Sürekli buji ateşlemesi???

Selam arkadaşlar...

Motorumda son günlerde bi sorun ortaya çıktı rölantideyken sol bujiden sürekli çıt çıt diye ateşleme sesi geliyo ve bi süre sonra bu sesle birlikte gaz kesiliyo motor tekliyo ve stop ediyo genellikle sıcakken yapıyo bunu soğukken bi sorun yok acaba bunun sebebi ne olabilir:silent:

Not:Bujiyi değiştirdim sonuç yine aynı:pr: Usataya gösterdim ama ustayı beklerken motor soğuduğu için teklemedi karbüratörü temizlemek için katkı maddesi kullanmıştım usta çok kullandığımı bu yüzden tekleyebileceğini söyledi bi süre temiz benzinle kullan düzelir dedi son 1 haftadır katkısız benzinle kullanıyorum ama düzelmedi:silent:

Cevaplar için şimdiden teşekkürler:rendeer:

büyük bi ihtimalle buji koblosundan yapıyor.
buji kablosuna bobinden bujiye gidene kadar kontrol et karanlıkta. karanlıkta bakarsan kablodan kıvılcımın şaseye doğru aktığını görürsün.
buji kablolarını değiştirmen gerkli.

büyük bi ihtimalle buji koblosundan yapıyor.
buji kablosuna bobinden bujiye gidene kadar kontrol et karanlıkta. karanlıkta bakarsan kablodan kıvılcımın şaseye doğru aktığını görürsün.
buji kablolarını değiştirmen gerkli.

dün gece biraz kurcalamıştım ama pek bi kıvılcıma rastlayamadım belkide bakmayı beceremedim:pale:

GKN

katkı bir sebep olabilir belki ama
öcelikle bobinlerden gelen ateşlemeye bakılmalı, devamındada bujilere, ve bujilerin ne kadar düzenli ateşleme verdiğine..
sağlmsa cdi problemide olabilir..
koyduğun katkı dan dolayı tüm gözenekler açıldığı için eğerki daha önce memeleri tıkalı bi karbüratöre hava ayarı yapıldıysa bundanda olaiblir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar