arkadaşlar herkese selam kazasız sürüşler,
ben bir sezondur regal raptor (2007-2700 km) kullanıyorum istanbulda
ama burgman 400 almak istiyorum seneye inşallah allah nasip ederse kaç modelden yukarı bakmalıyım kaç km ye kadar olanları tercih etmeliyim yardımcı olurmusunuz hatta elimdeki motorla takas edebileceğim bir dükyan vs varmıdır
yardımlarınız için teşekkür ederim kazasız sürüşler.
Merhaba, 2003 ve sonrası Burgmanlar enjeksiyonlu olarak üretilmekte, bu yüzden tercihinizi 2003 ve sonrasına yapmanız daha iyi olacaktır. Burgmanlar bakımına dikkat edildiğinde sorun çıkarmayan makineler. Bu nedenle kilometresinden ziyade aslında motora ne kadar iyi bakılmış olduğu önemli. Mesela yağ seviyesinin 1000 km de bir kontrol edilmesi ve eksikse tamamlanması gerekir. Alacağınız kişi buna dikkat etmemiş olabilir. Motoru alacağınızda mutlaka iyi bir servise götürüp gösterin. Motorun sahibini forumlarda araştırmaya çalışın. Belki önceden ne tür sorunlar yaşadığı bulunabilir. Motor 20 bin km civarında ise debriyaj balatasının, kayışın değişip değişmediğini sorun. 30-40 bin km civarında ise varyatör ve/veya bagaların değişip değişmediğini sorun. Onun dışında tabiki bütçeniz elverdiği sürece düşük kilometreli almaya çalışın. Şimdiden hayırlı olsun.
arkadşlar gilera gp 800mü burgman 650mi ?
GP800, daha atak, daha performanslı ve çok yakışıklı bir motor. Fakat süspansiyonlarının sert olması, bagajının yok gibi bişey olması Burgman'ı öne çıkarıyor. Burgman ise rahatlık ve konforuyla uzun yol yapabileceğiniz çok kaliteli, sorunsuz bir motor. O nedenle hala Burgmanı tek geçerim.
Bu konuda Duffy nin çok güzel bir yorumu vardı:
----------------------------------------
Burgman lüks bir sedan aile aracı gibidir.
Gilera bence scooter'ın ferrarisi'dir. Ancak tek kapılı spor araç kadar rahat edersin.
Evliysen yada kız arkadaşınla gezeceksen ne demek istediğimi çok iyi anlayacağına eminim.
----------------------------------------