Suzuki C800 rodaj

Arkadaşlar bir ay önce satın aldığım motoruma nihayet dün binebildim :) Aklıma bir soru takıldı. Motoru, servisten eve oradaki bir arkadaş yardımıyla getirdik. Onun arkasına oturdum. Arkadaş sıfır kilometrede olan bir motoru biraz zorlayarak kullandı seksen kilometreye çıktık, araba solladık. Ben her ne kadar yavaş dedimse kanı kaynadı gencin:mrgreen:

Şimdi bu motor sıfır kilometredeydi (2008 model) böyle kullanıldığı için motor ve yürüyen aksamlar zarar görmüşmüdür?

Teknik açıklamaları zaman içinde, resimleride güneşli güzel günlerde bu başlığa ekleyeceğim. Hatta bütün C800 sahiplerinide bu başlık altında toplayalım :) Sevgiler.

Motorunuz hayırlı olsun.Çok fazla anlamam.O yüzden ahkamda kesmek istemem ama 800 cc bir motosiklet 80 km hıza çıktı diye de rodajında sorun olmaz herhalde

cok fazla sorun olmaz havalar zaten serin yüksek cc li orjinal bir motor o kadar mesafeden bir şey olmaz ama siz yinede ilk 1000 km dikkatli kullanın hayırlı olsun

herhangi bi zararı olmaz ama siz yine de rodajda devirli kullanmamaya çalışın motorunuzu

Hiçbir problem olmayacaktır fakat rodaj süresince artçı almamaya gayret edin.

niye böyle bir şey olsun ki 800cc motora 80kmh cok değil aslına ama ustalar daha iyi anlayabilr

Rodajda hız yapabilirsin ( gaz kolunun 3 te 1 i) ama redline sokmamaya özen göstermelisin, yani motor bağırmamalı :)

ooho dostum hayırlı olsun Suzi kızın.. korkma bişicikler olmaz .. sıkı motordur..aman bakımını iyi yap zilli suzi bakımı sever :) Güzel günlerde kullanman dileğiyle..

Motorunuz hayırlı olsun.Çok fazla anlamam.O yüzden ahkamda kesmek istemem ama 800 cc bir motosiklet 80 km hıza çıktı diye de rodajında sorun olmaz herhalde

15 km gittik en fazla birşeycikler olmaz herhalde :)

cok fazla sorun olmaz havalar zaten serin yüksek cc li orjinal bir motor o kadar mesafeden bir şey olmaz ama siz yinede ilk 1000 km dikkatli kullanın hayırlı olsun

Okudukça rahatlıyorum :)

hiçbir problem olmaz için rahat olsun ....

Sağolun.

herhangi bi zararı olmaz ama siz yine de rodajda devirli kullanmamaya çalışın motorunuzu
Bundan sonraki kilometrelerde dikkatli olacağım.

Hiçbir problem olmayacaktır fakat rodaj süresince artçı almamaya gayret edin.

Yinede fazla zorlamayacağım az kilometre yüzünden herhangi birşey olmamıştır herhalde. Sağolun.

niye böyle bir şey olsun ki 800cc motora 80kmh cok değil aslına ama ustalar daha iyi anlayabilr

Yüksek devirlere çıkınca motor bağırıyor malumm düşük devir yüksek tork. Neyse azıcık açtık motoru :cat:

Rodajda hız yapabilirsin ( gaz kolunun 3 te 1 i) ama redline sokmamaya özen göstermelisin, yani motor bağırmamalı :)

Bağırdı birazcık :) Bu 3 te 1 i olayına dikkat edeceğim bundan sonra. Yine bu forumlarda okumuştum. Rodaj sırasında arasıra bağırttırmak iyidir diye. Silindirlerin içindeki kurum vs. atılıyormuş; motor açılıyormuş. Onu yapmış olduk :p

ooho dostum hayırlı olsun Suzi kızın.. korkma bişicikler olmaz .. sıkı motordur..aman bakımını iyi yap zilli suzi bakımı sever :) Güzel günlerde kullanman dileğiyle..

Suzi kızııı :mrgreen: Sevdim bunu, isim arayışları içerisindeyim fakat aklıma hep kız isimleri geliyor. Motoru almadan bütün temizlik malzemelerini aldım, güneşli bir günde hemen temizliğe başlayacağım. Teşekkür ederim rahatladım iyice.:rendeer:

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. Malum marka olunca insan geçmişteki tecrübelerinden dolayı yinede ön yargılı yaklaşıyor. Bu forumda okuduklarımda cabası.

Hepiniz iyi dilekleriniz için sağolun varolun:rendeer:
Ben bu motor için beş sene bekledim. Hatta çalışma masamı M800 ün resimleriyle süsledim hep hayal kurdum. Sonunda gerçek oldu, abisini C800 ü aldım.. O kadar normal geliyorki sanki hep benimleymiş gibi. Şoktayım hala sanırım.
Devamlı pencereye çıkıp aşağıdaki motoru seyrettiğimi söylemiyorum bile:mrgreen:

şokun etkisi geçiyor.. Evet evet ta kendisi, arkadaşlar rüya değil artık kapının önünde beni bekliyor. Gece vakti gözükmüyor hiç birşeyi :), kar yağmur yağmasa.. Yada yağsın berekettir. Brandanın altında takılcaz artık :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hayırlısı olsun güzel motor, keyif motoru tüm cruiserlar öyle, aşık olunur, benim kinin adı da Kara Kız :)

Memnun oldum Draggy bende isim arıyorum hala:mrgreen:

Dün şöyle bir 40 km yaptık, sahilyolundan yeşilköye, sultanahmet'e kadar gittik suzikızımla. Yolda fazla zorlamamaya çalıştım, 5. vitese kadar çıktım (80 km). Biraz açmak için zorlamam gerektiğini düşündüm ama genellikle o hızlarda fazla kalmadım. Sabit hızlarda çok gitmedim. Malum teknoloji yüzünden artık rodaj pek önemli değil fakat yinede dikkatli olmak lazım.

Kırmızı ışıkta bekliyordum yanımda bir taksi durdu. İçimden bakasım geldi taksiye. İçerde şöför dahil 5 kişi var ve hepsi hipnoz halinde motoruma odaklanmışlardı :mrgreen:

Yaşlı başlı bir teyzenin yanından geçtim geçerken başını çevirip baktı, geçtikten sonra dikiz aynasından gördüm, tüm vücudunu çevirip bakıyordu :mrgreen:

Çok büyük keyif aldım arkadaşlar, gazı anlık açıp kapamam ile sanki biri beni geriye itiyordu :p Umarım hepiniz bir gün kalbinizdeki özgür kızla buluşurşunuz :rendeer:

Her türlü tavsiyelerinize hala açığım.
Sevgiler:rendeer:

yaaa görünüşü va kalitesi iyide şu tel jantları bi türlü sevemiyorum. makinayı cılız gösteriyo sanki

Aslında tel jantlar daha dayanıklı deniyor. Hem kırılma, bükülme olduğu zaman sadece o teli değiştiriyorsun ve akort ediyorsun. Öteki türkü jant yamulabilir, jantı değiştirmek gerekebilir.

güzel motor güle güle kullan benim hayaller daha büyük kawasaki vn 2000 ama c800 de güzel darısı bizim başımıza

52 hp ve 18000tl çok güzel 80 km hızda bişi yapmaz bunun max sürat 160-170 vardır

Evet arkadaşlar motor 100km yi geçti. Lastik rodajı için daha 50 km var.

Bir kaç foto çektim zamanla daha ekleyeceğim :wiinkk:

Burada kuzen gelip, uyandırdı beni " kalk ben binecem" dedi,

Mahmur gözlerle foto çektirdim, sonrası kuzene ait

:rendeer:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar