Subaplarım "ok" mi testi

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
nasıll yaa

cross bu işte crosss :d

Tamam, bunun temel tekniklerini öğretiyorlar işte. Çok kondisyon istiyor, hayatımda ilk defa motordan düştüm bugün. Daha önce motor düştü ben düşmemiştim (bariyer kapattı ayının biri) Topraktada iyiymişiz amk diye gaz açık çıkarken ön tekerin kaymasıyla yerde buldum kendimi. Ama son oldu, sonra ayak desteğini iyi kullanıp kurtardım. Ama sanmayın ki bir ben düştüm. Bi abimiz her seansta 2 kere yerde lensini arıyordu sanki.
Ben de offroad eğitimini scross yapacağımdan değil de kendi motorumla mıcırlı bozul toprak çamur yerlere girdiğimde eğitimin faydası olur diye istiyordum. O açıdan nasıl olur sizce eğitim?
Bi tur git. İkinci tura gitmeye niyetlenirsen 6 ay geçerli kodum var abi. Asfaltta işi bitirmiş adamın işine yaramaz, asfaltta kaymayı tolere edemeyen sürücüye çok şey katar dedi eğitmen. Bende o yüzden gitmiştim ama öyle bir eksiğim yokmuş zaten söylenene göre. Ben toprakta atlayıp zıplamayacağım, asfaltta da mütevazi olamayacağım kadar iyi olduğumdan sıkıldım. 4te bitecek eğitimden 3’te çıktım o yüzden.

Motosikleti
1190 ADV
Ben de offroad eğitimini scross yapacağımdan değil de kendi motorumla mıcırlı bozul toprak çamur yerlere girdiğimde eğitimin faydası olur diye istiyordum. O açıdan nasıl olur sizce eğitim?

Şöyle bir şeyi kendimce savunabilirim,

Arazide uzman sürücü asfaltta da uzmandır.
Asfaltta uzman sürücü arazide uzman değildir, heleki ağır motorla araziye girsin çok bocalar.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Şöyle bir şeyi kendimce savunabilirim,

Arazide uzman sürücü asfaltta da uzmandır.
Asfaltta uzman sürücü arazide uzman değildir, heleki ağır motorla araziye girsin çok bocalar.
Doğru tespit. Kaygan, gevşek zeminde tutan asfsltta da kullanır ama toprağa alışkın insanın asfaltta kazası uçak kazası gibi olur.

Motosikleti
1190 ADV
Doğru tespit. Kaygan, gevşek zeminde tutan asfsltta da kullanır ama toprağa alışkın insanın asfaltta kazası uçak kazası gibi olur.

Arazide çok iyi kullanan birinin asfaltta kazası genelde trafikten kaynaklanır.

Sen daha önce otomobil de yarışmışsın. WRC de yetişmek mi yoksa WTCC'de yetişmek mi ?

Finlandiya'dan çıkan çok iyi F1 pilotları var, ama Finlandıya'da hiç F1 yarışı düzenlenmez. Bunların geçmişine baksan kesin mahalli de olsa Rally sınıfında yarışmışlardır. :)

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Arazide çok iyi kullanan birinin asfaltta kazası genelde trafikten kaynaklanır.

Sen daha önce otomobil de yarışmışsın. WRC de yetişmek mi yoksa WTCC'de yetişmek mi ?

Finlandiya'dan çıkan çok iyi F1 pilotları var, ama Finlandıya'da hiç F1 yarışı düzenlenmez. Bunların geçmişine baksan kesin mahalli de olsa Rally sınıfında yarışmışlardır. :)
Aksine asfaltta limitlerin üstüne çıkınca kurtuluş yok, hız yüksek. Toprakta her şey daha yavaş oluyor.

Kendimden örnek vereyim; honda pistte eğitim alan.
Clio (ben) balkan ralli şampiyonundan eğitim alan, toprak rallilerde yarışan. Pistte kimse curb kesmez, kesemez. Hırsından vurup kendi salıncağını kırdı.
1:08 sonrası

Finliler için uzunca anlatırdım ama yoldayım. Durdukça yazıyorum. Özetle lonkero içip 6 ay boyunca donmuş buz üzerinde gazlıyor herkes. Toprak ara yolları bizim asfalttan daha iyi.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Mekanik, elekriksel işler konusunda 1190'a müdahele ediyorum ama elektronik kısmını gerçekten çok zor yapmışlar. Herşeyin kendi beyni var, birbiri ile iletişim halinde çalışıyorlar ve KTM bilgisayarı olmadan bağlanmak imkansız gibi birşey. Birde 1190 bence KTM'nin para harcamadan çekinmediği, kalite ve teknolojide en çok uğraştığı motor olabilir. Benzer bir Japon yada Alman modelinden aşağı kalır hiçbirşeyi yok.
Ben de 1190 in surus dinamiklerinin sonra gelen modellerden daha iyi oldugunu dusunuyorum. Digerleri biraz aceleye gelmis gibi.

Motosikleti
1190 ADV
Ben de 1190 in surus dinamiklerinin sonra gelen modellerden daha iyi oldugunu dusunuyorum. Digerleri biraz aceleye gelmis gibi.

Bir video izlemiştim 1190'la ilgili, bana mantıklı geldi söylenenler. 1190 ADV KTM'nin yeni bir sayfa açtığı motor. Hem yolda hem arazide iyi giden önceki modellere göre çok daha konforlu vs vs. İlk viraj abs'sinin kullandığı motosiklet. Sürüş modları çekiş kontrol vs ilk defa koyulan motor. Döneminin sınıfında en güçlüsü. Ama çok uzun süreli satmadı KTM çünkü videoda söylelene göre KTM 1190'dan zarar ediyordu. Kısa süre içinde bazı özellikleri düşürdü ve 1050 ve 1090 modellerini çıkardı. Bunları 1190 parasına satmaya başladı. Pek bir özellik eklemeden de 1290'ı çıkardı çok daha pahalıya satmaya başladı.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Bir video izlemiştim 1190'la ilgili, bana mantıklı geldi söylenenler. 1190 ADV KTM'nin yeni bir sayfa açtığı motor. Hem yolda hem arazide iyi giden önceki modellere göre çok daha konforlu vs vs. İlk viraj abs'sinin kullandığı motosiklet. Sürüş modları çekiş kontrol vs ilk defa koyulan motor. Döneminin sınıfında en güçlüsü. Ama çok uzun süreli satmadı KTM çünkü videoda söylelene göre KTM 1190'dan zarar ediyordu. Kısa süre içinde bazı özellikleri düşürdü ve 1050 ve 1090 modellerini çıkardı. Bunları 1190 parasına satmaya başladı. Pek bir özellik eklemeden de 1290'ı çıkardı çok daha pahalıya satmaya başladı.
Video ilginçmiş, anlattığınız kadarıyla mantıklı şeyler söylenmiş. Bağlantısı varsa görmek isterim. Açıkçası 1190 konusunda hep bunu satıp ne alayım ki modundayım. Standartlarımı çok yükseltti 1190 ve bu nedenle bütün KTM yönetim sorunlarına rağmen severek kullanmaya devam ediyorum.

Bence KTM markası 1190 dan sonraki modellerde hata yaptı. BMW gibi yapması gerekirdi. (1300e kadar). BMW başarılı modelleri ufak ufak güncelleyerek ama çok büyük değişiklikler yapmadan yeniledi. Her şeyden önce KTM motorun aerodinamisini bozdu. İyi olan şeyleri öylece bırakmalıydı. Cruise, viraj içi far, TFT ve ya her neyse ufak ufak güncelleyerek gelmeliydi.

Bu arada muhtemelen yakın zamanda TPMS ile ilgili bir şeyler düşünmem gerekecek. Sizde durum nedir?

Motosikleti
1190 ADV
Video ilginçmiş, anlattığınız kadarıyla mantıklı şeyler söylenmiş. Bağlantısı varsa görmek isterim. Açıkçası 1190 konusunda hep bunu satıp ne alayım ki modundayım. Standartlarımı çok yükseltti 1190 ve bu nedenle bütün KTM yönetim sorunlarına rağmen severek kullanmaya devam ediyorum.

Bence KTM markası 1190 dan sonraki modellerde hata yaptı. BMW gibi yapması gerekirdi. (1300e kadar). BMW başarılı modelleri ufak ufak güncelleyerek ama çok büyük değişiklikler yapmadan yeniledi. Her şeyden önce KTM motorun aerodinamisini bozdu. İyi olan şeyleri öylece bırakmalıydı. Cruise, viraj içi far, TFT ve ya her neyse ufak ufak güncelleyerek gelmeliydi.

Bu arada muhtemelen yakın zamanda TPMS ile ilgili bir şeyler düşünmem gerekecek. Sizde durum nedir?

youtube.com/watch?v=9RAjrqX9-Cg&pp=ygUOI3N1a3VjYWRhbmdrdG0%3D

Bu videoda benzer muhabbet dönüyor, aynı başlıkta birçok yazı da mevcut.

Bence de KTM'nin çok hızlı model kasa değiştirmesi biraz zararına oldu. Yaptığı bir model rakiplerinde olduğu gibi çok sevilmeden hemen yenisini çıkardılar.

Benim motorumda TPMS yok yada kapatılmış. Çok ihtiyaç duyduğum birşey de değil açıkcası. Eksikiğini hissetmiyorum. Eğer sizin motordaki sensörlerin pilleri bittiyse, internette pilin nasıl değiştirileceği konusunda videolar mevcut. Biraz ince işçilik gerekiyor ama mümkün. Bir diğer durum ise hata kodu vs ile uğraşmamak için serviste kapattırabilirsiniz. Yurt dışında birçok kullanıcı kapattırıp universal sensör sistemine geçmiş.

Benim motorumda TPMS yok yada kapatılmış. Çok ihtiyaç duyduğum birşey de değil açıkcası. Eksikiğini hissetmiyorum..
İhtiyaç duyacak bir durumda kalmamışsın anlaşılan , inşallahda kalmazsın dileklerimle TPMS çok faydalı bir şey..

Lastik basınçları anlık takip edilebildiği için hem lastiğin ömrü uzuyor (kısa mesafe bile olsa düşük hava ile gitmek lastiğe büyük zarar verir) hemde büyük bir cisim lastiği delip hızla inmeye başladığında jant asfalta oturmadan sağ salim durma imkanı tanır..

Bu ömrümüzde belki bir kere yaşayabileceğimiz bir senaryo ve ben iki defa yaşadım , ilkinde motorum Vstrom idi Tpms yoktu , arka lastik bir anda yere oturdu , nasıl düşmeden durdum bilmiyorum gece saat üç civarı yol bomboştu , frene dokunmadım debriyajı çektim motor aktı aktı durdu..
Diğerinde lastiklerde sensör vardı , bir baktım arka lastik havası 1,7 bara düşmüş ve ekranda kırmızı ünlem çıktı hemen frenledim durdum indim , bir kaç saniye içinde jant yerdeydi 😬

TPMS

Bu sistem tam olarak nasıl çalışır, mevcut motoruma takılabilir mi ve fiyatı nedir? Kim takar? Son olarak balans yapar mı?
En iyi marka nedir?

TPMS

Bu sistem tam olarak nasıl çalışır, mevcut motoruma takılabilir mi ve fiyatı nedir? Kim takar? Son olarak balans yapar mı?
En iyi marka nedir?
Subapta lastik basıncını okuyan (yeni versiyonlarda lastik ısısını bile algılıyor)
sensör var , saat pili ile beslenen radyo vericiside subapta , alıcıya bilgi iletiliyor ve ekranda takip ediyoruz..
Ağırlığı 15-20 gram olabilir elbette balansa etkisi vardır ama kendisiyle beraber balans yapıldığı için sorun değil..

Subapta lastik basıncını okuyan (yeni versiyonlarda lastik ısısını bile algılıyor)
sensör var , saat pili ile beslenen radyo vericiside subapta , alıcıya bilgi iletiliyor ve ekranda takip ediyoruz..
Ağırlığı 15-20 gram olabilir elbette balansa etkisi vardır ama kendisiyle beraber balans yapıldığı için sorun değil..
Marka tavsiye edebilir misiniz?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Marka tavsiye edebilir misiniz?
Ben amazon sitesinden aldığım çin malı bir taneyi kullanıyorum.
Motora taktığım tripmate carplay ekranın da tpms özelliği var ama onu kullanınca ekranda harita varken basınçlar görünmüyor, yalnızca alarm çıkarsa görünüyor diye tercih etmedim, daha önce aldığım tpms'yi geri taktım ayrı ekran olsun hep gözümün önünde olsun diye.

Şöyle söyleyeyim, sabah daha motoru çalıştırmadan lastikler soğukken havasını kontrol ediyorum, kitapçıkta yazdığı gibi arka lastik 36PSI oluyor, 10km sürüp otobana çıkıp hızlanınca 46PSI'ya çıkıyor, yani tmps kullanınca sıcaklığın da etkisini görmüş oldum.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
İhtiyaç duyacak bir durumda kalmamışsın anlaşılan , inşallahda kalmazsın dileklerimle TPMS çok faydalı bir şey..

Lastik basınçları anlık takip edilebildiği için hem lastiğin ömrü uzuyor (kısa mesafe bile olsa düşük hava ile gitmek lastiğe büyük zarar verir) hemde büyük bir cisim lastiği delip hızla inmeye başladığında jant asfalta oturmadan sağ salim durma imkanı tanır..

Bu ömrümüzde belki bir kere yaşayabileceğimiz bir senaryo ve ben iki defa yaşadım , ilkinde motorum Vstrom idi Tpms yoktu , arka lastik bir anda yere oturdu , nasıl düşmeden durdum bilmiyorum gece saat üç civarı yol bomboştu , frene dokunmadım debriyajı çektim motor aktı aktı durdu..
Diğerinde lastiklerde sensör vardı , bir baktım arka lastik havası 1,7 bara düşmüş ve ekranda kırmızı ünlem çıktı hemen frenledim durdum indim , bir kaç saniye içinde jant yerdeydi 😬
+ olarak
motosiklet yatarak dönebilen bir alet. Lastiğın rijit kalabilmesi önemlidir. Siz yattığınızda lastik formunu koruyamayıp sağa sola fazlasıyla esniyorsa düzgün ve güvenli bir sürüş performansı bekleyemezsiniz. TPMS önemli. Arka lastik patlarsa birşey olmazda, ön lastik sıkıntı olabilir 🫣

+ olarak
motosiklet yatarak dönebilen bir alet. Lastiğın rijit kalabilmesi önemlidir. Siz yattığınızda lastik formunu koruyamayıp sağa sola fazlasıyla esniyorsa düzgün ve güvenli bir sürüş performansı bekleyemezsiniz. TPMS önemli. Arka lastik patlarsa birşey olmazda, ön lastik sıkıntı olabilir 🫣
Benim ön lastiğin de basıncı 36 psi olmalı. Yoksa motosiklet düz çizgide ile ilerleyemiyor. Özellikle şehir içi parke taşlarında ilerlerken motosiklet sürekli sağa sola yalpalıyor gibi oluyor. Bu sebeple mutlaka her sürüş öncesi ön ve arka tekeri mutlaka kontrol ediyorum. Benim motoru yan çantalak takılı ve depo yarımken tarttım. Çantalar boştu. 260 kg geldi. NC 750 2015 model. Lastik basıncı ön 36 arka 42 diyor. Bende ekipmanlı olarak yaklaşık 100 kg geliyorum. Çantalara da bir şeyler koyunca hanım yaklaşık 400 kg oluyoruz. Lastik basınçlarını biraz daha yüksek tutmam gerekiyor sanırım. Bu arada motoru tarttığım kantar kalibrasyonluydu. Yani ölçümde hata yok.
Sırf bu sebeple 208 kg olan yeni Transalp 750 düşünmeye başladım

Motosikleti
1190 ADV

Kişiye göre değişebilen bir durum bence.
Lastik havalarındaki azalma yada olağan dışı durumu ben hissediyorum.
İlave bir uyarı sistemine ihtiyaç duymadım şimdiye kadar.
Kıçım yeterince hassas sanırım :)

Deprem uyarı sistemi gibi, 10. katta oturan birinin depremi 30 saniye öncesinde bilmesi birşey değiştirir mi ?
Ben 150 ile giderken lastiğin hızla inmesi tehlike oluşturur. Peki ne kadar hızlı inmesi tehlike oluşturur ? 30 saniye mi ? Bu durumda benim en iyi yapacağım şey ne ? Ani fren yapmadan, yön değiştirmeden yavaşlayıp durmak. TPMS bana ne kadar süre kazandırır ? 10 saniye mi.

Bunlar benim görüşüm sonuç olarak. Kullanıp memnun olana diyecek birşeyim yok. Tercih meselesi.

TPMS "peace of mind" dışında birşey kazandırmaz ne kazandıracak.
Ama bulunsun insan bilsinciyim ben. Tuono'nun ön lastiği 2.0bar'a düşmüş, bir haftadır bu motor dönmüyor diyordum zaten, TPMS olsa da bişey değişmezdi ama bilirdim yani.
Tuareg'de var. Ekranının üstü solar panelli olandan aldım. Şarj etmeye de uğraşmıyorum.
Yalnız esas önemli konu, dik kauçuk subap varsa lastikte, onu yırtacak bir süre sonra (arazisi gazlaması tam 10bin km'de yırtıldı benim)
öyle bir durum varsa hemen değil ama çok uzatmadan metal siboba geçmek gerekli.

Kişiye göre değişebilen bir durum bence.
Lastik havalarındaki azalma yada olağan dışı durumu ben hissediyorum.
İlave bir uyarı sistemine ihtiyaç duymadım şimdiye kadar.
Kıçım yeterince hassas sanırım :)

Deprem uyarı sistemi gibi, 10. katta oturan birinin depremi 30 saniye öncesinde bilmesi birşey değiştirir mi ?
Ben 150 ile giderken lastiğin hızla inmesi tehlike oluşturur. Peki ne kadar hızlı inmesi tehlike oluşturur ? 30 saniye mi ? Bu durumda benim en iyi yapacağım şey ne ? Ani fren yapmadan, yön değiştirmeden yavaşlayıp durmak. TPMS bana ne kadar süre kazandırır ? 10 saniye mi.

Bunlar benim görüşüm sonuç olarak. Kullanıp memnun olana diyecek birşeyim yok. Tercih meselesi.
Hocam kıçınızın hassasiyetine değil ama inadınıza hayran oldum yazsam bana küsmezsin dimi 😍

Sistem çok faydalı , 150 ile giderken 4-5 cm açılan lastik 3 saniyede yere oturur , niye ben dururum diye inad ediyorsun ki 🤣
Bende durdum , durdum ama Allahin emri peygamber kavli ile durdum valla ben bişey yapmadım 😁

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Yalnız esas önemli konu, dik kauçuk subap varsa lastikte, onu yırtacak bir süre sonra (arazisi gazlaması tam 10bin km'de yırtıldı benim)
öyle bir durum varsa hemen değil ama çok uzatmadan metal siboba geçmek gerekli.
Ben de sırf bu nedenle lastikleri değiştirtirken metal sibop istedim, benim tel jantlara metal sibop uymaz dedi lastikçi, ön lastikte sibop yerin açısından zaten mekanik olarak da oraya uymuyordu, arka lastikte de bir şekilde taktı ama kaçırabilir de demişti, sahiden kaçırmaya başladı, havasını tamamlayıp bir gün içinde 300-400km gezince sorun yoktu ama ertesi hafta arka lastiği 22PSI falan buluyordum, sibopları değiştirttim mecburen kauçuk sibop taktırdım, şimdi her seferinde çatlak falan var mı kontrol ediyorum, lastik değiştireli 5bin km falan oldu henüz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar