St&kanuni ( Hyosung )fiyat Listesi Açıklandı

Motor zupper olsa bile orda yazan kanuni yazısı tüm imajı sarsıyo bence.İkiside kendi ismini kullanmayıp.Farklı bi isimle ortaya cıksalar pazarı daha iyi olurdu :p Tabi bence...
Yinede yakından görmeden yorum yazmak biraz ezmeq olur diye :cherry: fazla yazmıyorum bkdr yeter.Nede olsa kanuni yani

Sayın yakut36, benim beklentim, daha önce "hyo yu Kanuni aldı, tuu kaka" diye karalanan bölümde de belirtildiği gibi kanuninin fiyatları mevcut durumdan düşük olacağı konusunda yine bir bayi (veya ilgilinin) yazdığı yazı idi. Ayrıca yerli bir firmanın, fiyatlar konusunda tüketiciyi tatmin edecek seviyelerde olmasını beklemem de normal sanırım. %37'lik vergiye gelince, benim verdiğim fiyat örneği bu tür vergileri oldukça yüksek uygulayan bir ülke olan İngiltere. Orada da bir çok konuda vergi yüksektir. Zaten eğer ABD'deki satış fiyatlarına bakarsanız, neredeyse "ya bu motorlar aslında ne kadar da ucuza üretiliyor" diyebileceğiniz satış fiyatları mevcut. Örneğin GV 650 ABD'de Avitar diye satılıyor ve fiyatı $6200. Bu vergiler ve KDV dahil fiyatı.

Şimdi basit bir hesaplama yapalım. Bayi karını, KDV'yi ve vergileri çıkarırsak bu motorun değeri yaklaşık 3500-4000 ABD doları civarında en fazla. Bu tutar ($4000X1.2 YTL/$) 4800 YTL eder. Gümrük vergisi ve ÖTV Türkiye için %60 olsun (%20 GÜmrük+%37 ÖTV) . (4800 X%60) =2900 YTL eder. Motorun İthalatçıya maliyeti yaklaşık 7700 YTL olur bu durumda (maksimum). İthalatçı ve bayi karı da bu tutar üzerinden toplam %50 olsa KDV hariç satış fiyatı (7700 YTL X %50=3850) 11.550 YTL eder. KDV'li satış fiyatı (1155 YTL X %18= 2100 YTL) 13600YTL olmalı maksimum. Bakın dikkat ederseniz %50 kar koydum üzerine. Sizin fiyatınız ise bunun 2000 YTL üzerinde. Demekki bu sektörde kar müthiş!!

Bu hesaplamayı destekleyecek başka şeyler de söyleyeyim: Global motora GV650'ye 14950 fiyat çekerken, bir çok bayi motoru 11000--13000 YTL arasında satıyor. Eğer hakikaten vergi oranı sizi bukadar etkiliyorsa diğer kurumlar ÖTV ödemediği için mi satış değerlerini 4000 YTL'ye kadar aşağı çekebiliyorlar ve hala da kar edebiliyorlar? Demek ki vergi değil KAR müthiş ve FAHİŞ! Haa, bu sadece hyo için değil, diğer Japonlara da baksanız aynı şeyi görürsünüz.

İlgilenenlere not: ÖTV malın maliyetine eklenen bir vergidir. KDV ise satış fiyatına eklenir. Dolayısıyla %37'lik ÖTV (evet yüksek bir oran ama) şu anki uygulanan ithalatçı ve bayi karı yanında çerez parası olarak kalır. Selamlar.

bu paraya almam 2. el capon alırım,6000 ytl ye ne motırlar var hemde 650 cc lik
kanuni milleti keriz zannediyor herhalde

valla ilk resim tıpa tıp cbr 125'e benziyor yandan :) depo biraz büyük sadece
herhalde.. :)

345

yorumsuz....!!! unutmayınkı kanunı kapısını calan 3 japonda vardı.............
tercıh meselesı

kanuni kapısını çaldıda ne oldu yoksa siz mi kabul etmediniz:mrgreen:bizim gibi büyük bi firma karizma bi firma sizin kaka öcü motosikletlerini napsın mı dediniz:queen: Onlar geldide size ne dedi benim yamahanın hondanın kawasakinin yada suzukinin markasını kanuni yapalım Türkiyede öyle satalım mı dedi:cherry: kapıyı çalarken kapı tokmağı ellerinde kalmış yada kapıda zil varsa zile basmalarıyla kısa devre yapıp iş hanının sigortası atmıştır muhtemelen:queen:neyse ya bu fiyatlarla başarılar dilerim kanuniye satış rakamları ortada bakalım 250 serisinde kanuni ne yapacaksınız bu sene... hadi iki sene toplamını ele alalım 2008-2009:queen:
Vergi konusuna gelince tamam vergi çok fazla ülkemizde ama gv 650 gt650r ye 15 bin üstü fiyat çekecek kadar da değil ben buna ancak yuh derim:farao:
diyeceksiniz ki biz hiç kazanmayalım mı bu meret peynir ekmek gibi çok satılan bişey değil ki kar marjını az tutalım...doğruda diyeceksiniz katılıyorum ama dürüst olup suçu vergilere atmayacaksınız biz aç gözlüyüz arkadaş kar marjımızı yüksek tuttuk diyeceksiniz:farao:

MS3,250cc su soğutmalı scooter'ler içerisinde,gücü,torku ve enjeksiyonlu olmasıyla dikkat çekici bir model olduğu için hep takibteydim.Hala hazırda 2008 model'leri 6990 ytl'ye satılırken Kanuni'de 7260 ytl olması biraz şey olmuş.Şu an Kanuni markalı Çin işi bir scooter'im var ve büyütmek düşüncesindeyim.Kesinlikle Kanuni düşünmememe rağmen S&T'den sonra "Acaba?" diye bi soru belirmişti kafamda.Piyasaya yeniden girmeleri ve pastadan pay almaları için müşteriye avantaj sağlamaları gerekir diye düşünürken tersini yaşamaktayız.Aslında bunun en canlı örneği kendimim:Benim motorun aynısı ASYA'da 500 ytl ucuzken gidip Kanuni'den almıştım.Sonradan pişman oldum ama dönüşü yoktu.Aynı hatayı bu sefer yapmayacağımdan adım gibi eminim.

Son düzenleme:
bence fiyatlar uçuk arkadaşlar ben o parayı verecek olsam bu makinaların sıfırı yerine temizinden ikinci el honda veya yamaha alırım bu fiyatlarla bu motosikletler tutmaz gibi geldi bana ya neyse hayırlısı ne diyelim bekleyip görecez:bounce:

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yorumsuz....!!! unutmayınkı kanunı kapısını calan 3 japonda vardı.............
tercıh meselesı

kanuni kapısını çaldıda ne oldu yoksa siz mi kabul etmediniz:mrgreen:bizim gibi büyük bi firma karizma bi firma sizin kaka öcü motosikletlerini napsın mı dediniz:queen: Onlar geldide size ne dedi benim yamahanın hondanın kawasakinin yada suzukinin markasını kanuni yapalım Türkiyede öyle satalım mı dedi:cherry: kapıyı çalarken kapı tokmağı ellerinde kalmış yada kapıda zil varsa zile basmalarıyla kısa devre yapıp iş hanının sigortası atmıştır muhtemelen:queen:neyse ya bu fiyatlarla başarılar dilerim kanuniye satış rakamları ortada bakalım 250 serisinde kanuni ne yapacaksınız bu sene... hadi iki sene toplamını ele alalım 2008-2009:queen:
Vergi konusuna gelince tamam vergi çok fazla ülkemizde ama gv 650 gt650r ye 15 bin üstü fiyat çekecek kadar da değil ben buna ancak yuh derim:farao:
diyeceksiniz ki biz hiç kazanmayalım mı bu meret peynir ekmek gibi çok satılan bişey değil ki kar marjını az tutalım...doğruda diyeceksiniz katılıyorum ama dürüst olup suçu vergilere atmayacaksınız biz aç gözlüyüz arkadaş kar marjımızı yüksek tuttuk diyeceksiniz:farao:

evet aynen oyle oldu kapıyı caldılar ve cok guvendıgınız kawasakı neden onaylanmadı sızce ? soylıyım garantı donuslerını %1 den fazla kabul etmeyız dedıler. cok guvendıgınız markalar boyle ıste. tıpkı hondanın hındıstan ornegı gıbı. bız kabul etmedık degıl onlar buyuk marka dunya markası ama geldıler anlasamadık. anlasılmıs olsaydı sımdı honda,suzukı,kawasaki,olmustu.

yazdıgınız gıbı alaycı tavırlada yazmıyorum.bufırmalar arası anlasma kımıyle olur kımıyle olmaz dogaldır.

ayrıca globalın fıyatları (kı cok az fark var )bu gune kadar yazdıgınız statuye gırmıyormu ? globalede yuh dedınızmı ?? vergıler bıze degıl devlete gıder ben sadece yurt dısındakı fıyat kıyaslamasına ornek verdım.

durustluk lafınıza da soyle cevaplıyım. sızde daha durust olunkı globalın sızden ne karlar ettıgını bılın öğrenin sonra yazın.bır dıstrıbutorle stratejık ortaklık farkını gorun kı sız musavırsınız bu ıslerı ıyı bılırsınız.

globalın kar marjı unutmayınkı su an kanunıden daha yuksektı. o zaman koclar gıbı paraları globale verdınız sanırım.karsılıgında sıze ne verdıler su an bıle motor hızmetı alamıyorsunuz.bumu destekledıgınız fırmanın sıze hızmetı.yok sız bıze basarı dılemeyın bız basarılı olmak ıcın calısırız zaten. gorun sonra belkı mahcupta olursunuz ama sanırım bu pesın yargıyla ıcten kıskanarak ama dılınızle soylemeden seyredersınız.

rakamlara gelınce sıze vermıstım bazı rakamları arkadaslarda baksınlar http://www.motosiklet.net/forum/guncel-haberler/40002-hyosung-kullanicilari-icin-mujdeli-haber.html bu lınkte var.

ıddalı olmayı severım basarının bır parcasıdır. ama ıddıaya gırmem. sıze buyuk bır zevkle satıs rakamlarını verecegım gunu beklerım.hatta arada bıle bılgı aktarabılırım.

global verdıgınız karlar sıze hızmet olarak dondugu ıcınmı bu sekılde agresıfsınız. hanı olsada hak versek.

son ozel mesajlamadakı tavrınızla bu yazdıgınız uyusmadı. sız pesın hukumlu yargısız ınfası sevıyorsunuz. bız ıse basarılı gunu bekleyıp ''ama zamanında demıstık'' demeyıp daha ıyısını yapmaya calısırız.

sız bedavamı calısıyorsunuz?? meslegınızde aldıgınız ucretler bellı sız neden mukeleflerınıze bedava calsımıyorsunuz? kı bunu kanuıden beklersınız. honda veya suzukı kawasakı bedavamı motor satar sanıyorsunuz. ustelık yedek parcada ( kı bunu detaylı anlatmıstım ) kat oranları japonda daha yuksekken.

uzun lafın kısası GELMEZ GETIRMEZ DEDIGINIZ MOTORLAR GELIYOR. ama sızın amacınız turk ınsanına ıyı hızmet degılde globalın tazmınat kazanmasını arzulamaksa o baska. global aldıgı (( alamayacak )) tazmınatı sızemı hedıye edıp bedava calısıcak.belkıde global sıze hyo markasını kullanılmamasına engel oldugunu bılerekmı destekleyıp kanunı ye engel olacaksınız.

sız hazır olun artık sadaca S&T KANUNI gelecek ve en ıyı hızmetı verecek. vermezse burdan ılk elestırı benden olur.

umarım sısızde S&T KANUNI kullanıcıları arasında veya servıs hızmetı alanların oldugu adreste gorur ve mutlu oluruz. sızde mutlu olursunuz.

olmazsa bız bukemedıgımız bılegı toka ederız.

2008 + 2009 degıl 2008 ılk 9 ay rakamını sıze verecem zevkle.
syg

bence fiyatlar uçuk arkadaşlar ben o parayı verecek olsam bu makinaların sıfırı yerine temizinden ikinci el honda veya yamaha alırım bu fiyatlarla bu motosikletler tutmaz gibi geldi bana ya neyse hayırlısı ne diyelim bekleyip görecez:bounce:

işte bu son tuketıcı tercıhı.. zevk ve renler tartısılmaza ornek fıkır.

Son düzenleme:
Sayın yakut36, benim beklentim, daha önce "hyo yu Kanuni aldı, tuu kaka" diye karalanan bölümde de belirtildiği gibi kanuninin fiyatları mevcut durumdan düşük olacağı konusunda yine bir bayi (veya ilgilinin) yazdığı yazı idi. Ayrıca yerli bir firmanın, fiyatlar konusunda tüketiciyi tatmin edecek seviyelerde olmasını beklemem de normal sanırım. %37'lik vergiye gelince, benim verdiğim fiyat örneği bu tür vergileri oldukça yüksek uygulayan bir ülke olan İngiltere. Orada da bir çok konuda vergi yüksektir. Zaten eğer ABD'deki satış fiyatlarına bakarsanız, neredeyse "ya bu motorlar aslında ne kadar da ucuza üretiliyor" diyebileceğiniz satış fiyatları mevcut. Örneğin GV 650 ABD'de Avitar diye satılıyor ve fiyatı $6200. Bu vergiler ve KDV dahil fiyatı.

Şimdi basit bir hesaplama yapalım. Bayi karını, KDV'yi ve vergileri çıkarırsak bu motorun değeri yaklaşık 3500-4000 ABD doları civarında en fazla. Bu tutar ($4000X1.2 YTL/$) 4800 YTL eder. Gümrük vergisi ve ÖTV Türkiye için %60 olsun (%20 GÜmrük+%37 ÖTV) . (4800 X%60) =2900 YTL eder. Motorun İthalatçıya maliyeti yaklaşık 7700 YTL olur bu durumda (maksimum). İthalatçı ve bayi karı da bu tutar üzerinden toplam %50 olsa KDV hariç satış fiyatı (7700 YTL X %50=3850) 11.550 YTL eder. KDV'li satış fiyatı (1155 YTL X %18= 2100 YTL) 13600YTL olmalı maksimum. Bakın dikkat ederseniz %50 kar koydum üzerine. Sizin fiyatınız ise bunun 2000 YTL üzerinde. Demekki bu sektörde kar müthiş!!

Bu hesaplamayı destekleyecek başka şeyler de söyleyeyim: Global motora GV650'ye 14950 fiyat çekerken, bir çok bayi motoru 11000--13000 YTL arasında satıyor. Eğer hakikaten vergi oranı sizi bukadar etkiliyorsa diğer kurumlar ÖTV ödemediği için mi satış değerlerini 4000 YTL'ye kadar aşağı çekebiliyorlar ve hala da kar edebiliyorlar? Demek ki vergi değil KAR müthiş ve FAHİŞ! Haa, bu sadece hyo için değil, diğer Japonlara da baksanız aynı şeyi görürsünüz.

İlgilenenlere not: ÖTV malın maliyetine eklenen bir vergidir. KDV ise satış fiyatına eklenir. Dolayısıyla %37'lik ÖTV (evet yüksek bir oran ama) şu anki uygulanan ithalatçı ve bayi karı yanında çerez parası olarak kalır. Selamlar.

yazdıklarınızın bır bolumune katılıyorum. OTV malın bedelıne sonradan eklenen ve satıs anında tahsıl edılıp malıyeye aktarılan bır vergı dılımıdır. sız karı % 50 ekledınız. bende kar kısmına degılde malıyet tarafına kucuk eklemeler yapıyım. ama sunuda demelıyım sektorde cok kar olabılır.bunu tum fırmalar yapıyor. gonul ucuz olamasından yana bende dahılım buna.kalıtelı talep goren urunlerın ucuz olması bız bayılerın ısıne gelır ve surum artar.tercıhımızde budur.

globalın bayıı karlarını bılmıyorum. S&T KANUNI nın bılıyorum. formun genelıne yazmak ıstemem. ama sunu soylıyım oyle 4.000 YTL ındırım yapacak bayı karı verılmedı bıze (( agzından bal aksın keske olsa )) belkıde sıze bayı karını soylesem ınanmazsınız. ama arzu edersenız ozel maılleserek bılgı verebılırım.

yurt dısındakı vergı oranlarını bılmıyorum eklemenız gereken malıyetlerde garantı donus yuzdelerı vardırkı buda epeyı malıyet teskıl eder ayrıca benım bıldıgım bayı karıda globalınkı kadar degıl.ınanın OTV bızım karımızın neredeyse 3.5 katı. yanı cerez degıl. ıthalatcının karımı ?? onu bılmıyorum. yedek parca stokmalıyet,garantı malıyetlerıde eklersenız karı bulurusunuz az cok karar sızın.

345 nıcklı arkadasa bu yazınızı okumasını tavsıye ederım bu karı daha once global aldı. acaba sorgulandımı bu kadar.

Yakut Bey; siz yetkili ve konuya hakim birisi olduğunuz için size soruyorum. Bu olayı başından yakalayamadım ve takip edemedim o yüzden bilgi almak için soruyorum.. Hyosung markasını Global Motor getiriyordu. Hyosung'un zaten Türkiye'de bir distribütörü varken, nasıl Kanuni de bu motorları getirmeye başladı?
Global Motor'un 2015'e kadar yaptığı bir sözleşme vardı. Siz "global bundan sonra Hyosung getiremeyecek" "global tazminat da alamayacak" diyorsunuz anladığım kadarıyla. Peki nasıl böyle oldu? Global Motor Hyosung'u getiriyordu, hizmetini de Honda'dan geri kalmayacak şekilde yapıyordu. Kanuni niçin bunu Global'in elinden aldı? ve Global niçin tazminat alamayacak?

Ben ne Hyosung ne de Kanuni kullanıcısıyım. Sakın Kanuni'yi kötülediğimi düşünmeyin fakat sanki bir fırsatçılık yapılmış ve Global'in hakkı yenmiş gibi geldi bana. Siz ne düşünüyorsunuz?

[/COLOR]

parantez ıcınde hyo yazıldı ama bılınkı bızım lsıetelerde hyo adı hıc gecmıyor bunun sebebı anımsatmadır. yenı marka ve ımajı oturuduktan sonra onuda gormeyeceksınız.

asya motor kullanıcısısın onlrdada ıyı cesaret var

Burayı anlayamadım bıraz açıklarmısınız ? :silent:

Sayın yakut36, sektörün risklerini, stok maliyetlerini, servis maliyetlerini az çok tahmin edebiliyorum. Benim amacım üzüm yemek, asla bağcı dövmek değil. Bizim de iyi ve kaliteli motorlara binmek hakkımız olduğunu düşünüyorum. Ama örneğin Hondanın bir modeli ABD'de 7000 ABD doları civarına satılırken, ülkemde 14.000 ABD doları karşılığına satılıyorsa (aynı şey suzuki, yamaha ve bilinen diğer markalar için de geçerli), Hyo ABD'de 6000 dolara ülkemde 13000 dolara satılıyorsa isyan etmek sanırım benim de hakkım. (bu farkların sebebinin de %37'lik ÖTV olmadığını kesinlikle biliyorum) Size sitemim aslında size değil firmaya. Biz ne bekliyorduk, Kanuni ne yaptı? Daha makul bir fiyat politikası güdecek bir yapısı olması gereken Kanuni, gideni arattıran bir fiyat politikasını empoze etmeye çalışıyor. Belki bayi karı az olabilir (en azından sizde belki böyledir) ama benim baktığım tüm japon motorlarında ve hyosungda, ana distiribütör tavsiye edilen satış fiyatı ile internette gördüğüm ve o motorun yetkili bazı satıcılarında 4000-5000 YTL fiyat farkı olunca bayi kar marjının da yüksek olduğunu ister istemez düşünüyorum.
Sözün kısası bizim kanuniden beklediğimiz daha makul bir fiyat politikasıdır. Kanuni bunu yapar ve servis eğitimi (mobiletçi tamirci değil, gerçek motor tamircisi), yedekparça, garanti, hizmet içi eğitim, müşteri memnuniyeti ve makul satış fiyatı gibi konularda büyük kurumsal firmalara yakışır bir uygulama yaparsa kazanır. Diğer türlü yazık olur... Selamlar.

simdi fuarda ayni motor ST&KANUNI ve HYOSUNG adi altinda farkli standlarda yermi alicak

adamlar harbi harbi aldı hyo markasını gt250r alacaktım vazgeçtım

ben kanuni den umutluyum.
en azından forumda bir kaç başlıkta tartışılmış olan üniversiteler ile ortak ar-ge çalışmaları yapılması (S ile biten modellerindeki gibi) ve özgün modeller için açık yarışma yapılarak yerli üretime daha yaklaşılması açısından.

Sayın yakut36, sektörün risklerini, stok maliyetlerini, servis maliyetlerini az çok tahmin edebiliyorum. Benim amacım üzüm yemek, asla bağcı dövmek değil. Bizim de iyi ve kaliteli motorlara binmek hakkımız olduğunu düşünüyorum. Ama örneğin Hondanın bir modeli ABD'de 7000 ABD doları civarına satılırken, ülkemde 14.000 ABD doları karşılığına satılıyorsa (aynı şey suzuki, yamaha ve bilinen diğer markalar için de geçerli), Hyo ABD'de 6000 dolara ülkemde 13000 dolara satılıyorsa isyan etmek sanırım benim de hakkım. (bu farkların sebebinin de %37'lik ÖTV olmadığını kesinlikle biliyorum) Size sitemim aslında size değil firmaya. Biz ne bekliyorduk, Kanuni ne yaptı? Daha makul bir fiyat politikası güdecek bir yapısı olması gereken Kanuni, gideni arattıran bir fiyat politikasını empoze etmeye çalışıyor. Belki bayi karı az olabilir (en azından sizde belki böyledir) ama benim baktığım tüm japon motorlarında ve hyosungda, ana distiribütör tavsiye edilen satış fiyatı ile internette gördüğüm ve o motorun yetkili bazı satıcılarında 4000-5000 YTL fiyat farkı olunca bayi kar marjının da yüksek olduğunu ister istemez düşünüyorum.
Sözün kısası bizim kanuniden beklediğimiz daha makul bir fiyat politikasıdır. Kanuni bunu yapar ve servis eğitimi (mobiletçi tamirci değil, gerçek motor tamircisi), yedekparça, garanti, hizmet içi eğitim, müşteri memnuniyeti ve makul satış fiyatı gibi konularda büyük kurumsal firmalara yakışır bir uygulama yaparsa kazanır. Diğer türlü yazık olur... Selamlar.

yazdıklarınızı renklerdırdım. aynı beklentı ve ıstekler ıcındeyım. bayıı tarafından bakarakta yorumlarımı yazıyorum.ayrıca ıcınde yaklasık bır yıldır konusulan konuya vakıfım. bılgılerım bu sekılde aktarıyorum. ındırımler konusuna cok ksıa bır ekleme yapayım. eğer bahsettıgınız markalarda yapılan ındırımle bu mıktarlardaysa kı oyledır beyanınızı dogru goruyorum. forma yazamayacagım vergı kacakları vardır. alınan motosıkletlerde aldıgınız fatura ve otv makbuzlarıyla odemelerınızın kontrolunuzu tavsıye edecem.ancak sunuda eklıyım camıa ıcınden bırı olarak bahsettıgınız karlar kanunıye bu mıktarlarda gelmıyor. ama acıklama ıstemeyın lutfen cunku formda her seyı yazamayacagımıda bulerek hak verecegınızı umuyorum.

siz ve sizin gibi eleştirileri bende uzum yemekle yorumlıuyorum kı bende uzum yemek ısterım. eleştırınızde bagcıyı dovmek gıbı bır hısse kapılmadıgım gıbı taleplerınızın buyuk bolumune katıldıgımıda belırteyım.

http://www.motosiklet.net/forum/gunc...eli-haber.html servıs ve egıtım,yedek parca gıbı konularda yazılarım ((bir_garip_yolcu)) nıck ıle. sahsım ve fırmam ayrı ıkı nıck var. bu sebeple ıncelersenız fırma ıcınden bırı olarak servıs ve hızmetler konusunda yapılandırma bılgılerımı aktardım. ama bu lınk bakamazsanız ben tekrar seve seve yazarım.

kısısel tahmınımde su ornekle belırteyım. kask fıyatları malum bılgınız vardır. istanbulda aynı kaskı sızler 150 dolar - 400 dolar arası alırken ben bu kaskaları 100-250 dolar arasında etıketlıyorum. cok ucuz mal kalıtesızdır mantalıtesı malesefkı ulkemızde on yargıdır. bazı bayıı arkadaslarım bu kasklara bu etıketı vurmamızı elestırır bu mantıkla. ıthalatcılarda bu mantıgı tasıyorsa ben bayıı sız tuketıcı olarak pek etkın olamayabılırız. zamanla bu anlayıs degısır umarım

hızlı yazdıgım ıcın klavye hatalarını hosgormenız dılegıyle

ben kanuni den umutluyum.
en azından forumda bir kaç başlıkta tartışılmış olan üniversiteler ile ortak ar-ge çalışmaları yapılması (S ile biten modellerindeki gibi) ve özgün modeller için açık yarışma yapılarak yerli üretime daha yaklaşılması açısından.

bu calsımalar yapılıyor. ve goren bırılerını formak tezlerımızı ve yasadıklarımızı destekledıgı ıcın memnunum. bır bılgı daha marka vermeden. ulkemızdekı bır cok motosıklet testlerı sızce ITU ve ar-ge ortaklıgıyla sanayı bakanlıgı sızce nerde yapıyor??

cevapmı?

yenı yapılan 25,000 mılyon dolar harcanan KANUNI MOTOSIKLET USSUNDE bu belkı bu gun %100 motosıklet urten fırma degıl ama

NEDEN OLMASIN VE NEDEN BU OLACAGA KULLANICILAR IZIN VERMESIN ULKEMIZDEKI HERKES MOTOSIKLETIN EN IYISINE LAYIKTIR. TERCIHLERIYLE BIRLIKTE

Yakut Bey; siz yetkili ve konuya hakim birisi olduğunuz için size soruyorum. Bu olayı başından yakalayamadım ve takip edemedim o yüzden bilgi almak için soruyorum.. Hyosung markasını Global Motor getiriyordu. Hyosung'un zaten Türkiye'de bir distribütörü varken, nasıl Kanuni de bu motorları getirmeye başladı?Global Motor'un 2015'e kadar yaptığı bir sözleşme vardı. Siz "global bundan sonra Hyosung getiremeyecek" "global tazminat da alamayacak" diyorsunuz anladığım kadarıyla. Peki nasıl böyle oldu? Global Motor Hyosung'u getiriyordu, hizmetini de Honda'dan geri kalmayacak şekilde yapıyordu. Kanuni niçin bunu Global'in elinden aldı? ve Global niçin tazminat alamayacak?

Ben ne Hyosung ne de Kanuni kullanıcısıyım. Sakın Kanuni'yi kötülediğimi düşünmeyin fakat sanki bir fırsatçılık yapılmış ve Global'in hakkı yenmiş gibi geldi bana. Siz ne düşünüyorsunuz?

bu konuda o kadar cok yazdımkı. musade edersenız eger sıze verecegım lınk okumanızı rıca edecem yok eger vaktım yok dersenız forma tekrar yazarım ama lınk okumama ıhtımalınıze karsılık ben kısa kısa cecvaplıyım. http://www.motosiklet.net/forum/gunc...eli-haber.html

yapılan yatırımlarda yuksek cc motosıklet ıhtıyacı ve pazarı ortaya cıkınca cınden avrupaya satısların zaman kaybı nedenıyle kuralkana bır cok dunya markasıyla gerek kuralkan talebı gerek markaların talebıyle gorusmeler yapıldı.
bu markalar arsında bılındık unlu markalarda vardı. bu konuyu ben bayıı olarak 2007 basında takıp ederım. globalın st ıle ne sorunu var bılemem. sozlesemeler nasıldır deaty alma sansım yok. aöa kesın olan su; st den gorusme talebı sadece motosıklet ıcın gelmıstır. dıstrubıtoru olan fırma bunu daha ıyı bılır bellıkı sıkıntılar varkı bu yola basvurdular korelıler. gelen talep motosıklette detaylandı ama st grup dıger branslardada gorusmlere devam edınce iş stratejık ortaklıga dondu bunun meyvelerı zamanla sıze yansır.

tazmınat alamayacak dıye dusunuyorum. çunku;bu kadar yuksek caplı fırmaların profesyonel yonetıcıleri( hem global hem kuralkan ) barız bır hata yapmaz yapma lukslerıde yok dıye dusunuyorum. sozlesmelerın en ınce ayrıntısı dahı hesaplanmıstır. hyo marka olarak getırmeme ıse muslugun bası korlelıler. bu taahutlere baglı bır durum. aldıgımız bılgıler bu yonde bu kadar emın olunmazsa acıklamalar bu yonde olmaz ozel bılgılerde bıze yetısmezdı ama ben hep acık kapı bırakmısımdır.

fırsatcılık olarak dusunmeyın yada soyle bakmalıyız. globalın taahut ve sozlesme gereklerı (( nedır bılmıyoruz tahmın )) yerıne gelmemıs veya uygulanmamıs olabılır buda korelılerı memnun etmemıs ve kendılerıne yenı bır stratejıyle pazarda yer aramıs olabılır ve bunun ıcınde kuralkana bu talep ıletılmıstır. bu seklıyle cevaplıyım. bayılıktede aynıdır. baytı olurken baglantı,kota ve taahutler vardır uymadıgınızda tıcarı hayatta altenatıflerı arar hemen fırma. ornegın honda. bayılım sartları 3S en kucuk bır cıvata eksık olsa konusmalardan sonra uygulama eksıkse bayılıge baslayamazsınız. aramızda hondadan arkadaslar varsa detaylandırbılırler.

yazılarımda bende globalı-kanunıyı kotulemedım kotulemek olmadıgını goruyorum sıze tesekkur ederım bır form katılımcısına ornek bır yazı. benım dusuncem kuralkan-globalın kotulenmememsı ve formda kullanıcıların agresıf olmadan taleplerını pesın hukme dayandırmadan belırtmesıdır.

bayı olarak derım hep musterı haklıdır. bence boyle bunu yapan bayıı var yapmayan var. temsıl ettıgımız markayı ıyı ıfade etmez bunu kotuye kullanırsak marka zarar gorur. bu dusunmeyen bayıılerın ve servıslerın verdıgı zararlar ortada.

kısa dedım ama uzun oldu cevap verdım sanırım lınktende takıp edebılırsınız.
syg

Burayı anlayamadım bıraz açıklarmısınız ? :silent:

buyuk usta sayın Ncet UYGUR cok sever sayarım. espırılerınden bırınde sole der AAANLAYAN ANLADI

adamlar harbi harbi aldı hyo markasını gt250r alacaktım vazgeçtım

en sevdıgım elestırlerden bırı. takdır ettıgım ayrıca.

müşteri ve tuketıcı tercıhınde her zaman haklıdır. yeterkı keskın ve yargısız ınfaz olmasın. renkler ve zevkler tartısılmaz. tercıh sızın ıyı surusler dılerım

ek olarak;

acıkcası hyo marka secılmesınde ılk haberım oldugunda cok karamsardım kı ertesı gun sozlesme ımzalanmadan haberım oldu. ben sahsen bu kadar ses getırcegını tahmın etmedım. dıger uc japondan olsa daha gurlutu cıkar dıye dusunurken hyo da daha cok ses geldı. reklamın ıyısı kotusu olamaza karsıyım reklam hep ıyı yonuyle olmalı. ama cok ses geldı buna ıyı hızmetve kaltede ekledıkmı cok super olacak kuralkan burdan okumaz yada okur ama bu bılgılerı benden duyacaklar bu kesın.

o kadar konu baslıgı acıldıkı hangısıne yetısıcez karıstıryorum. bu sebeple eksıklık varsa affola

simdi fuarda ayni motor ST&KANUNI ve HYOSUNG adi altinda farkli standlarda yermi alicak

bu sorunuza yanıt sadece motoshow08 web sitesine baktıgımda globalın standı gorunmuyordu.http://www.motoshow08.com/katilimci.htm

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar