Slm dün akşam motorumu teslim aldım. arızası giderilmiş zaten tamer abi binde bir olacak bir durumdu oda sana denk gelmiş dedi ben bu arızayı 2 ci kez görüyorum dedi ufak bir elektriksel arıza rölelerin biri ile ilgili.
Ödeme kısmına gelince bostancı gösteri merkezinden altana motora motorun götürülüşü + parça + eksik olan yağın tamamlanması + fren ayarları ve genel kontroller + işçilik =185 + kdv = 218 tl ödedim.
işçilik :150 + kdv ( arızanın yapılması +f ren ayarları ve genel kontrol )
parça : 35 tl + kdv
eksik olan yağ ne kadar eklendi bilmiyorum 200-300 gr.
lastik havları v.s hepsi 218 tl kdv dahil.
merak edenler için yazdım ama gerçekten frenlerinden sıkıntım olmasada dozaşlaması v.b daha iyi olmuş . aldım motoru eve geldim yemekten sonra çıktım bindim depoyu fulledim o havada 160 km /h dayadım motora biraz aklı başına gelsin bir daha beni yolda bırakmasın diye :queen: walla o soğukta soğuk falan demeden bindim hiçte üşümedim zaten birde yağmura yakalandım.Yağmuırdada motora binmek ayrı bir güzel oluyormuş.ama lastiklerinizin güzel olması lazım bridgestone lastiklerle çok sakat sağa yokuş yukarı dönerken arkasını bir attı allahtan arabalarda yan vere vere alışkın bir durum olduğu için toparlamamda kolay oldu en kısa zamanda lastiklerimi değiştirmem lazım vedatın tavsiyesi olan michelan pliot sc düşünüyorum . yarın hava fazla yağışlı olmazsa tüv e gidip diğer işlemleri hallletmeye çalışacağım . kış geldi topicte uykuya daldı sanırım :queen:
öncelikle herkese merhaba M.T de eskiyim ancak cok uzun suredır giriş yapmadan formları takip ederim herkes iyiyi yada kötüyü kendine ters geleni yada hoşuna gideni yazıyor evet bu gayette normal birşey hepimiz kendimize göre haklıyız.
arkadaşım yolda kalmış ve hizmet talep etmiş bahsi gecen altan motor suzuki serviside gelmiş destek vermiş buraya kadar herşey normal ve kullanıcının taleplerine uygun. yukarıda yazdıgı gibi elektrik sorunu yasadıgı için makinesi start almamış hepimizin başına gelebilir şeyler bunlar.
işte ek olarak ön frendeki sıkıntı ve eksik yağ tamamlanmış acıkcası bunlar detay ama bizler sanırım bu detayları işimize gelmediğinde gözden kacırıp farklı noktalara cekiyoruz.
styll 77 kardeşim
yazmışsın ya bostancı gösteri merkezinden motorumu araca yükleyip servise götürdüler diye
b
bostancı gösteri merkezinden altana motora motorun götürülüşü + parça + eksik olan yağın tamamlanması + fren ayarları ve genel kontroller + işçilik =185 + kdv = 218 tl ödedim.
işçilik :150 + kdv ( arızanın yapılması +f ren ayarları ve genel kontrol )
parça : 35 tl + kdv
eksik olan yağ ne kadar eklendi bilmiyorum 200-300 gr.
lastik havları v.s hepsi 218 tl kdv dahil.
parçan 35 tl gayet normal bir roleye göre
yukarıda yazmış olduklarının toplamı ise işcilik olarak dile getirmişsin 150 tl
bu kadar şikayet etmişsin ya keske bir kamyonet cagarıp onunla götürmeyi deneseydin bu rakkamın üzerine nasıl çıkılır ozaman anlardı, bende başıma geldiği için bu kadar rahat yazıyorum en az senden alıcakları para 100 tl olucaktı emin ol bundan.(sadece nakliye)
eksik yag tamamlandı dıyorsun servisler genellikle yaglarını 1 lt olarak satarlar ve benım bıldıgınm kadarıylada altan motor ipone marka baya iyi de bır yag kullanıyor yagın lt si 35 tl olması lazım.hadi diyelim ki 300 gr yag koydu e servis bunu gunde 3 arkadasımızın motoruna 300 gr yag takviyesi yapsa 1 lt gitti unutmayalım ki o servisede bu yaglar hediye edilmiyor değilmi?
geriye ön fren ayarlarınmı kalmıştı onuda halletmişler bak ne kadar güzel de oldu demişsin.
bostancıdan kartala sevkiyat,fren ayarları bakımı,yağ ilavesi,arızanın tespiti kimbilir kac saat ugraştılar (uğraştıklarını sen ima etmişsin) 150 tl işcilik yazmışlar,bırakalım yazsınlar işletme maliyetlerini azçok hepimiz biliyoruz arkadaşlar.
şunu unutmayalım ki bugun işletme maliyetlerini bildiğimiz halde bunları yadırgıyacak işek biz bu motorlara binmeyelim bence...
ayrıca bir şeye daha değinmeden edemiyeceğim arkadaşlarım yazmışlar honda da servis ücretsiz daha iyi vs. vs.peki neden hala suzukiye biniyoruz?...silverwing den istediginizi alamıyormuyuz yoksa
bu benim ikinci maxscooter ım ikiside BM 650. honda silverwing e bir kere binelim ondan sorna tekrar bi düşünelim derim ben....
herkese iyi akşsamlar...