- Motosikleti
- Yamaha MT-25
- Konu Yazar
Herkese selamlar , muhtemel herkes motorunun illaki bir şeyinden yakınıyor veyahut sıkıldığından gözü dışarıya açılıyordur, ben bunun tam tersi hakkında konuşmak istiyorum . Zaman geçtikçe makinede kendini bulmak , aşina oldukça aynı orantıda aşık olmak ve yeterli bulmak. Beygiri ,torku , özellikleri ve elektronikleri gibi bilimum noktaya kritiklere bakmadan sürüşünün kişiye verdiği rafineliği fark etmek. Kimisi içi bu GS , Kimisi için Crf , kimisi için 765rs veyahutta peugeout mobilet olabilir. Benim için mt25 kesinlikle öyle oldu . Elbette büyük hacimli süper güçlü herşeyi en iyi yapan değil ama beni en iyi hissettiren oldu . Uzun yolda vites aralığının çok yeterli olması mesela. Tek silindirli bir motosiklet gibi yormaması , ama aynı zamanda 4 silindirli gibi cayır cayır yanmaması . Neredeyse 40 beygir bir gücü var , açtığında elbet cuvvv diye kopmuyor fakat nefesi de kolay kolay kesilmiyor, bildiğim yollarda ve virajlarda dengime olmayan yüksek cc aletleri çokça taciz ettiğim oldu . Özellikle devir çevirmesi acayip hoşuma gidiyor benim. 14 devir gerçekten az değil ve adamı halk tabiri ile gerçekten tribe sokuyor . Bunu 1.6 civic hastaları ile örneklendirebilirim sanırsam. Kopup uçmuyorsun , aşırı hızlanmıyorsun ama motor altında bağırıp yırtınırken çok iyi 'hissediyorsun' bu da insana güvenli alanında çokça eğlenmesine izin veriyor. Egzotik bir motosiklet değil , parça ve usta anlamında kafamı çok rahat ettiriyor bu anlamda . Oturuş ergonomisi harika , karşılaştırmak gerekirse mt07de daha motosikletin üstünde hissediyorsunuz kendinizi, altınızda oyuncak gibi hissettiriyor tıpkı dukeler gibi. Fakat 25te daha çok motosikletin içine oturuyorsunuz , deponun kallavi ve şişkin olması bacaklar ile yönlendirme ve motosiklete hakim olmayı daha rahat kılıyor ve aynı zamanda beli yormuyor. Kimi aletler vardır misal , her gün çıkartmak istemezsin ; onun özel günleri olur . Bir Gs i işe gitmek için kullanmayız mesela , veya bir yz450 ile ekmek almaya gidemezsin o makinaların kendi habitatları zamanları var çünkü. Ama 25 zaten küçük bir yol makinesi olduğu için içini de yakmıyor insanın . 2 3 dakika ısıt ekmek al geri gel , scooter gibi aynı . Tasarım .ok göreceli ama bence oldukça yakışıklı ki keza ülkede hastası da bi hayli çokça. Benim için bu alet bütün tikleri dolduruyor . Keyif vermesi , işimi görmesi , süzülmesi , gazlaması , uzun yola gelmesi , yürütme maliyetinin uygun olması ile bana bildiğiniz eldiven oldu. Allah izin verirse çok uzun yıllar saklamak istiyorum . İlerde arabamın yanında dursun sürmesem bile parlatır parlatır izlerim