Bursa Gezisi
Arkadaşlar hanımla beraber Riva Şile Beykoz Sarıyer Çatalca Durusu Anadolu Kavağı Rumeli Kavagı vs. İstanbulun yanı yöresinde ne kadar yer varsa bitirdiğimiz için bu hafta sonu BURSA ya gittik...
Tabi işin hilesine kaçtık

Yenikapıdan Cumartesi Sabah 07:30 feribotu ile Güzelyalıya gittik, Güzelyalı Bursa 20 KM..Önce meşhur cumalıkızık köyüne gittik..( Şu kınalı kar dizisinin çekildiği köy) değer mi değmez mi filan derken bursaya 10-12 km olan inegöl yolu üzerindeki bu köye gittik ve resmen aşık olduk..tüm sokakalrını gezdik. Arkadaşlar Mutlaka gidin görün 700 Yıldır kurulduğu şekli ile duran muhteşem bir köy...
Köyden zar zor ayrıldıktan sonra yine yakınlarda Seitabat ŞElalesi denilen bir yer var orayı da görelim dedik, arkadaşlar gidişte 12 km sürekli yokuş çıkıyorsunuz ve resmen aşık oldum AN 125 e...Bana mısın demek yok nasıl sarıyor 50-60 virajlara yokuşta..Neyse Şelale de su miktarı epeyce azalmış sıcaktan dolayı, havadar serin bir piknik yeri fazlaca bir özelliği yok...
Sonra Bursa'ya indik, ve cumartesinin tamamı bursada geçti... Bursa giderseniz mutlaka cumartesi gitmeye çalışın pazar günü tüm hanlar ve çarşılar kapalı o güzelim yerleri görmeden Bursa da gezmenin bir anlamı yok bence, muhteşem çarşıları var...
Akşam köy yollarını kullanarak Gemlik tarafındaki Kurşunlu Beldesine gittik, elimizdeki rehberde burada muhteşem kampingler olduğu yazıyordu, tabi burada kamping filan yok, her taraf site, pansiyon bile bulamadık, bir öğretmenevi var tabi yer bulabilirseniz biz bulamadık ... mudanya ya devam ettik, Mudanya yolu üzerinde tekrar güzelyalı dan geçiyorsunuz burası da garip bir yer her taraf site hotel motel pansiyon yok, Pınar kamping diye bir yer tarif ettiler, gittik rezil bir yer, adam bungalov a benzeyen barakalar yapmış suntadan, pislikten içi dışı görünmüyor, hemen kaçtık...Artık Mudanya merkezde bir otelde kaldık mecburen.. Eğer yorgun olmasaydın Cumalikızık köyüne geri dönecektim, orada gözlemeli kahvaltı dahil iki kişi 50 YTL ye köy konağı vardı çünkü..kendimize kızdık ama neyse..
Ertesi gün (pazar) Mudanyanın trilye (zeytinbağ) beldesini gezdik, burasıda çok güzel bir kasaba sit alanı ilan edilmiş ve zeytini ve zeytinyağı ile ünlü..
Burada kahvaltımızı yaptık, denize girdik, öyle muhteşem plajlar filan yok ama deniz temiz ve güzel, Buradan eşe dosta 5 kg zeytin ve 2 kg da zeytinyağını AN 125 yükledik..
Mudanya-Trilye yolu dağların tepelerin arasından her yerde çeşmeler olan 12 km bir yol, yeni yapılmış sürekli viraj ve iniş çıkış, denizin yanından gidiyor, motoru hiç bu kadar sevmemiştim yata yata oyle gidiyordu mübarek..Hatta inanmayan arkadaşlar olacak ama bu yolda bir BMW K 1200 LT yi bir solladım arkadaş feleğini şaşırdı

o kadar yani
Arkadaşlar toplam 240 km yol yaptım, çok bas bas gitmedim, motor 100-110 YKR yaktı. Ben 73+ hanım 53+ 10 kg eşya (gelirken 20-25 olmuştu zeytin şeftali kestane sekeri doldurduk motoru)
Motorum (uz) la bir kere daha gurur duydum..
Herkese Selamlar Kolaylıklar..