soğuk havalarda motor çalışmaz , epey bir ısınması gerek ,
bu yazdıklarımı iyi oku , karbüratörlüyse motor tabi
bak subap ayarı yaptırdım , motorun çekişi aynı herşey kusursuz ama , soğuklarda motoru çalıştıramıyorum , japon motoru cb125e
sonrasında benzinden şüpelendim taze benzin aldım yok , sonra subap ayarının iyi yapılamadığına karar verdim ama alakası yok
motor 11000 de , yağa bujiye bağladım değiştirdim yok

motor iyice ısınana kadar başında bekleyip gazı ayarlamam gerekiyor bazen giderken gazı kesince bi bakıyorum stop ediyor.
bunun 2 sebebi var bir hava ayarı , bu karbüratörün üstündeki bir vida , netten bak sende ayarlarsın ,
birde benim motora hava ayarı yaptım, stop etme düzeldi ama soğuk havalarda gerçekten çalışmıyor, jikle felan yalan elle gaz vererek çalıştırıyorum , böyle birşey ilk defa oldu ,
11000km de motorun karbüratörü söktüm üşenmeden , içinde pislik olması imkansız ,,, yoktuda
ama ne hikmetse içinde yağ gibi birşey vardı, diyaframda ve etrafında , tahliyedende epey atmış içide kalmış böyle bildiğin 10-40 yağ gibi .D
iyice sildim , taktım geri zor oldu biraz diyaframı yerine oturtmak , sonrasında basıyorum en soğuk havada bile 10 numara hemen çalışıyor ,
o ısınana kadar bende üstümü giyiyorum ,
içinde tuhaf bir yağ oluşmuş ,normalde hava filtresine terleme yapar bu yağı ama karbüratörün içinde demekki motor iyice ısınıp karbüratörüde ısıtana kadar karbüratör bu soğuk yağdan etkileniyordu.
tuhaf ama düzeldi . inş seninde düzelir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:50 ----------
birde bu stop etmeler hava ayarından ziyade , buji ateşleme aralığındanda çok oluyor , arada bujiyi söküp tel fırça ile 2 temizle geri tak motor daha iyi ateşliyor