Su yoğunlaşıp tekar yağmur olarak yağıyorsa, benzin neden yağmıyor - BİLENE YIKAMA

Hep amarikanın oyunu bunlar, bize buharlaşmayan benzin satıyorlar.
Yıkamaya gerek yok, 1-2 litre benzin varsa alırım.

Su ısıda yoğunlaşıp daha sonra buharlaşıp tekrar yağmur olarak yağıyorsa, neden motorun içindeki benzin egzozdan salındıktan sonra buharlaşıp benzin bulutları şeklinde yağmıyor. Az önce bunu kafemizde tartıştık (TuSisters) bir kaç kelli felli eğitmenden doğru cevabı alabildik.Bilene yıkama paketi hediyemizdir.

not:ingilizlerden yürümeyin,petrol diyoruz amerikadan yol alın.

suyun olayı fiziksel reaksiyon. yani suyu dondurursun tekrar eritirsin. yine su keza suyu buharlaştırırsın tekrar yoğunlaştırırsın yine su.

öte yandan benzini yakıyorsun ve yakma kimyasal bir reaksiyon. benzinin kimyasal yapısı değişiyor ve karbonmonoksit olarak egzosdan çıkıyor. kimyasal reaksiyonda geri dönüş yok gibi birşey. en basiti kağıdı yaktık külünden tekrar kağıt yapamazsın.

Durun bir dakikaaaaaaaa
Ben buna cvp vermek istiyorum.
O yıkama paketi benim olmalı(sanki motosiklet alabildim de :))
Cidden ben de cvp vericem öğleden sonra şimdi yoğunum biraz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:28 ----------

Benzinin uçuculuk özelliği suya göre daha yüksektir.Bileşimleri farklı
Daha uzun açıklıcam birazdan.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:32 ----------

Yemek yicem öğle yemeği açken beynim çalışmıyor

Su kadar büyük benzin havzası yok egzozdan çıkan euro 3 euro 4 ile o işler imkansız ödülümü Türk bilimine bağışlıyorum

10365568_477806255683648_2266292705547768994_o.jpg

Belkide benzin diye bişey yoktur.

Durun bir dakikaaaaaaaa
Ben buna cvp vermek istiyorum.
O yıkama paketi benim olmalı(sanki motosiklet alabildim de :))
Cidden ben de cvp vericem öğleden sonra şimdi yoğunum biraz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:28 ----------

Benzinin uçuculuk özelliği suya göre daha yüksektir.Bileşimleri farklı
Daha uzun açıklıcam birazdan.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:32 ----------

Yemek yicem öğle yemeği açken beynim çalışmıyor

Ek olarak benzinli araçlar doğu bölgelerinde daha çok tercih edilir mazota göre.Çünkü donma sıcaklığı yüksek.
Yani tekrar damlacıklaşmasıda geç olur.
Herşeyi geçtim buharlaşan sular tekrar yağmurla döndüğünde içinde saf su olmuyorki.Binbir çeşit mikrocanlı oluyor,kimyasal oluyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:04 ----------

Nerde kampanya,çekiliş,beleş limonata orda ben ruhum gariban.

Az öncede bir başlığa çok asil bir kişiyim elimde olsa,hergün opera sanat galerilerine giderim demiştim:)
Zıtlığa bak :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:13 ----------

Eee haber yok mu yıkama setini kim kazandı :)
O set benim olmalı :):):)

tebrikler, yıkama seti kazandınız! paket mi olsun burada mı yıkatalım ?

Cevapları okumadım verildi mi bilmiyorum bende kendi fikrimi söyleyeyim.

Özkütle ile alakalı bi durum bence. Benzin buharı atmosferde daha yüksek katlara çıkıyor. Su buharı ise alt katlarda olduğundan yağıyor. Zeytinyağının suyla karıştırılınca üste çıkma mevzusu.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:36 ----------

Şimdi gördüm Kübra006 Kazanmış bizede tebrik etmek düşer. :)

Motosikleti
V-Strom L4 Youtube&Insta: Dengeliyorum
Az önce biz de markette ( y market) tartıştık. Öyle önemli bi şey değildi. Havadan sudan. Ondan önce de, x bakkalda tartışmıştık. Ama şimdi konuyu hatırlayamadım.
Ama Tuyıkamacının konuları çok ilginçmiş, hemen oraya gidelim.
( Bu iyiymiş )

Dalga geçmeyin kim kazandı?
Yüce Jürinin adaletine güven sonsuz.
Bakmıyorum söyleyin hadi :)

Bu işten zararlı çıkarız..
Bunlar devletin bulutu, kafamıza yağmur gibi zam ve vergi yağar...sifonu çekecek su bile bulamayız, evi bk götürür..
Benzine 5tl vermek daha iyi, günde en fazla 3lt harcıyorum.

İroni, söylenenin tam tersinin kastedildiği ifadedir. Söylenen ya da yapılan eylem, ciddi görüntüsü altında, karşıt söylenceyi ya da eylemi, çelişki noktasına çekmeyi hedefler. Mizahtan farklı olarak, ironi daha eleştirel yaklaşır.

Hayır ciddi ciddi öyle olmaz böyle olur diyenler var. :mrgreen:

Hediyeleri bana ver letgoda satacam. :mrgreen:

Ek olarak benzinli araçlar doğu bölgelerinde daha çok tercih edilir mazota göre.Çünkü donma sıcaklığı yüksek.
Yani tekrar damlacıklaşmasıda geç olur.
Herşeyi geçtim buharlaşan sular tekrar yağmurla döndüğünde içinde saf su olmuyorki.Binbir çeşit mikrocanlı oluyor,kimyasal oluyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:04 ----------

Nerde kampanya,çekiliş,beleş limonata orda ben ruhum gariban.

Az öncede bir başlığa çok asil bir kişiyim elimde olsa,hergün opera sanat galerilerine giderim demiştim:)
Zıtlığa bak :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:13 ----------

Eee haber yok mu yıkama setini kim kazandı :)
O set benim olmalı :):):)

Kübra çok heyecan yapmışsın ama bu konu başlığı tubrothers'ın açtığı "ayaklık neden soldadır" konusuna ironi yapmak adına açılmış geyik bir muhabbettir. Tusisters diye bir kafe olmadığı gibi arkadaş yıkama falan da hediye etmeyecek yani. Bunu bekleyen herkesi gerçek dünyaya davet ediyorum.

Su ısıda yoğunlaşıp daha sonra buharlaşıp tekrar yağmur olarak yağıyorsa, neden motorun içindeki benzin egzozdan salındıktan sonra buharlaşıp benzin bulutları şeklinde yağmıyor. Az önce bunu kafemizde tartıştık (TuSisters) bir kaç kelli felli eğitmenden doğru cevabı alabildik.Bilene yıkama paketi hediyemizdir.

not:ingilizlerden yürümeyin,petrol diyoruz amerikadan yol alın.

kaç kişi tartıştınız :d :D :d

Nasıl yani onca hırs,mantık yürütme boşamı gitti.
Resmen duygularımla oynadınız.
Yıkama seti hayallerim suya düştü

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar