Steven Paul Jobs' u kaybettik :(

Apple urunleri kullananlar biliyordur, Steve Jobs Apple'in kurucularinda biriydi.
Dijital dünya çağı’nı başlatan Steve Jobs, Apple’daki görevini bıraktıktan 6 hafta sonra; 56 yaşındayken pankreas kanserine yenildi. Dünya bu büyük teknoloji dâhisini hep saygıyla anacak...

apple-new-logo-steve-jobs-shadowps.jpg

R.I.P
32190_3.jpg

Haydi hepimiz gözlük takıp sakal bırakalım.Teknolojiye merak salalım.

1 hafta sonra bi tarafımıza takmayalım.

Jobs un olumu Mehmetciklerden daha onemli bir haber olamaz. Buna suphe bile yok. Lakin iki konunun bir biri ilede alakasi yok. O zaman Basbakanin Annesi vefat etti insanlar bas sagiligi dileyecegine ayni seyi ordada yazsin.

Ama su da bir gercek hepimizin ihtiyaci olan teknolojiyi maximum seviyede halka indirgeyen bir uzmandi kendisi. Kendisi olmasa belkide bilgisayar ve telekominasyonda kimse dokunmatik ekran icin bu kadar cabuk yatirim yapmayacakti.

Mehmetçiğimiz başka, Tenzile Hanım başka, Steve Jobs başka konular.

Bu konuyla alakalı olarak gerçekten çok üzüldüğümü belirtmek isterim. Gündelik yaşamda, şu an bu forumda bulunmak için kullandığımız bu bilgisayarların, bu kadar kişiselleşmesinde tek başına çok büyük bir rol oynamış olan gerçekten dahi bir insan vefat etti. Dolaylı ve direk olarak insanlığın gelişiminde ciddi bir payı olan bu fikir adamının mekanı, inandığı şekilde olsun. Dünya üzerinde bir çok insanın ilham kaynağını kaybetmiş olduğu hissine kapılması çok normaldir böylesine bir insanın ölümünden sonra...

Mersin İl Temsilcisi
Jobs un olumu Mehmetciklerden daha onemli bir haber olamaz. Buna suphe bile yok. Lakin iki konunun bir biri ilede alakasi yok. O zaman Basbakanin Annesi vefat etti insanlar bas sagiligi dileyecegine ayni seyi ordada yazsin.

Ama su da bir gercek hepimizin ihtiyaci olan teknolojiyi maximum seviyede halka indirgeyen bir uzmandi kendisi. Kendisi olmasa belkide bilgisayar ve telekominasyonda kimse dokunmatik ekran icin bu kadar cabuk yatirim yapmayacakti.

doğru...
ama şu da var, o kişi bir alim ise; "alimlerin mürekkebişehitlerin kanından üstündür" diye bir hadisle buna karşılık verilebilir.
ancak, ateş düştüğü yeri yakar ve insanlığa hizmet eden her bireyin kaybı insanlığın kaybıdır.
ama yine de benim içim şehitlerimizden, filistinden yana ağır basıyor... ne yapayım yani, peygamber değilim ki hep tarafsız olabiliyim...

Katılıyorum. Stay hungry, Stay foolish..

2 konunun birbiriyle alakası şu: Benim ülkemin bir düşünürü, bilim adamı hakkın rahmetine kavuşunca veya her gün toprağa düşen mehmedim için başlık açılmıyor ama jobs için açılıyor. Bana dokunuyor ve bir şekilde tepki veriyorum. O olmasa başkası teknolojiyi bulurdu, bulamasa da ölmezdik ama 20 yaşında baharında ne gençlerimiz pisi pisine gidiyor. Neyse. Çığlık atasım geliyor, haykırasım geliyor, burda anlatsam ne olur anlatamasam....

Tarafsız olmalık bir durum yok ki canım dostum... Hepimiz üzülüyoruz gençlerimizin yok yere ölmesine, hepimizin yüreğini dağlıyor... Birine üzülünce öbürüne üzülmiyeceksin diye bir durum da yok ortada... Recep Bey bugün annesini kaybetti, adamın yaptığı işi veya hayat görüşünü beğenip beğenmemekle, o kişiye baş sağlığı dilemenin eşleştirilemeyeceği gibi, bu da benzer bir durum...

Ölen iki insanı birbiriyle kıyaslamakta bana çok acımasızca geliyor... Çünkü bu dünyada birileri öldüğünde, kendisi için "o birilerini" önemli bilen insanlarda arkasından üzülüyor... Bizim insanımız öldüğünde onun içinde başsağlığı diliyoruz elbette, lakin kaçırdığınız bir nokta var;
Öldüğünde her insan için Allah'tan rahmet dilenmesi gerektiği gibi, kendi insanımıza aynı özeni göstermiyor diye, kendimize kızıp, asıl Yaradan'ın rahmetine kavuşanı unutup, öfkemizi ona yöneltmekte, dinimizin hiçbiryerinde hoşgörülmüyor.

Bu hayattan göçüp giden her faninin, geride bıraktıklarının başları sağolsun...
Allah rahmet eylesin...

Son düzenleme:
büyük bir adamdı, dünya için büyük kayıp üzüldüm gerçekten Allah rahmet etsin, şehit propogandası yapmaya lüzum yok alakasız bir durum. benim aklıma mehmetcik değil birkaç sene önce antalya seferindeki düşen uçak geldi, oda çok üzücüydü içinde çok önemli bir heyet vardı içlerinde isviçre cern de çalışan ilk türk kadın profesörlerimizden biriydi Allah onunda mekanını cennet etsin! Mehmetçiğimiz tükenmez ama bilim adına önemli mevkilerde bulunan insanlar zor gelir.

"mehmetcigimiz tukenmez" birşeyler yazıcam agır olucak vazgectim.

dünyayı teknoloji çöplüğüne çevirenlerden sadece biri .hastalarının başı sağolsun

şirketten ayrıldıkdan sadece 6 hafta sonra ölmesi tesadüf mü acaba diye düşünmeden edemiyorum.. Bunca parayla oynayan adam neden ayrılır ki şirketten? Hele ki çalıştığı şirketin kurucusuysa..

2 konunun birbiriyle alakası şu: Benim ülkemin bir düşünürü, bilim adamı hakkın rahmetine kavuşunca veya her gün toprağa düşen mehmedim için başlık açılmıyor ama jobs için açılıyor. Bana dokunuyor ve bir şekilde tepki veriyorum. O olmasa başkası teknolojiyi bulurdu, bulamasa da ölmezdik ama 20 yaşında baharında ne gençlerimiz pisi pisine gidiyor. Neyse. Çığlık atasım geliyor, haykırasım geliyor, burda anlatsam ne olur anlatamasam....

Sorun yok Her anli sanli Turk askerimiz icin bu sitede baslik acmana mani bir durum varmi? Bence yok.Birilerinden bir sey bekleme bir dahaki sefere o basligi sen ac bize onder ol. Ne dersin?

teknolojinin sokaktaki insan için kullanılabilir olmasını sağlayan adam... herkes gibi sırası geldiğinde o da ayrıldı aramızdan... tarih yakın gelecekte onu pek sallamayacak olsa da, herkesin bilmesine vesile olduğu o güzel söz unutulmayacaktır eminim.. stay hungry stay foolish... anlamayana sivrisinek saz bile değil :)

Bi arkadasimiz agir bi laf edicekmis ama vazgecmis! Benim yazdigim msjda karsiligi agir olabilecek ne olabilir? Yanlis olan bi yer varsa tartisalim.

Adam öldü gitti toprağı bol olsun. Pankreas kanseri gibi bir illetide Allah (cc) düşmanıma bile vermesin.
Steve Jobs öldü ama bunun ne Mehmetçikle nede başbakanın annesiyle ilgisi var .
Steve Jobs nasıl biriydi ve bulunduğu yere gelmek için neler yaşadı öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki videoyu izleyin lütfen.
Başarıya giden yollar nasıl dolambaçlı ve kader insanları hangi yollardan geçiriyor daha doğmadan hangi kapılar açılıyor hangileri kapanıyor izleyin.

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Edison da öldü... Ama kimse anmıyor...
Elektriği bulmasa jobs nerden ekmek yiyecekti?...:p

Herkes bir gün ölümü tadacak....
Yaşlılar sıra sıra
Gençler arasıra....
Bu bir gerçek....

Allah tüm geçmişlerimizin günahlarını affetsin bol bol rahmet eylesin....

Moderatör
Konuyi nereden nereye getirmissiniz. Mehmetcikle apple'in ne alakasi var?
Adamin bir sozu var;
Ölüm en önemli icattir... Kiminize anlamsiz, kiminize sacma, kiminize önemsiz, kiminize manidar bir söz olabilir. Kiminize de küfür gibi gelebilir. Bence en dogru tespiti yapabilmis onemli bir adamdir. Hayatini arastirmaniz kadere inanmanizi bile saglayabilir belki. Mehmetcikle alakasini ise hala cozebilmis degilim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar