Eyvallah Nomarka kardeş

Ancak Ankaradayım. Bu motordan önce 3 vespa değiştirdim. (İtalyan motor) vardı. Onların motorlarını birer kez indirmiştim. Sorun gene yağsız kullanmaktı. 2 zamanlı motor oldukları için yağ eklemek zorundasınız benzine. Vespalarda bu işi kendisi otomatik yapıyor. Ancak bir keresinde yağ şamandırası bozuldu, br diğerinde mikseri bozuldu vs.vs. her defasında motoru açmak zorunda kaldım.
Bu motoru alınca ohh dedim yağ değiştirme derdi bitti. Ancak bu sorun gene geldi buldu beni. İnanılır gibi değil benim için. Neyse bunuda indiricez artık. Bizim tornacı işe başladı ufak ufak. 8 adet yapacak bakalım. Eğer tutarsa piyasada satmaya başlarım

Tornacı canavar gibi her türlü boyut ve gramajını tuttururum diyor.
Motorun seside iyicene arttı. Traktör gibi ses çıkarmaya başladı. Bende artık kullanmıyorum. İşde 15 günlük bi ispanya-italya tatilimiz var. Gelince girişecem. Havalarda gzel olursa daha bi iyi olur.
Sökme sırasındaki tecrübe izlenim ve resimleri burada paylaşırım. Asıl derdim bu krank'a bi şey olmuşsa onun içinden çıkmak masraflı olacak. Hadi piston segman neysede. Bu arada USA forumunda birisi 250 dolara yakın para harcamış piston değişimi için. Bu tr için bile yüksek bi fiyat. Ben vespanın pistonunu 70-80 liraya alıyordum. Segmanıda yanında. rektefeden sonraki piston çapını bilsem onuda alıcam avrupadan ama açmadan bilemiyorum. Eğer sübablara bi şey olmamışsa bu benim tek tesellim olacak.
Kolay gelsin ..