DL için benim tahminim en az 20.000TL olur.ale:
Bu konuyu baştan sona inceledim ve tipik Türk muhabbetine dönmüş. Bunun beygir gücü daha güçlü, bunun şekli daha güzel, bu şu kadar basıyo, bu şu kadar heybetli..
Bahsedilenlerin çoğu boş bana göre. Örneğin TA 650 nin karbüratörlü olması sebebiyle yerden yere vurulmuş yılların efsanesi. Neymiş TA 7 litre yakarken VS 4 litre yakıyormuş. Bunu söylemek ve inanmak bile ayrı komik. Motoron dergisinin şubat sayısını okursanız aynı motorun karbüratörlü ve karbüratörsüz modellerinin karşılaştırmasında karbüratörlü modelin daha az yaktığını görürsünüz. Ha bu demek değildir ki TA 650, VS dan daha az yakacak. Tabiiki öyle değil. Ama bu fark herkesin kafadan attığı gibi neredeyse 2 katı değil 0.5-1 litr arasında değişiyor.
Ayrıca bir enduro kullanıcısı için beygir gücünün nasıl bir önemi olabilir ki. Motosikletin dayanıklılığı, problemsizliği, onarım maliyetinin kolay ve ucuzluğu, her şartta sorunsuzca ilerleyebilmesi çok daha önemlidir. TA yıllardır tüm bu konularda kendini kanıtlamış bir motosiklet. VS ise gördüğüm kadarıyla çok başarılı bir motosiklet ve fakat öncelikle bir 5 yıl daha geçmeli ve kendini kanıtlamalı bence.
Ayrıca motosikletin heybeti, şeklinden çok üzerine oturduğunuzda size verdiği his önemli. VS'un üzerinde oturduğumda bana fazla heybetli ve hantal bir motor hissi verdi ki benim gibi 2 metrelik bir adam için bile. Şehiriçindeki çevikliği konusunda şüpheye düştüm. Ama TA ya otuduğumda sanki 192 kg luk bir motor değil de eski motorum XT 125 in üzerine oturmuş gibi hissettim.
Tüm bu yazdıklarım sonucunda hiç bir motoru savunmuyorum ama tipik tartışma geyikleri olan "kaç basıyo", "kaç beygir" gibi endurocuları ilgilendirmeyen konuları geçelim lütfen.. Çünkü istediği kadar bassın istediği kadar beygiri olsun bir motosiklet sizi dağda yolda bırakıyorsa bunların hiç bir önemi yoktur...
Bugün itibariyle:DL için benim tahminim en az 20.000TL olur.ale:
Bugün itibariyle:
DL 650 A (ABS) V-STROM 2009 model 22.500 YTL
İşin en kötü yanı 2.el vstrom fiyatlarıda 2-3 gün içinde 1000-1500tl arttı
Sevgili Özer ,
Ben yazımda bir saygısızlık görmüyorum. Eğer daha dikkatli okursan kendi düşüncelerimi belirttiğimi anlatabilmek için "bence" kelimesini bolca kullandım. Bunlar benim fikirlerim ve fikirlerimde sana veya başkalarına katılmak zorunda değilim. Tabii sana katılmıyorum diye de saygısız olmuş olmuyorum.
Burda herkes kendi düşüncelerini paylaşıyor. Benim anlatmak istediğim her iki aleti bilmeden konuşanlar veya bilerek de olsa taraf tutarak birini yüceltirken diğerini kötüleyenlerden yakınıyorum. Bu iki motor arasında seçim yapmak isteyen ama bu zamana kadar hiç bir bilgisi olmayanlar bu insanlar tarafından yanlış yönlendiriliyor.
Benim ufkum hakkında da yorumun cidden komik olmuş. Komiksin komik..![]()
Site yönetimi lütfen Özer'i moderatör yapın çünkü kendisini şimdiden öyle hissediyor. Tabii eğer moderotör olursan senin aksini düşünen kimseye yazı da yazdırmazsın.
Neyse didişmeyi bırakalım en iyisi.
Ben hala lafımın arkasındayım. Konu eğer bir enduro motosikletse dayanıklılık ve sorunsuzluk , hız ve beygir gücünden önemli gelir diye düşünüyorum hala.

GV650 ye bindim mi? Aklıma Bodrum gelir... V-Strom'a bindim mi Kuzey Avrupa aklıma gelir. TA'e bindin mi de aklıma İran-Pakistan ve Hindistan geliyor... Neden?:silent: B.İ.L.M.İ.Y.O.R.U.M..
Arkadaşlar bu başlığı ağustos 2008 de ben açtım. Bir moderatörümüz 2006 daki bi başlıkla birleştirdi. Neyse uzun araştırmalar hayaller ve planlar sonucu Ramzey 200cc crossumu Aralık 2008 de sattım ve geçen ay boncuk v-strom DL650A mı aldım. İkinci el tertemiz bi makine. Allah herkese gönlündekini nasip etsin. Keyifli sürüşler dilerim...
İşte resimler...
Aklın yolu birdir :wiinkk:
Allah güzel günlerde kullanmak nasip etsin biraderim...inşallah uzun yıllar keyifle kullanırsın. Bir kardeş öğüdü: ABS olsa da, Bu Motosiklet hantal olmaktan öte çok kuvvetli ve agresif...Gaz açarken önündeki alanın uzun ve boş olduğundan emin ol alışana kadar:rendeer:
Dl 650 üzerine Motorsiklet Tanimiyorum Haralet Yapmaz şanzımanda Sorun çıkarmaz Enjektörler Arıza Yapmaz şimdiyekadar Birtane Dl650 Motorunu Söküp Yapmadım Zaten Kimse Daha Dl650 Motoru Sökmemiş
Usta size bir sorum olacak DL ile ilgli tam olarak DL650
HU (Horizons Unlimited) diye harika bir Amerikan sitesi var ve orada bazı DL650 kullanıcıları (Dünya turu ve uzun yol yapanların sitesi) bazıları çok sıcak ülkelerde Motosikletin bazen ateşleme sorunu ile karşılaştıkları, motosikletin rölantide teklemeye başladı ve stop ettiğini yazmışlar. Bir - iki dakika bekledikten sonra hiç bir şey yokmuş gibi marş'a basıp devam ediyorlarmış. Bazılarında FI yanmış ama yine hiç bir sıkıntı olmadan yollarına devam etmişler.
Hiç biriside Turunu yarım bırakmamış. Hatta biri 160bin mil yapmış DL 650si ile.
Bu sorunun kaynağı ne olabilir bir fikrin varmı? ilgine peşinen teşekkürler:wiinkk: