Suzuki Suzuki Burgman Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Ben geliyim mi?..... Beni beğenmiyürmüsün?....:salut::salut::salut::salut:

Bu arada burgmanın en ufağına biniyorum bende..Bu topikte bende varım artık....:queen::queen::queen:

alp hocam hayırlı olsun.Suzuki olsun çamurdan olsun....

Deniz 20.01 de orada olurum.

Erencim bakalım guzergah senin ordan gecerse mutlaka ugrarım cok sagol..

merhaba arkadaşlar

yaklaşık 2buçuk senedir mondial zat 150 kullanıcısıyım, inanması zor ama yaklaşık 40000 km yok yaptım o motorla. çok yolda kaldım, 2 motor parası servis parası ödedim ve sonunda motorumu değiştirme zamanım geldi(biraz para denkleştirdim). uzun süredir burgman forumlarını takip ediyorum. sizden ricam bana yardımcı olmanız. biriktirdiğim para 2003 yada 2004 burgman 400e anca yetiyor. bu süreçte nelere dikkat etmeliyim. tavsiyeleriniz neler olacaktır. artık yolda kalmak, her gün servise gitmak istemiyorum. yardımlarınız ve değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim. saygılar arkadaşlar.

Öncelikle tebrik ederim, hayırlısıyla almak nasip etsin.

Alacağın Burgman eğer 20-25bin km lerde ise debriyaj balatasının, fren balatalarının ve kayışının değişip değişmediğini sormalısınız. Çünkü bu parçalar toplamda 500-600 ytl arası maloluyor. Bunlar değişmişse 40-45 bine kadar sorunsuz binersiniz. Ayrıca Burgmanlar 6000km'lik servis periyodu boyunca yaklaşık yarım litreye yakın yağ yakar, 6000km dolmadan yağ eklenmesi iyi olur, bakımlarının düzenli yapılmış olmasına dikkat etmelisin. Onun dışında diğer arkadaşların da söyleyecekleri vardır...

Hayırlı olsun şimdiden...

Öncelikle tebrik ederim, hayırlısıyla almak nasip etsin.

Alacağın Burgman eğer 20-25bin km lerde ise debriyaj balatasının, fren balatalarının ve kayışının değişip değişmediğini sormalısınız. Çünkü bu parçalar toplamda 500-600 ytl arası maloluyor. Bunlar değişmişse 40-45 bine kadar sorunsuz binersiniz. Ayrıca Burgmanlar 6000km'lik servis periyodu boyunca yaklaşık yarım litreye yakın yağ yakar, 6000km dolmadan yağ eklenmesi iyi olur, bakımlarının düzenli yapılmış olmasına dikkat etmelisin. Onun dışında diğer arkadaşların da söyleyecekleri vardır...

Hayırlı olsun şimdiden...

Bunlara katılıyorum, artı olarak lastikler ciddi bir kazasının olup olmadığı km'sinin orjinal olup olmadığı

Selam arkadaşlar öncelikle dün akşam için herkeze teşekkür ederim ortam 10 numaraydı bu sabah motorumu servise götürdüm kavrama+tas+kayış+yağ+yağ filitresi+arka firen balataları ve ufak tefek bazı parçalar ve işçilik dahil 700 ytl verdim normal olduğunu umuyorum.

Selam arkadaşlar öncelikle dün akşam için herkeze teşekkür ederim ortam 10 numaraydı bu sabah motorumu servise götürdüm kavrama+tas+kayış+yağ+yağ filitresi+arka firen balataları ve ufak tefek bazı parçalar ve işçilik dahil 700 ytl verdim normal olduğunu umuyorum.

çok iyi fiyata yaptırmışın 400-500 civarı balata ve tas
Kayış orjinal suzuki 210ytl
yağ Castrol 10/40 2lt 36ytl
yağ filtresi K&N 19 ytl Suzuki : 20 ytl
Arka balata 35-60ytl arası

Nerede yaptırdın yetkili serviste mi?

çok iyi fiyata yaptırmışın 400-500 civarı balata ve tas
Kayış orjinal suzuki 210ytl
yağ Castrol 10/40 2lt 36ytl
yağ filtresi K&N 19 ytl Suzuki : 20 ytl
Arka balata 35-60ytl arası

Nerede yaptırdın yetkili serviste mi?

kadıköyde ismail usta yetkili servis haa birde buji vardı yazmayı unuttum

bugün denk geldi servise uğradım uğramışkende kavrama balatasını sordum 170ytl dedi suzuki tasda o fiyatlardaymış...

arkadaşlar izmir yolcusu varmı ben gidiyorum oradanda hafta sonu kaçamağı yapabiliriz

Baktım kaç gündür herkez uyuyor kimseden ses seda yok hareket gelsin bari diye oturdum sizler için gezide çektiğim resimlerden bir kısmını yükledim..

10oz9.jpg

GPS imizi yerleştirdik km saatimizi sıfırladık. sabaha karşı yola çıkmak için hazırlanıyoruz.

11pf1.jpg

manzaranın güzelliğine dayanamayıp sakar geçitinde duruyoruz.

12ed1.jpg

gps adamın başına iş açıyor yolda sakin sakin giderken ekranda akyaka yol ayrımını görünce ve fazla uzak olmadığını anlayınca insanın gidip orayıda göresi geliyor:p

15ay3.jpg

GPS in bi sonraki tuzağı antalyaya gitçez derken önce kendimizi marmariste sonrada madem marmarise geldik bari datçada kalalım şeklinde kendini gösteriyor:D,

13hp5.jpg

datça yolları üzerinde mt-03 burgman kardeşliği :queen:

17tt4.jpg

palamut bükü taraflarında dolanırken

24xy9.jpg

25eb0.jpg

datça-knidos yolu üzeri

26yh1.jpg

knidos burnunun egeye bakan tarafı burnun diğer tarfı akdeniz. bizde acaba akdenizdemi yoksa egedemi denize girsek diye düşünüyoruz:p

27zn1.jpg

datçada gece manzarası çalışması

28bc1.jpg

2 günü datçada geçirdikten sonra marmarise geliyoruz.

29ts4.jpg

marmaris çıkışında depomu 2. kez 499.cu km de dolduruyorum(36.42ytl) ilknide 256 de doldurmuştum sanırım.(36ytl) 250 de bir bulduğum ilk shellden doldurdum depomu.

30ub6.jpg

GPS in yeni hedefi kaş, marmaristen 213 km gösteriyor ama yol üstünde gene ufak ufak sapmalar yaptık dayanamayıp:D

31rm3.jpg

kalkan taraflarındayız. yol çalışmaları olduğundan mecburen içim acıyarak bu yola giriyorum:(

32dh7.jpg

vee hep bi gün motosikletle geçmek istediğim kalkan-kaş yolu... motor o kadar yüklü olmasına rağmen fırsat bu fırsat diyip virajlarda motora yüklenebildiğim kadar yüklendim... meğer sonra demre-finike arasıda en az bu kadar keyifliymiş virajlara doydum... debriyajım isyanlardaydı:queen:

33we5.jpg

arkamda kaputaş plajı. şöyle bi bakıp geçtik daha sonra yüzmek içinde gelicez diye planımızı yaptık...

34we8.jpg

kaştan sonra ibre artık 750km den fazla gösteriyordu ve bende yusuflar içinde bi benzinlik aranıyordum gps en yakın benzinliği 50 km sonra demrede gösteriyordu. derken tepelerde bi yerde gps de olmayan bi opet bulup acık kaktırılmış benzin aldım:pr:: gerçi benzinliği bulduğumda çölde vaha bulmuş gibiydim:queen:

36vi0.jpg

demre-finike-kumluca üzerinden olimposa geçiyoruz...

37hr3.jpg

oliposda ilk sabah etkinliği motoru yıkamak.

38zo5.jpg

olimposdan bi görünüş....

39qq6.jpg

burasıda olimpos plajı...

40vk9.jpg

günü birlik bir tekne turuyla kekova-üçağıza geliyoruz. hedef tarihi batık kent...

41we4.jpg

kekovadaki kaleden bir görünüş

42hn0.jpg

buda benim batık kent de gezi teknemizin altına dalarak yaptığım deneysel çalışma:p

43in7.jpg

oralara kadar gitmişken saint nicholas ve myra da ziyaret etmeden olmazdı...

44yq0.jpg

45sg5.jpg

46wn5.jpg

olimposdan dalyana gönerken bu sefer yüzmek için kaputaşdayız...

47bo4.jpg

sıkıdostlar:p

48nh1.jpg

yeniden o güzel virajlardayız.

49qv6.jpg

yol üstünde fethiyen geçipte saklıkente uğramamak olmaz. buda klasik saklıkent pozu.

50po1.jpg

dalyana gelipte tekne turu yapmamak olmaz. yapmışkende en güzeli yaptık. bütün dalyanı dolanıp akşam barbeküsü için iztuzu plajına gittik..

52rg1.jpg

yol üstündeki kayalara oyulmuş kral mezarları

51tu6.jpg

dalyan giriş-çıkışı

53li6.jpg

caretta-carettaların her sene yumurtlamak için geldiği cennet iztuzu plajı.

54ij4.jpg

akşamki barbakü öncesi kız arkadaşımla beraber yakaladığımız mavi yengeçler.

55ek8.jpg

buda kovanın barbeküden sonraki hali:p süper bir lezzetti tazecik yengeçleri mangalda cızz bızz..

56wi0.jpg

oralara gidipte çamur banyosuna gitmemek olmaz...

57hw1.jpg

hele çamur banyosuna gidipte bu hale girmemek hiç hiç olmaz:p

58wg2.jpg

dönüşte aydın otobanında sakin sakin giderken mt-03 ün selatin tünelinde yanımdan basıp gitmesinin gazına gelip bende peşine takılıyorum. full+full bagajlı motor düzlükte anca bu kadar basabildi. ama hafif rapma aşağı ibreyi kapattı...
garibim bacak aramda deliriyordu ama olsun o kadarcık:queen:

Son düzenleme:
Merhaba... Ben Geldim. :))

Selam Burgman dostları. İsmim Gökhan Batuk. Adana'da yaşayan bir hekimim. Planlarıma göre 4-5 ay sonra 650 AN alacağım. Şu an Burgmanım yok. Beni de aranıza kabul ederseniz sevineceğim. Görüşmek üzere...

selam arkadaşlar biliyosunuzdur benim yakıt da problem oldugunu düşünüyorum sizler depoyu full yaptıktan sonra biraz km den sonra tekrar full yapıp buraya yazmamı sölemiştiniz 3 günlük tekirdağ ç.kale asos gezimi yaptım ve 2 saat önce döndüm depoyu bostancı shell den tam 40 ytl full doldurdum ve 200 km yaptım tekirdağ merkezi 15 km geçmiştim sonra tekrar depoyu fulledim ve tam 26,77 Ytl ye (Tam 8 litre ) tuttu şimdi benim motorum ne kadar yakmış oldu ( bu arada 200 km boyunca 120 km/h geçmedim belki bi kaç sefer sollamak için 140 yapmıştım ) hesaplarınızı bekliyorum

:)özele msj gönderdim bakmazsın belki diye burdan söliyeyim dedim

yeni gördüm dostum sağol nedemek sohpete herzaman açığımdır msn adresim [email protected] bütün arkadaşlarıma ekleyin cep 0533 722 79 02 adım yazdığı gibi savaş telefonlaşalım ortam yapalım bu sitedeki bazı arkadaşlarla ortama girdim hepsi çok kalite arkadaşlar herkeze iyi günler bu arada cuma akşamı izmire geldim gece işimi halledip çanakkale üzerinden tekirdağ yeni çifliğe yazlığa geçtim çok rüzgarlıydı ama deydi :cat:

selam arkadaşlar biliyosunuzdur benim yakıt da problem oldugunu düşünüyorum sizler depoyu full yaptıktan sonra biraz km den sonra tekrar full yapıp buraya yazmamı sölemiştiniz 3 günlük tekirdağ ç.kale asos gezimi yaptım ve 2 saat önce döndüm depoyu bostancı shell den tam 40 ytl full doldurdum ve 200 km yaptım tekirdağ merkezi 15 km geçmiştim sonra tekrar depoyu fulledim ve tam 26,77 Ytl ye (Tam 8 litre ) tuttu şimdi benim motorum ne kadar yakmış oldu ( bu arada 200 km boyunca 120 km/h geçmedim belki bi kaç sefer sollamak için 140 yapmıştım ) hesaplarınızı bekliyorum

133 lira yakmış eski parayla gayet iyi yakılabilecek en ekonomik rakam

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar