Birincisi 600lük makina bakıp yakıt hesabı yapanları şiddetle kınıyorum,ya yakıt hesaı yapmayın yada 600 almayın ikisini birden yapınca biraz dostlar alışverişte görsün 600 var gibi oluyor.
İkincisi bahsi geçen 200ler veya yukarısı güzelde 200le 240-260 ee yani yapacak yol var yapmak yasal da siz biri 200 yaparken diğeri 240 yapar diyorsunuz.Bahsetilen süratler bir kere iki kere deneme amaçlı yapılsa bile sizin için sakıncalı...ve bütün motosiklet camiası içinde.
Neyse gelelim hangisi sorusuna en mantıklısı bir çoğunun dediği gibi iki motoruda test etmen ve de bu iki motor haricinde de bir iki nakeda bak derim hornet 600 mesela çok hoş bir motor hatta ducati monster(yenisi hatta en son modeli)banditte fena değil teknik verileri bir kenara koy tipi hangisinin daha cezbedici,servis olarak bütün japonlar 3 aşağı beş yukarı aynıdır heralde korlas zedeler korlasa laf eder,samura zedeler yamahaya laf eder(eski bir yamahacı olarak etmek isterdim ama daha kazıklanmadan 10 dakka evvel fark edip servisten kaçtım.samura adamı samurur...nacizhane fikrim.)neyse ya çok dallandırıp budaklandırmanın bir alemi yok ama neticede kendini 2 motor arasında kısıtlama bir sürü tercihler var muadili cc.de naked motorlar var hepsi incele dene sonra seçenekleri azalt ve bence teknik detaylara boğulma zaten yarışmak ve ya hava atmak vs... için değil keyif için haz almak yeni yerleri keşfetmek için biniyoruz.Yani onun için bence hoşuna gideni al ve şimdiden hayırlı olsun