Sübap ayarı sonrası..

Ayarı yaptırdıktan hemen sonra yola çıktığımda motor 2-3 defa stop etti ve hala daha bu durum devam ediyor. Usta belli bir kilometreden sonra alışması lazım normal bir durum dedi ama sürekli stop etmeside beni deli ediyor. Motorda titreşim baya azaldı. Çekiş düştü. Motor seside çok güzel oldu ama dediğim gibi çekişi düştü ve stop ediyor sürekli..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ayarı yaparken elinde sentil çakısı vardır inşaallah

"...alışması lazım normal..." mi dedi :pr:
"İyileşince geçer" demiş yani :queen:

Sübap ayarından sonra karbüratör ayarıda yapılması lazım yapmadıysa ondan olur

Motosikleti
'13 Inazuma
alışınca geçer diyen ustaya bir daha vida bile sıktırtma.

muhtemelen sübapların çok sıkı. işini bilen daha iyi bi yere yeniden yaptır.

Hocam hiç vakit kaybetmeden başka bir ustaya göstermeniz iyi olacaktır.
Sübap ayarında alışma diye bir şey olmaz.
Şöyle düşünün 0 km motor aldınız ve size motor alışır stop etmesi normaldir diyorlar siz düşünün artık.

Kolay gelsin

sübap ayarında alışma diye bişey olmaz. usta sübapları biraz sıkmış ki titreşim azalmış.

soğuk havalarda motor çalışmaz , epey bir ısınması gerek ,
bu yazdıklarımı iyi oku , karbüratörlüyse motor tabi

bak subap ayarı yaptırdım , motorun çekişi aynı herşey kusursuz ama , soğuklarda motoru çalıştıramıyorum , japon motoru cb125e

sonrasında benzinden şüpelendim taze benzin aldım yok , sonra subap ayarının iyi yapılamadığına karar verdim ama alakası yok :D

motor 11000 de , yağa bujiye bağladım değiştirdim yok :D motor iyice ısınana kadar başında bekleyip gazı ayarlamam gerekiyor bazen giderken gazı kesince bi bakıyorum stop ediyor.

bunun 2 sebebi var bir hava ayarı , bu karbüratörün üstündeki bir vida , netten bak sende ayarlarsın ,

birde benim motora hava ayarı yaptım, stop etme düzeldi ama soğuk havalarda gerçekten çalışmıyor, jikle felan yalan elle gaz vererek çalıştırıyorum , böyle birşey ilk defa oldu ,
11000km de motorun karbüratörü söktüm üşenmeden , içinde pislik olması imkansız ,,, yoktuda

ama ne hikmetse içinde yağ gibi birşey vardı, diyaframda ve etrafında , tahliyedende epey atmış içide kalmış böyle bildiğin 10-40 yağ gibi .D

iyice sildim , taktım geri zor oldu biraz diyaframı yerine oturtmak , sonrasında basıyorum en soğuk havada bile 10 numara hemen çalışıyor ,

o ısınana kadar bende üstümü giyiyorum ,

içinde tuhaf bir yağ oluşmuş ,normalde hava filtresine terleme yapar bu yağı ama karbüratörün içinde demekki motor iyice ısınıp karbüratörüde ısıtana kadar karbüratör bu soğuk yağdan etkileniyordu.

tuhaf ama düzeldi . inş seninde düzelir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:50 ----------

birde bu stop etmeler hava ayarından ziyade , buji ateşleme aralığındanda çok oluyor , arada bujiyi söküp tel fırça ile 2 temizle geri tak motor daha iyi ateşliyor :D

Bu ülkeden sübap ayarı en sıkıntılı konu. Akşamdan servise bırakılmış tamamen soğumuş motora sübap ayarı yapılmalı. Fabrikanın sübap açıklık ölçüleri bilinmeli ve "sente çakısı" ile elinin ayarı düzgün bir kişi tarafından yapılmalı. "Ben dinleyerek yapıyorum" diyen ustalar gördüm.

Doğru düzgün işini bilen bir ustaya götürdüm. Halletti sağolsun.

İstanbulda çakı bilen bi subap ayarcı usta bilen varsa bilgisini paylaşırsanız sevabına bende yaptırırım

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Scooterda boyle bir ayar var mi ?

karbüratör ayarı yapılmadan subap ayarı mı yapılırmış allah aşkına.
başka bi ustaya git kardeşim. alışma fala olmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar