Bende maceralı bir cumartesi geçirdim. Kuzenin motorunu (AN650) toplam 960 km ve 13.5 saat süren sürüş sonrası Adana'dan İstanbul'a getirdim.
3'ü benzin molası olmak üzere 4 kez mola verdim.
Sürüşün 2-3 saati yağmur altında gerçekleşti. Bir ara dolu bile yağdı. Adana'dan 20TL'ye aldığım motorcu yağmurluğu görevini süper yaptı.
Gelelim 400 ile 650 nin farklarına:
-Öncelikle, oturuş pozisyonu 400'den daha yüksek. Yola daha fazla hakim oluyorsunuz.
-650 ağır bir makina. O yüzden şehir içinde kullanımı 400'e göre biraz daha hantal. Ani manevra yapamıyorsunuz. Mesela kıvırmaca yapmak daha zor. Fakat uzun yolda çok daha rahat ve keyifli (Özellikle virajlarda), daha oturaklı gidiyor. Bu makinaya scooter demek haksızlık olur, touring denmeli bence.
-400'e göre rüzgardan kolay kolay etkilenmiyor.
-Sürüş boyunca ortalama 100-110 la gittim. Deneme amaçlı 160'a çıktım kısa süreliğine(Son sürati denemedim). Bu hızda bile stabilitesini hiç bozmuyor. (400'de 120'den sonra oluşan hadiseler bunda yok kesinlikle)
-Frenlerin ABS li olması insana güven veriyor. Frenlere korkmadan tüm gücünüzle asılabiliyorsunuz.
-Hızlanırken ve yavaşlarken çıkan sesi etkileyici.
-Tüketimi göstergeye göre 4.5 lt'nin altına düşüremedim. Yalnız burada göstergede yanılma payı var sanırım. Aldığım benzine göre hesapladığımda 4.25 lt/100 km çıkarken, gösterge 4.5 lt gösteriyor.
Sonuç olarak AN650 harika bir makina. Şimdi kendi motoruma nasıl bineceğim onu düşünüyorum