Sucuklardan şikayetçiyim.

Ne olacak şu gıda sektörünün hali.
AB uyumlu yönetmelikler gereği,sucuk ve benzeri ürünler ısıl işleme tabii tutularak hazırlanıyor.
Lakin bildiğimiz sucuk tadını tutmayan bu sucuklar ağız tadımızı da aldı götürdü.
Nerede o eski sucuklar,kasaplar da bazen bulunabiliyor bildiğimiz usulle kıvamın da hazırlanmış baharatıyla pişmiş leziz sucuklar ama 1-2 nesil sonra bunlardan da mahrum kalacak insanoğlu.
35-40 sene önce bakkaldan yarım ekmek arasına halis kaşar ve nefis salam dilimiyle hazırladığı sandviçin yanına gazoz alırdım tadı dün gibi aklımda.:salut:

Dana eti yerine piliç, hindi vs. koyduklarında tadı hiçbir şeye benzemiyor. Baharat yerine deıvır zıvır şeyler dolduruyorlar, ağız tadıyla sucuk sosis yiyemiyorum beş senedir. Eskiden babam et ticareti yaparken getirirdi, şimdi emekli de oldu, yerken zevk aldığım bişiy kalmadı :pale:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İhtiyar sana benim memleketin sucuklarını tavsiye ediyorum,,

Afyon CUMHURİYET sucukları,hala mükemmel seviyedeler.

Adres.Antalya,İzmir yol kavşağı,varan dinlenme tesisleri karşısı AFYON..:p

Eğer beğenmezsen bişey demiyecem..

Şu anda en güzel sucuk kasaplardan alınıyor.İş iyi bir kasap bulup,kesenin ağzını açmakta bitiyor.Hazırladıkları AB furyasından etkilenmemiş mis gibi sucuklar tadından yenmiyor.

Tahminimce bu gibi ürünler önümüzdeki senelerde yeraltına inecek,karaborsa falan olacak.:)

modlar geldi kaçın...:p :p

Büyük marketlerde sucukların ambalajları okursanız kimyasal katkılarla giderek dönüşeceğimizi, dahası gece parlar hale geleceğimizi sanıyorum .Dikkatinizi çektimi bir kısmında sucuk benzeri ürün yazısı var,bırakın kümes hayvanlarından yapılmasını bilemediğimiz katkılardan dolayı almıyorum ki İHTİYAR 35 40 öncesi evimizden sucuk eksik olmazdı dediğince.Eğer yolunuz düşerse yazlığa gittiğimiz Marmara adası ,Topağacı köyünden (Susurluk tan yaz süresince gelip kalan kasabın ) doğal karışımlarla, kesilen büyükbaşlardan gözünüzün önünde yaptığı kasap sucuğundan edinin, dönüşte getirdiğim kangalların azalması ve tükenmesi inanın can evimden vurdu:pale: Meğer alıştığımız tatları ne özler durumdayız.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
En iyisi kendin yapacan...Ben bir keresinde 5 kg etten yapmıştım...Daha kurumasına fırsat bile kalmadı yedik...

Afyondaki cumhuriyetin de eski tadı kalmadı artık...Mükemmeldi bir zamanlar ama piyasanın en iyisi olmasına rağmen zevk vermiyor....

Şöyle takacaksın çatalın uçuna dilimi,ateşe gösterip cızırdarken yağının akmasına meydan vermeden ekmeğe banacan,hayda sonra yine ateşe ve ekmeğe..........................................................................Çakmakta,mum alevinde,gaz lambasının şişesinin üzerinde bile pişirip yemişliğim vardır.
İçecek olarak ne aldığımı söylemem.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Abi Sucuk dedimmi Kilosu 22 Ytl Olan Cumhuriyet Sucuklarından Şaşmayacaksın :cat:

Eskişehir'in sucuğu meşhurdur. Bozan sucuğu da güzeldir.

---

Ama ucuz sucukların içeriğini sizlere göstermekte yarar görüyorum... :mrgreen: :cherry: :queen:

donkey-1.jpg

j-portrait-donkey.jpg

sucuk.jpg

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Eskişehir'in sucuğu meşhurdur. Bozan sucuğu da güzeldir.

---

Ama ucuz sucukların içeriğini sizlere göstermekte yarar görüyorum... :mrgreen: :cherry: :queen:

donkey-1.jpg

j-portrait-donkey.jpg

sucuk.jpg
,

Vaypırcan....Bu gösterdiğin kayseri pastırnası....Ama canlı hali...:queen: :queen: :queen:

Keşke sucuk yapacak kadar eşşek olsada eşşek etinden uscuk yesek.
Eşşek dediğin en güzel,faideli otu yer.Biraz mayhoş ve gevşek eti olduğu rivayet olunur ancak doğruluğuna dair delil bulamadım.:)

Sucuk nasıl yapılır?

Arkadaşlar dedem kasap olduğundan ve ben de tahsil hayatım boyunca yanında çalıştığımdan bu işin inceliklerini biliyorum.

Öncelikle şunu söyleyeyim.
Tezgahta satılan her sucuk,(Afyon malı olsa dahi) asla kaliteli bir sucuk değildir.
Raf ömrünü uzatmak ve içindeki yağı saklamak için çeşitli kimyasallar karıştırılmaktadır.

Katkısız bir sucuğu anlamak çok kolaydır.
Sucuğu tavaya koyun.
Eğer yağ salmaz yada çok az yağ salarsa, kesinlikle katkı maddesi vardır.
Yağı parmaklarınızın arasında ezin.
Eğer pütürlü bir his alıyorsanız etten çok soya kullanılmıştır.
Yerken ağzınızda hafif bir yanma hissi veriyorsa yağ tutucu ve renk veren kimyasallar kullanılmıştır.

Sucuğu alırken de bunu anlayabilirsiniz.
Üzerinde sucuk benzeri yazan mamuller sucuk değildir. Almayın.

Rengi çok parlak ve çekici bir kırmızı ise boyalıdır.

Tabii bu kasaptan alacağınız sucukların kaliteli olduğu anlamına gelmez.
Eğer kasap sucuğu kendi yapıyorsa almadan önce bir parça kestirin.
Önce koklayın.
Aşırı ekşi bir koku veriyorsa almayın.
Etine bakın.
İçinde yağ parçacıklarını görürsünüz.
Eğer yağ çok sarı (safran rengi) bir görünüm aldıysa iç yağ kullanılmış olabilir.
Yağ miktarını önemsemeyin.
Yağsız sucuk olmaz.

Evinizde de sucuk yapabilirsiniz.
İsteyen olursa tarifini veririm.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Ağzım sulandı bak şimdi....Biraz cumhuriyet var pişirsemmi?....:p

sucuk üzerine imamoğlundan başkasını tanımam
adana imamoğlunda sucuğun hası olur
adanalı arkadaşlar bilirler :cat:

Afyon mafyon, hele adana yalan, karıştırmayın şu Afyon'u sucuğa salama. Bizden sonra çıkmışlar, sucuk Afyon'un diye geziyorlar ortada, külli yalan :)
İşin sırrı: Kayseri'ye varılır, Kapalı Çarşı civarlarında tanıdık bir sucukçu pastırmacıya girilir, abi misafirim var, ver bakalım şöyle güzel tarafından denip halis mulis Kayseri sucuğu pastırması alınır. Bu işin sırrı budur.
Yok markette satılanlarmış, yok yüzde yüz etmiş filan hepsi hikaye, eti kaliteli olsa baharatından, kimyasalından kaybediyor onlar.
Ah be özledim memleketimi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar