ABS düşük hızlarda defalarca düşmekten kurtardı beni. Eski 140kg.lık çançinçong 200lük enduromda birkaç kere ayağımı yere koyarak (durmaksızın) devrilmekten kurtulmuştum acemilik dönemimde. Ama DL650 de bu biraz zor olurdu heralde çünkü sıvılarla 220kg karter ve yan koruma demirleri, çanta ve birtakım aparatlar vs. ile 230kg, benle 315kg, artçım binince 380kg ve uzun yol için çantalar doldurulduysa yuvarlak hesap 400kg oluyo bizim DeLi650

E haliyle alet biraz kaydı virajda ayağımı yere dokundurayım da dengemi toplayayım metodu gazoz ağacı oluyor.
Frenlerde birşey yapılabilir, öne iki disk koydum daha eklenemez öyleyse birşey yapılamaz diye birşey yok. O iki diskin çapları dolayısıyla fren mekanizmasının ölçüleri büyültülebilir. Bu durumda kaliteli bir arabadaki gibi manetlere dokunarak fren yapabiliriz. Ama birçok doğduğu günden beri motorcu olan büyüklerim ve yaşıtlarım (ben 27 yaşımda başladım

ale: ) frenlerin böyle olmasının daha güvenli olacağını söylüyor. Öte yandan konuştuğum birçok DL sahibi frenlerinin süper olduğunu hatta fazla bile geldiğini söylüyor. Bence bu durumda yine ağırlık ön plana çıkıyor. Şu motor 20kg daha hafif olsaydı herşey çok daha farklı olabilirdi bence. Frenlerde yeterdi, ataklığı daha da artardı ve bizim gibi %90 artçılı yolculuk yapanlar biraz daha rahat ederdi.
Bencede hareket ettiği andan itibaren bir CBF250 kadar kıvrak olabilirsiniz, sizin ustalığınıza kalmış. İstanbulda olanlar kesin görmüştür, Narpost diye bir kargo şirketi yaklaşık 2 yıldır DL650 kullanıyor ve adam sanki YBR125 gibi kullanıyo o makineleri, kaç defa şahit oldum.
Tek silindir makineler ilk motorum yüzünden nefret ettim. Allah düşürmesin kimseyi. Evet yeri zamanı var ama ben değil ağırlıklı sadece asfaltta gidiyorum. Heves edip ilk motorumu tarz olarak gerçek bir enduro aldım ama 2 yıl içinde bir kez bile olsun şöle bir gidip ormana enduro yapayım diyemedim, kısmet olmadı. O yüzden çift silindir benim için tek gerçek. Düşünüp geliştirenden allah razı olsun :rendeer:
Yakıt konusunda katılıyorum, depomu çoğunlukla 18lt ile fullüyorum. Yani içinde 4lt kalmış oluyor. O 18lt ile en fazla 410km gidebildim. Buda aynen 4.4lt/100km ye tekabül eder ve bunu 6lt/100km ye çıkarmak tamamen benim elimde :queen: Daha fazlada hiçbir zaman çıkmadı çıkarsa biryerlerde sorun var demektir.
Eğer birgün DeLi650 küçük gelmeye başlarsa(ki şeytan ufak ufak dürtmeye başlıyo galiba) küçük bir testten sonra sanırım DeLi1000 tek tercihim olabilir. Honda Varadero, Aprilia Capanord gibi makinelerde güzel ama okuduğum kadarıyla yakıt tüketimleri hayli fazla.