slm arkadaşlar fırsat buldukça girmeye çalışıyorum foruma malum kış ayları pek yazanda olmuyodu. ama bahar geldi yaz yaklaştı motorlarla gezme zamanı artık geldi
1-An 125 in sıfırını soran arkadaşlar için söylüyorum bağcılar ikiler otomotivde(benim mavişimi aldığım mağaza) geçen hafta 4 adet an 125 gördüm. 3500 tl fiyatı plaka ruhsat hariç 2008 model mavi ve siyah mevcut.
2- lastiklerden bahsediliyo prelli ve mchelın gerçekten çok iyi diyo kullanan arkadaşlar fuara gittiğimde bu marka lastiklere baktım daha yumuşaklar ve dolayısıyla yol tutuşları daha iyi mıchelinde satıcıyla konuştum bu işi bayağı iyi biliyodu adam beni bilgilendirdi 3-5 daha pahalı ama mıchelin gerçekten çok iyi arkadaşlar.
3- beni sorarsanız ben daha değiştiremedim lastikleri ilk kullandığımda gerçekten rezil ötesiydi arka taraf çok kayıyordu hafif virajda bile yolda azcık su olsun arka taraf hemen kıç atıyodu ama şunu farkettim kullandıkça gerçekten gözle görülür bi düzelme var yani şuan için değiştirmiycem bu seneyide hele bi atlatalım seneye Allah kerim.
4- Servisler kafalarına göre takılıyor arkadaşlar ben bunu anladım yok yağ değiştirmeye 2000 de bir gel yok 3000 de gel sonra gidiyoruz servise abi başka ne yağın var diyoki bu hayabusa yağı falan filan birsürü bana göre uyduruk şeyler.
Arkadaşlar kitaptaki çizelgeye göre yapalım bence bakımlarını.Ben şahsen çalıştığım şirkette teknik servisim Allah'a şükür pense tornavida elimize almşısak çok zor bir durumu yok.Bakın arkadaşta göstermiş hava filtresini yağ filtresini falan. Benim motor 2000 de 2500 gibi yağ- yağ filtresi -buji değiştiricem hava filtresi zaten öyle aman aman bişey değil 1000km de iken açıp söktğm kompresörde bi hava tuttum tertemiz oldu heee kötüyse durumu onuda değiştiririm.
5- Yağ için arkadaşlar castrol 10w 40 4 zamanlı scoterlar için bir yağı var onu tavsiye ederim. litresi 20 tl. 4 lt 50 tl. idi yanılmıyosam geçen hafta sormuştum.
NGK buji distribitörünü aradım listeden bakıp söylediler an 125 bujisi CR7E imiş fiyatı 7 tl. buji anahtarı bulabilirsem onuda değiştiricem.
6- Sizden ricam yağ filtresi için bi araştırma yapmadım nereden alabilirim. herhangi bir marka model gibi birşey varmı? yağ satan castrol elf vb. yerlerde bulunurmu yoksa servislerdenmi alıcaz???
Arkadaşlar hepinize kazasız belasız sürüşler diliyorum.