sürüşte bilinç altı...

cuma günü sürüşle ilgili sohpetimizde turgut abiye
" sola virajı çok seviyorum ama sağa girerken sürekli temkinliyim ve yavaşlıyorum " dedim.
turgut abi ise "bende de aynısı oluyor. bilinç altına yerleşmiştir. geçmişte yaşadığın..." derken birden gözümün önüne bi sahne geldi.
çocukken bir arkadaşımla bisiklet yarışına giriştik. mahhallemizde bulunan bir paftanın etrafında dönüp başladığımız yere gelecektik. son viraja geldiğimizde ki bu virajda sağ dı... ben kaydım ve yerde sürüklendim. işte bu düşme anı film gibi geçti gözümden :cherry:
tabi hemen anlattım turgut abiye güldü ve bak gördünmü dedi.
neyse sözün kısası bilinç altına yerleşen olaylar yıllar sonra bile gölge gibi ardımız sıra yürüyor. ben sağ virajın sebebini buldum.
birde silersem bilinç altından çözdüm gitti :cherry: sola uyguladığım taktikler sağadada tam cevap verecek :cherry:

benimde uçuş hareketlerim yok yani yapmak istemiyorum tümsek gördümmü yavaşlıyorum :mrgreen: ufakken bir rampa vardı uçacam diye hız yapmıştım uçamadan bisikletin ön teker yere değdi bende yeri öptüm :queen: o günden beri uçmak istemiyorum :p

Gaziantep İl Temsilcisi
benımde yoldakı tedaşin kapaklarına alerjım var 9 yaşlarındayken motorla gıderken o kapagın olmadını fark etmeyerek motorla beraber ucmuştuk şü gun olmuş hala dıkkat ederım ya yıne olmassa kapak dıye

onun için çocukluğuna inmene gerek yok:mrgreen:

bazı motorcuların motoru sola yatırdığı gibi sağa yatıramadığı bi gerçek. hatta forumda tartışılmıştı bu konu

benımde yoldakı tedaşin kapaklarına alerjım var 9 yaşlarındayken motorla gıderken o kapagın olmadını fark etmeyerek motorla beraber ucmuştuk şü gun olmuş hala dıkkat ederım ya yıne olmassa kapak dıye

:) arkadaşım türkiyede o kadar açlık var ki o kapakları çalıp satıyolar..o yüzden yaya olarak bile dikkat etmek gerekiyo diye düşünüyorum...iyi sürüşler...

Donald Duck amcanın bu sitede bir yazısı vardı da linkini bulamadım...

:cat:

ewet bence de dogru suructe bilinc alti
gecen yil motosikletle kaza gecirdim sol viraji iyi alamadim yerde islakti 5 metre filan motosikletle suruklendim :) we simdi her sefer o virajdan gectigimde o gun aklima geliyor...dikatli olmamiz lazim :p

benimde bi dere cay ve benzeri uculası kolay biyerler gördüğümde gazı kesip yavaşlayasım geliyo ve yavaşlıyom da :)
90 lık hondala zamanında dip gaz giderken yosunlu bi dere gibi biyere uçmuştuk :) motoru comaklarla aradıkda bulduk

GKN

bende sola dizimi sürtene dek yatarım
ana sağda var bi gariplik:)
arabayıda sol elimle kullanırım
drift yaparken sol tarafa doğru daha rahat kıç attırırım
bisikletle akrobasi yaptığım zamanlarda sol tarafa hada rahat atlar daha rahat hareketler yapabilrim
ütüyü sol elle yaparım :)
var bu işte bişey :):):)

bende sol virajlarda daha temkinliyim sağl viraj ne kadar keskin olursa olsun korkmuyorum ama sol virajda bişey var bende nasıl çözebilirim

aynen ya bilinç altı heralde bendekide geçen ay bankaya giderken scooterla sağa viraja girip kayıp düştüm kafayı burun üstü asfalta gömdüm dizimde 1 ay şişik kaldı şimdi motora binerken sağa dönerken bi daha düşünüyorum ulen şimdi uçarsam bi daha diye....:)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
aynen abi yerin ıslak olmasına karşı alerjim var benimde hatta yoluk ıslak gördüğüm an ordan kalayı basarak geçiyorum hortumla ıslatanı görürsem bağarıyom ıslatma diye :queen:

şu crossu aldım alalı 3 kaza yaptım iki yer ıslak diye birinde elim debriyajda 10 km hızla çok hafifi yatarak viraja girdim hayatt düşmessin o şekilde düştüm artık artçıolarak binsem bile aman abi su var yawaşla diyorum pilota :queen:

ama sağ dönüş problemini kontra tekniğiydi galiba adı o şekilde çözebilirsin sanırım donald duck amcadan okumuştum bende sağa döneceksen sağ kolunu hafif ileri itiyosun .. çok rahat bi bi dönüş sağlıyo sana .. denemeni tavsiye ederim donaldduckın sitedki makalelerine bak bulursun başlıklar yeteri kadar açıklayıcı zaten

Son düzenleme:
onun için çocukluğuna inmene gerek yok:mrgreen:

bazı motorcuların motoru sola yatırdığı gibi sağa yatıramadığı bi gerçek. hatta forumda tartışılmıştı bu konu

Tersten örnek ben :p Sağa çok çok rahat çok dar açılarda dönerken sola dönemiyorum :)

Donald Duck amcanın bu sitede bir yazısı vardı da linkini bulamadım...

:cat:

Ben buldum :p

Ama DD sola dönüşün daha zor olduğundan söz ediyor yazısında

...
Cunku "Sola donmek, saga donmekten daha zordur!".buyrun buradan yakin.

..., karsiniza cikan virajlar hep saga donsun.:)

Donald Duck
(Resat Arbas)
...

http://www.motosiklet.net/forum/donald-duck/6395-motosiklet-teorisi-15-sola-donus.html

Bu durum bilinç altı ile mi ilgili ya da bu dönüşlerin hangisinin zor olduğu ile ilgili bir genel kabul var mıdır bilmiyorum ama, konu güzide memleketimiz olunca sanırım hiç bir standardın ya da genel kabulün (bilinçaltı da dahil) önemi kalmıyor. Hiç aklımıza gelmeyen birşey bizim için en önemli risk unsuru olarak karşımıza çıkabiliyor. Ama şu biliçaltına gelecek olursak; bu konuyu fazla da önemseyip sorun yapmamak gerek diye düşünüyorum. Zamanla tecrübe kazandıkça 'hangi yöne dönüş daha zordu yav' düşüncesi egemen olmaya başlıyor, en azından bende öyle oldu :mrgreen:

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
sola kolay dönüp sağa zor dönme meselesine değinirsek
bisikletten hatırlıyorum aynı durum onda da vardı, solaklık sağlaklık meselesiyle alakası olduğunu düşünüyorum.

Bende sağa daha iyi yatırıyorum sola sağdaki kadar iyi yatıramıyorum...

Ben iki tarafa da yatabiliyorum, hatta geçen gün kendi kendime düşündüm ve lastiğin yanağına baktım bakım hangi taraf daha yanık diye iki tarafta eşitti. :mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar