gülü seven dikenine katlanıcak olsada iyi düşünmek lazım. scooterdan sonra vitesliye geçip geri dönmeyen çok
Katılıyorum size. Her iki tipin de kendine göre avantaj ve dezavantajları var. Skuterden vitesliye geçmiş biri olarak her an fikrimi değiştirip tekrar bir maxi skuter alabilirim. Tamamen kişinin tercihlerine göre değişen durumlar.
kusura bakmayın ama çok sığ düşünmüşsünüzmadem söz konusu size değer kaybı gelin kabaca bir hesap yapalım
öncelikle yakıttan başlayım arkadaşımız gülük 100 km yol yapacak. 2 sene binmeyi planladığını düşünelim. burgman en az 1 lt daha az yakıt tüketiyor. 1 lt benzin yuvarlak hesap 4.5 tl diyelim. yani 2 yıl içinde xmaxin yaktığı benzine göre 3285 tl daha az yakıt ücreti ödeyecek değil mi? Xmax te bildiğim kadarıyla yağ filtresi olmadığı için bakım aralıkları kısa tutulmuş suzuki de 5000 km de bir bakım periyodu var bu da ister istemez servise ödeyeceğiniz ücreti arttıracaktır. Xmax aldığınızda ne bir bagaj aydınlatması ne bir çakmaklık ne de uzun tur camı standart olarak sunuluyor işte bunlar hep para suzukide bunlar şitandart :mrgreen: ha 1000 tl ye yakın satılan konforlu koltuğu saymayacağım bile. xmax 14800 tl iken burgman 13500 tlxmaxi alırsınız herkes çok över ama iş accık asfalt dışında sürmeye gelince o muhteşem süspansiyonların size yaşattığı konfor verdiğiniz paranın her kuruşuna nasıl sövdüreceğini acı bir şekilde tecrübe ettirecektir. Tabi bu bozuk yollar sadece konforu değil karenajdaki tuhaf uyumsuzluk sonucu yerinden çıkmasıyla sizi nirvanaya ulaştıracaktır. Hepimiz motosiklet kullanıyoruz yani sizin sandığınız aksine parayı yoldan bulduğumuz için değil paramızın alabileceği en iyi aleti almak için çabalıyoruz. Kimimiz motoru aldıktan bir süre sonra satma hayallerine dalar kimi iyikide almışım en az bir kaç yıl daha binerim diye düşünür ve sizin sözde bahsettiğiniz zarar kısmı "" yerine keyife bırakır. Amacım sataşmak ya da kalp kırmak değil bahsettiğiniz kıyaslamanın yanlış tarafını göstermek sizin verdiğiniz örneğe göre cruzer alacak ve para konusunda limit takıntısı olmayan arkadaşa harley ya da shadow olsun gidip daha fazla satılıyor piyasası var denilerek regal kanuni dealim gibi markaları tavsiye etmek gibi oluyor. Demem o ki harley az satılıyor diye bu markayı başarısız mı yapar ya da ürettiği ürünü
Neyse esen kalın
![]()
Az kaldı Burgman 200 takaslı İnazuma diye ilan veriyordumŞaka bi yana Suzuki candır :cat:
Arkadaşlar,
Ben de şuan Suzuki markasına daha yakınım. Şimdi şikayete rastlamadım diyeceğim de çok kullanan da yok :mrgreen: En yakın zamanda bir Suzuki bayisine uğrayıp deneyeceğim. Bakarsınız şip şap takas, al takke ver külah derken Burgman'lı olmuşuz. Belki de satıcı zorla SYM satar :queen: Malum Sym - Suzuki genelde ortak satılıyor.
ARKADAŞLAR UZUN ZAMANDIR X MAX KULLANICISI OLARAK YAKITI FAZLA DİYEN ARKADAŞLAR 100 KM 3.2 LT YAKIYOR ŞEHİR İÇİNDDE BENCE BU ÇOK DEĞİL HERKEZ KENDİ MALINI ÖVMÜŞ BURDA AMARTİSÖR SERT DİYEN ÇOK FAZLA OLMUŞ BUDA İLGİNÇ İSTERSEN YUMUŞATA BİLİYOSUN AMA SERT OLMASININ BİR SEBEBİ VAR VİRAJLARDA STABİL OLMASI İÇİN BU ŞART. AYRICA XMAX GENÇ SPORTİF AGRASİF KULLANIM İÇİN TASARLANMIŞ SANKİ. ZEVKLER VE RENKLER TARTIŞILMAZ BEĞENDİĞİNİ ALICAN , AMA KİMSE KİMSENİN KULLANDIĞI MAKİNEYE LAF ATMAMASI LAZIM DOĞRU OLAN BU , BÜTÜN MOTORSİKLETLER KENDİNE GÖRE ARTILARI VAR EKSİLERİ VAR . Yumuşak kullanımlı olan motorların virajda içinden geçen x max lere sahit olduk. herkeze keyifli formlar
inazuma çok hoşuma gidiyor lakin dediğim gibi bagaj muhabbetinden dolayı eledimyeni renkleri de gelmiş üstelik kırmızılı siyahlı baya hoş durmuş ama mavi beyaz gene ayrı güzel :mrgreen:
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:57 ----------
benim bulunduğum bölgedeki bayi takas opsiyonu sunuyordu hatta en son gittiğimde bir arkadaş delight verip burgman aldıydı.
Bir dönem Batuhan motora sym yi servise götürürken 0 km bir burgman 200 çıkartırlarken görmüştüm. Bayaa yüksek devirde kalkış yapıyordu alet. ervisteki ustaya sorduğumda o kasaya motorunun yetmediğini o yüzden yüksek devirde kalktığını söylemişti. Kullanıcılara soralım gerçekten böyle bişey var mıdır ?
yok artık :mrgreen: oraya devir göstergesi koymasınlar kimse anlamaz yüksek devirde kalktığını. Zira insanlar sanki arada boşluk varmış gibi zannediyorlar. yok öyle bir şey. Bir de skuterler de yavaş kalkış yapmak iyi değildir zaten o yüzden hiç bir sıkıntı teşkil etmiyor.
Yok dostum gerçekten ben de skuter kullanmış birisi olarak yüksek devirle kalkmanın daha iyi olduğunu biliyorum. Sesten zaten ben huylandım işin açıkçası 4000 devir civarı kalkıyor sanırım.
Cevap: https://www.youtube.com/watch?v=dJ_UkAFW6cAŞimdi asıl soru ABS olmayan Burgman " 2.000 TL az verdim iyi halt ettim " dedirtir mi ?