şekilde R7'nin manevra kabiliyetini daha iyi buldum.

Olumsuz gördüğüm tarafları sadece bu kadar.
Güle güle keyifle kullanın motorunuzu Hocam. Fakat etrafınızdaki dostlarınızın söylediklerini de yabana atmayalım. 48 yaşında(aynı yaştayız bu arada)bu nedir kardeşim GSX 8R'lar R7'ler😄 Efendi efendi V-strom mu, Afirika Twin mi Tiger 900 mü alsam filan diye soracağınız yaşta ayıp oluyor yani😂

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bu doğru olabilir hocam , ben motosikletimi 4 bin kilometrede 2. el aldım, her ne kadar yeni olsa da belki de zincire bakmamışlardır ,bu sebepten o konuya pek takılmıyorum fakat canımı sıkan başka bir şey var.

Suzuki bana bu motosikleti satıyor, peki ben neden aksesuar için diğer markalardan sipariş vermek zorunda kalayım? Neden internet başında araştırma yapayım ,sağı solu arayayım ,sattığın ürünün arkasında durmak bu kadar zor mu?
Motosikletler

Bir distribütör sipariş verdiğinde, toptan alım avantajı olduğundan ,benim 50 euro para verdiğim ürünü aynı üreticiden 10-20 euro maliyetle temin edebilir , çok daha düşük kargo bedeli öder , ithalat yaptığı için giderlerini işletme gideri olarak kullanabilir , ödediği kdv'yi muhasebede indirim konusu yapabilir , gümrük işlemlerini daha profesyonel şekilde yönetir . Distribütör'ün bu kadar avantajı varken neden ben müşteri olarak parça kovalayıp bir de üstüne dünyanın masrafını edeyim ?

Hadi diyelim ki fazla motosiklet satmadıkları ithalatı belli bir dengede tutmak istiyorlar , tank pad yok yahu , böyle bir şey olabilir mi? Avuç içi kadar yapışkanlı plastik malzeme , dünyanın parasını isteyip neredeyse otomobil fiyatına motosiklet satıyorsun, insan utanır da şu parçayı getirtip motosikletin yanında promosyon olarak hediye eder.
Açın bakın interneti ,suzuki gsx 8r tankpad yazın ,yok ,Türkiye'de bulunmuyor .

Aslında konu tankpad de değil , sağlıklı sebep sonuç ilişkisi kurabilen her insan şu soruyu sorar ; '' gerçek maliyeti 100 lirayı bulmayan plastik aksesuarda bile sorun yaşanıyorsa ,ileride ciddi bir yedek parça veya aksesuar ihtiyacı doğduğunda neler yaşarım ? '' İşte o 100 liralık aksesuar ,koskoca bir firmanın itibarını böyle bitirir .

Motosikletimi çok seviyorum ve iyi ki almışım bu başka bir konu, fakat böyle pazarcı zihniyetiyle distribütörlük yapılmaz , bu hem Suzuki için ,hem de markayı seven bizler için büyük sıkıntı ,dilerim bu sorunları en kısa süre içerisinde çözerler.
Yani genelde bu tip aksesuarların motosiklet markasından aldığınız zaman daha kalitesiz ürüne daha fazla para veriyorsunuz. Tank pad Suzuki'nin kendisinden alınabilecek en son şey olabilir; sonuçta Suzuki motosiklet üretiyor, tank pad stompgrip vb. ürünleri direkt o ürünleri üreten firmalardan almak daha iyi sonuç verir. GSX S8 için benim arayacağım orijinal aksesuar (varsa) şık bir ön siperlik (daha işlevsel ürünler için Givi veya Puig tercih ederim), orta sehpa olabilir. Koruma ve çanta demiri de Givi tercih ederim. (Zaten Suzuki de onlara yaptırıyordur büyük ihtimal...) Herkes uzmanı ve yatırım yaptığı işi yapsın iştene güzel? :)

Motosikleti
Suzuki GSX 8R
Yani genelde bu tip aksesuarların motosiklet markasından aldığınız zaman daha kalitesiz ürüne daha fazla para veriyorsunuz. Tank pad Suzuki'nin kendisinden alınabilecek en son şey olabilir; sonuçta Suzuki motosiklet üretiyor, tank pad stompgrip vb. ürünleri direkt o ürünleri üreten firmalardan almak daha iyi sonuç verir. GSX S8 için benim arayacağım orijinal aksesuar (varsa) şık bir ön siperlik (daha işlevsel ürünler için Givi veya Puig tercih ederim), orta sehpa olabilir. Koruma ve çanta demiri de Givi tercih ederim. (Zaten Suzuki de onlara yaptırıyordur büyük ihtimal...) Herkes uzmanı ve yatırım yaptığı işi yapsın iştene güzel? :)
Bu biraz zevk ve tercih meselesi, ben elimden geldiğince motosiklet için özel üretilmiş orjinal aksesuar tercih ederim , koruma takozunun üstünde yazan ''suzuki '' yazısı bile görsellik açısından benim için tercih sebebi ,orjinali yoksa elbette ben de diğer markalara yönelirim fakat ne yazık ki onlarda da yok , hiçbir firma bu motosiklet için aksesuar getirmemiş ,bulduğum bir firma var ama onda da stoklar çoktan tükenmiş ,yani uzun lafın kısası seçenek yok .
Tank pad vs gibi basit aksesuarlar konusunda genel olarak haklısınız fakat bu model için değil ,orjinalini görseniz bana hak verirsiniz ,suzuki bu sefer detayları gerçekten iyi çalışmış ve orjinaller gerçekten çok güzel ,karbon ayrıntılar ve geometrik şekil çok şık.
Keşke olsa ,keşke getirseler fakat ne yazık ki yok işte..
Sadece yurtdışı sipariş var ve onda da fiyatlar gerçekten çok uçuk.

Getirmek zorundalar hocam ,işleri bu ,uzmanlık alanları da bu , motosiklet sport touring bir model ve çantalı olarak tasarlanmış , hadi süsünü tankpad'ini filan geçtim , en azından çantayı getirmek zorundasın .
Bunun mantıkla izah edilecek bir tarafı yok , başka ülkelerde bunu yapabiliyorlar mı?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben burada ne kadar söylensem de aslında yapacak bir şey yok ve elbet içimize sinmese de muadil parçalarla bir şeyler uyduracağız fakat yazık ,gerçekten yazık ,böyle büyük bir japon firmasına yakışmadı.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bu biraz zevk ve tercih meselesi, ben elimden geldiğince motosiklet için özel üretilmiş orjinal aksesuar tercih ederim , koruma takozunun üstünde yazan ''suzuki '' yazısı bile görsellik açısından benim için tercih sebebi ,orjinali yoksa elbette ben de diğer markalara yönelirim fakat ne yazık ki onlarda da yok , hiçbir firma bu motosiklet için aksesuar getirmemiş ,bulduğum bir firma var ama onda da stoklar çoktan tükenmiş ,yani uzun lafın kısası seçenek yok .
Tank pad vs gibi basit aksesuarlar konusunda genel olarak haklısınız fakat bu model için değil ,orjinalini görseniz bana hak verirsiniz ,suzuki bu sefer detayları gerçekten iyi çalışmış ve orjinaller gerçekten çok güzel ,karbon ayrıntılar ve geometrik şekil çok şık.
Keşke olsa ,keşke getirseler fakat ne yazık ki yok işte..
Sadece yurtdışı sipariş var ve onda da fiyatlar gerçekten çok uçuk.

Getirmek zorundalar hocam ,işleri bu ,uzmanlık alanları da bu , motosiklet sport touring bir model ve çantalı olarak tasarlanmış , hadi süsünü tankpad'ini filan geçtim , en azından çantayı getirmek zorundasın .
Bunun mantıkla izah edilecek bir tarafı yok , başka ülkelerde bunu yapabiliyorlar mı?
Haklısınız tabi, biz burada motoru getirdiklerine de şükür deyip kalıyoruz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar