Arkadaşlar şu sıralar arka fren balatası ile başım belada. Bundan 3 ay evvel motoru bakıma soktuğumda ustadan rica ettim arka fren balatasınada bakıver gerekirse değişelim dedimBaktı değişmesi lazım dedi , tamam değişelim dedim. Orjinal mi takayım dedi evet dedim. Neyse balata değişti ve 65 tl para yazdı balataya. Ama motoru aldığım günden beri frene bastığımda ötme sesi gelmeye başladı halbuki değişmeden evvel böyle bir ses yoktu. Ustaya defalarca gittim neden bu böyle diye, önceleri disk'te çizikler varmış zamanla yeni balata alışır dedi ama aradan 3 ay ve 3000 km geçmesine rağmen bir türlü bitmedi bu ses. En sonunda bana balata telli balata ondan ötüyor dedi bende hani orjinaldi dedim, bu seferde orjinal ama orjinalin taiwan malı olanı var birde japonu var falan gibi saçmaladı. Neyse ama memnun değilsen değişelim dedi, değilim dedim. Geçen hafta yeni balata taktı evet artık frene bastığımda ses yok ama frene basmadığım zamanlarda yani giderken öte öte gidiyorum....
Neden dedim gittim yine aynı hikaye diskin çizik falan da filan. Bıktım ben bu motor ustalarından. Zaten geçen yıl suzuki servisini başka bir sebepten bırakmış bu ustaya gitmeye başlamıştım ama bu gidişle burada gidecek usta kalmayacak... Ne yapmalıyım bilmiyoru.
Balata temizleyici sprey aldım , kullanınca 1-2 saatliğine kesiyor ama sonra yine başlıyor ötmeye. Düşük hızda giderken sürekli ötüyor balata.
Sonra fren hidroliğini tamamladım biraz eksikti ama değişen birşey olmadı. Yine ötüyor yine ötüyor. Disk'i de elletirmek istemiyorum açıkcası , çünkü daha önceden hiç ses gelmiyordu balatalardan. Aynı derecede çizikler öndede var ama önden hiç ses gelmiyor ama onları da değişirsem onlardan da gelecektir eminim.