Sucuklardan şikayetçiyim.

sucuk üzerine imamoğlundan başkasını tanımam
adana imamoğlunda sucuğun hası olur
adanalı arkadaşlar bilirler :cat:

ağzının tadını bilenler nasıl da belli oluyor. fakat imamoğlunun ürettiği nim serisi var. onu tavsiye etmem o ne öyle sucuk mu başka birşey mi belli değil. birde şahin sucukları var onlarda güzel fakat baharatı sarımsağı falan biraz daha fazla.

bineceksin motora vuracaksın uzaklara kendini. akşam gün batımında duracaksın bir yerde. karanlığın yavaş yavaş kendini hissettrirdiği anda takacaksın sucuğunu şişe koyacaksın ateşe. bir ekmeğe banacaksın bir kokusunu içine çekeceksin. çadırını kurup yatacaksın. sabahta başka yerlere yol alacaksın.

biraz fazla mı hayal kurdum ne.

yaww arkadaşlar sucuktan eski tadı alamıyorum. şimdiki sucukların içinde etten çok boya var gibi... ulen eskiden bir sucuklu yumurta yapardık etraf sucuk kokusuna boglulurdu. o kokuyu şimdi alamıyorum. tereyağı felanda kullandım ama yok o eski tadı alamıyorum ne yapcam yaww. bana kalite bir suçuk markası ve kalite bir tereyağı markası önerecek ola var mı:silent: :cherry:

Arkadaşlar dedem kasap olduğundan ve ben de tahsil hayatım boyunca yanında çalıştığımdan bu işin inceliklerini biliyorum.

Öncelikle şunu söyleyeyim.
Tezgahta satılan her sucuk,(Afyon malı olsa dahi) asla kaliteli bir sucuk değildir.
Raf ömrünü uzatmak ve içindeki yağı saklamak için çeşitli kimyasallar karıştırılmaktadır.

Katkısız bir sucuğu anlamak çok kolaydır.
Sucuğu tavaya koyun.
Eğer yağ salmaz yada çok az yağ salarsa, kesinlikle katkı maddesi vardır.
Yağı parmaklarınızın arasında ezin.
Eğer pütürlü bir his alıyorsanız etten çok soya kullanılmıştır.
Yerken ağzınızda hafif bir yanma hissi veriyorsa yağ tutucu ve renk veren kimyasallar kullanılmıştır.

Sucuğu alırken de bunu anlayabilirsiniz.
Üzerinde sucuk benzeri yazan mamuller sucuk değildir. Almayın.

Rengi çok parlak ve çekici bir kırmızı ise boyalıdır.

Tabii bu kasaptan alacağınız sucukların kaliteli olduğu anlamına gelmez.
Eğer kasap sucuğu kendi yapıyorsa almadan önce bir parça kestirin.
Önce koklayın.
Aşırı ekşi bir koku veriyorsa almayın.
Etine bakın.
İçinde yağ parçacıklarını görürsünüz.
Eğer yağ çok sarı (safran rengi) bir görünüm aldıysa iç yağ kullanılmış olabilir.
Yağ miktarını önemsemeyin.
Yağsız sucuk olmaz.

Evinizde de sucuk yapabilirsiniz.
İsteyen olursa tarifini veririm.

İşte tarif:cat:
Valla arkadaşlar ne Afyon,ne Eskişehir,ne Adana,Ne Kayseri.Ben Edirne Keşan'da üretilen ve ismi Kaymazlar olan sucuktan başka sucuk tanımam.Hele ki İkbal ve Cumhuriyet sucuğu meşhur diyen arkadaşlara duyurulur.(Ayrıca bu bir reklam değildir.Sadece ağzının tadını bilen biri olarak deneyin derim.):cat:
Orhan abim bir gün sanada yedirmem lazım bu sucuğu o zaman bana hak vereceksin.:)

offf arkadaşlar sabah sabah kütletmişim bünyeye nescafe yi sigarayı,zaten midem garip bir isyan şarkısı mırlıdanıyor hicaz makamından.şimdi çık yola afyondan kaymak al ,adanada acılı kebap ye, kayseri de pastırma aban bünyeye; geri gelirken kolestrol tavan yapmış kalp krizinden yığılıp kal.

biz de yemek fabrikasına et aldığımız kasapa yaptırıyoruz 60 yaşında bir ustamız var.

Eskişehir'in sucuğu meşhurdur. Bozan sucuğu da güzeldir.

---

Ama ucuz sucukların içeriğini sizlere göstermekte yarar görüyorum... :mrgreen: :cherry: :queen:

donkey-1.jpg

j-portrait-donkey.jpg

sucuk.jpg

Sayın kardeşim, ben bozan'lıyım ve senin dediğin gibide bizim köyümüzde sucukta eşek eti kullanılmaz.Ayrıca eskişehirde 8-10 ytl ye sucuk bulursun.Bozanda 16 ytl hatta bazı yerlerde 18 ytl dir sucuk.
Kıyması eti meşhurdur.Hiçbir yerde Bozandaki kadar lezzetli et ve sucuk bulamazsın.Bırak Eskişehiri, Afyon vede meşhurrr kayserde hatta dünyada
bulamazsın.

Bu işin sırrı köyümüzün doğal kekikleri ile beslenen hayvanların, doğal lezzetinden, ve ustaların maharetinden gelir.
Bilmeden bir mekanı karalama, yapan vardır ama burası kesinlikle BOZAN değildir.Sana iki kasap ismide vereyim, Ayaz ve Topcu bunlarda bir numaradır.Bozandan geçenler, yol üzerindeki bu işletmelerden mutlaka alıp tadına baksınlar..Ben şu an istanbul'dayım, burnuma kokusu mis gibi geldi valla.Herkese afiyet olsun..

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
gogılda uscuk yazıp arat direk viperin mesajına ulaşıyorsun. bu durum sitemize bir üye daha kazandırdı :p
bir de has sucuk diye yazarsan metehanın resmi çıkıyor :queen:
bkz: "şu iş böyle olursa eşek kibin anırırım"

gogılda uscuk yazıp arat direk viperin mesajına ulaşıyorsun. bu durum sitemize bir üye daha kazandırdı :p
bir de has sucuk diye yazarsan metehanın resmi çıkıyor :queen:
bkz: "şu iş böyle olursa eşek kibin anırırım"

o zaman benim google değişik,bende nie çıkmadı :):)

valla rivayet odur ki kayseride eşşek afyonda da kedi görülmüyormuş yollarda nedense:p.
Şaka bi yana ev arkadaşımın kayserili olmasından mütevellit bi sıkıntımız yok çok şükür.Özellikle sucuk sektöründe kayseri ilk üçtedir bence

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Cumhuriyet te güzel yapıyor..Ama apikoğlunun da hakkını vermek lazım....:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar