ilk kez motor almaya ciddi ciddi niyetlendim..alıcı gözüyle ne gibi tehlikeleri var diye bakayım dedim youtube a..motorsiklet kazaları yazdım..öfff kazalar çok korkunç ..motorcu hataları önplanda ..hızın verdiği kontrolsüzlük var..hızın verdiği coşkuya kapılmak çok büyük bela..normal seyirde giderken bile diğer arabaların aptalca hatalarından kurtulmak da mümkün değil ..aniden önüne kıran bir otomobil olduğunda buhar olup uçman gerekiyor orada hızın ne olursa olsun kurtulmak için..o yüzden çok korktum..olaylar aşırı hızlı gelişiyor ve bazen çok küçük bir hatalı hareket toparlanamaz bir kontrol kaybını başlatıyor dönemeyeceğin yere doğru hızla gidiyorsun..panik yapmak çok kolay ..bir virajda azıcık çizgi dışına taşıldığında diğer viraja çok tehlikeli bir çizgiden girmeye sebeb oluyor ve kötü son...yada öndeki motorcuyu takip edeceğim derken fren yapması gereken yerde gaza yüklenmek ve kötü son..bu hataların birçoğunu acemilikten, heyecanı kontrol edememekten, hızın verdiği adrenalin duygusundan,başka bir arabaya odaklanmaktan,sağda solda parlayan bir şeyle bakışın değişmesinden , yolda görülen bir karaltının kamyon vs sanılıp panik yapmaktan çok rahat bu kazaları ben de yaparım..bu kazaları yapmam diyecek babayiğitlik yok bende ..arabayla giderken pek çok kazayı ramak kala atlatıyorum arabanın kontrolünün kolay oluşundan ve güvenli oluşundan dolayı fakat motorda 2 teker üstündesin hata yapmaya kesinlikle af yok
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:43 ----------
manisa salihlide yaşıyorum..suzuki burgman 200 istiyorum ancak sadece izmirde servisi var..daellim s3 ün de sadece izmirde servisi var..yamaha ve hondanın ise salihlide yetkili servisi bulunuyor..motor seçiminde servis konumu ne kadar belirleyici olmalı sizce
Salihlili hemşehrim, kardeşim...
Şahsi fikrim, senin motosiklet almaman binmemen yönünde. Önce içindeki o korkuyu atman gerek. Yola hakim olman gerek.
Bir çok yerdeki yazınızı okudum son bir haftadır.
1. Motosiklet ehliyeti yok
2. Motosiklet tecrübesi yok
3. Kendine güven yok
4. Hem şehir içi, hem şehir dışı, hem Kaçkarlar, Kazdağları, araziye girecek öyle bir scooter yok. Boşuna aramayın.
5. İhtiyaç, scooter değil, enduro.
Sonuç: Henüz A türü ehliyet yok. O zaman önce gidip 50cc sınıfı bir CUB alın. B sınıfı ehliyetle kullanın, Salihlide atlayın, zıplayın bu motorla.
Sonra ehliyet
Sonra ne tür kullanım
Sonra motosiklet tipine geçelim
Heyecanınızı anlayabilirim.
Forumda son bir ayda açılmış en az 2-3 CUB motosiklet başlığı görebilirsiniz
Açanlarda acemi değil. 10-15 yıl sonra motosiklete dönüş yapanların açtığı başlıklar.