- Konu Yazar
Ben de F 650 almayı düşündüm! Ancak banditi kullandıktan sonra F 650 almadığıma çok sevindim. Banditin sürüş karekteristiği, biraz iddialı olacak ama, "her şeyi yapar, her yola gelir, bütün bunları bozulmadan yapar!" Orta devirlerde kullanımı muhteşem, alt devirlerde biraz huysuz, lakin her an uzayıp gitmeye hazır! Frenleri orta sikletteki bir motosiklet için oldukça iyi. Kombine kullanmayı sakın ihmal etmeyin. "Unutmayınız, pratik mükemmelliğe giden yoldur (GSF 650, Kullanma Klavuzu, sayfa 3/4). Kitapta da yazdığı gibi bol bol pratik gerekli. Motosikleti çok iyi tanımak, kendimizi çok iyi tanımak ve dış şartları çok iyi tahlil etmek gerekli. Fabrikasyon olarak belli bazı vasıflar bandit ile gelse de, biz, iç ve dış koordinasyonu yeterince ve gerekli miktarda icra edemezsek motosiklet keyifli olmaktan çıkıp eziyete dönüşecektir. İşte bandit çok üst devirlerde, bu anlamda, kullanılacak bir motosiklet değil, çokça orta, az miktarda üst devirde kullanım için üretilmiş bence. Eğer bir arızası yoksa normal şartlar altında neredeyse "sıfır titreşim". Ülkemizin diğer birçok üçüncü dünya ülkesi gibi kendine özgü şartları var. Bu bakımdan fazer satıış rakamlarına bakılarak iyi bir motosiklettir diye düşünüyor insanlar..Fazer'dan motorun ürettiği güç bakımından geride dursa da sundukları açısından onun çok çok üstünde ve ayrıca evladiyelik bir eşya gibi düşünebiliriz banditi. Belki kusuru sınıfının en ağır motosikleti olmasıdır. Tabi ki dağıtıcı firma hatasından bandit bu ülkede hakkettiği değeri görenedi. Yıllardır doğan-şahin gibi saçma sapan araçlar bu ülkede aile arabası diye insanlara empoze (sunulmadı) e"dildi. Bence fazer da bu zihniyetten azade değil. Bandit artçıya ve kullanıcıya sunduğu konfor açık ara diğerlerinden fazladır. Fazer'da sanki artçı bir şeyin tepesinde gibi seyahat ediyor, ayakları sürücünün hemen yanında, sanki daima arkanızda 1.90'lık bir adam taşıyormuşsunuz gibi. Yakıt bakımından aralarında olsa olsa 1 litre yakıt farkı vardır.
Son düzenleme: