Sayın yakut36, sektörün risklerini, stok maliyetlerini, servis maliyetlerini az çok tahmin edebiliyorum. Benim amacım üzüm yemek, asla bağcı dövmek değil. Bizim de iyi ve kaliteli motorlara binmek hakkımız olduğunu düşünüyorum. Ama örneğin Hondanın bir modeli ABD'de 7000 ABD doları civarına satılırken, ülkemde 14.000 ABD doları karşılığına satılıyorsa (aynı şey suzuki, yamaha ve bilinen diğer markalar için de geçerli), Hyo ABD'de 6000 dolara ülkemde 13000 dolara satılıyorsa isyan etmek sanırım benim de hakkım. (bu farkların sebebinin de %37'lik ÖTV olmadığını kesinlikle biliyorum) Size sitemim aslında size değil firmaya. Biz ne bekliyorduk, Kanuni ne yaptı? Daha makul bir fiyat politikası güdecek bir yapısı olması gereken Kanuni, gideni arattıran bir fiyat politikasını empoze etmeye çalışıyor. Belki bayi karı az olabilir (en azından sizde belki böyledir) ama benim baktığım tüm japon motorlarında ve hyosungda, ana distiribütör tavsiye edilen satış fiyatı ile internette gördüğüm ve o motorun yetkili bazı satıcılarında 4000-5000 YTL fiyat farkı olunca bayi kar marjının da yüksek olduğunu ister istemez düşünüyorum.
Sözün kısası bizim kanuniden beklediğimiz daha makul bir fiyat politikasıdır. Kanuni bunu yapar ve servis eğitimi (mobiletçi tamirci değil, gerçek motor tamircisi), yedekparça, garanti, hizmet içi eğitim, müşteri memnuniyeti ve makul satış fiyatı gibi konularda büyük kurumsal firmalara yakışır bir uygulama yaparsa kazanır. Diğer türlü yazık olur... Selamlar.
yazdıklarınızı renklerdırdım. aynı beklentı ve ıstekler ıcındeyım. bayıı tarafından bakarakta yorumlarımı yazıyorum.ayrıca ıcınde yaklasık bır yıldır konusulan konuya vakıfım. bılgılerım bu sekılde aktarıyorum. ındırımler konusuna cok ksıa bır ekleme yapayım. eğer bahsettıgınız markalarda yapılan ındırımle bu mıktarlardaysa kı oyledır beyanınızı dogru goruyorum. forma yazamayacagım vergı kacakları vardır. alınan motosıkletlerde aldıgınız fatura ve otv makbuzlarıyla odemelerınızın kontrolunuzu tavsıye edecem.ancak sunuda eklıyım camıa ıcınden bırı olarak bahsettıgınız karlar kanunıye bu mıktarlarda gelmıyor. ama acıklama ıstemeyın lutfen cunku formda her seyı yazamayacagımıda bulerek hak verecegınızı umuyorum.
siz ve sizin gibi eleştirileri bende uzum yemekle yorumlıuyorum kı bende uzum yemek ısterım. eleştırınızde bagcıyı dovmek gıbı bır hısse kapılmadıgım gıbı taleplerınızın buyuk bolumune katıldıgımıda belırteyım.
http://www.motosiklet.net/forum/gunc...eli-haber.html servıs ve egıtım,yedek parca gıbı konularda yazılarım ((bir_garip_yolcu)) nıck ıle. sahsım ve fırmam ayrı ıkı nıck var. bu sebeple ıncelersenız fırma ıcınden bırı olarak servıs ve hızmetler konusunda yapılandırma bılgılerımı aktardım. ama bu lınk bakamazsanız ben tekrar seve seve yazarım.
kısısel tahmınımde su ornekle belırteyım. kask fıyatları malum bılgınız vardır. istanbulda aynı kaskı sızler 150 dolar - 400 dolar arası alırken ben bu kaskaları 100-250 dolar arasında etıketlıyorum. cok ucuz mal kalıtesızdır mantalıtesı malesefkı ulkemızde on yargıdır. bazı bayıı arkadaslarım bu kasklara bu etıketı vurmamızı elestırır bu mantıkla. ıthalatcılarda bu mantıgı tasıyorsa ben bayıı sız tuketıcı olarak pek etkın olamayabılırız. zamanla bu anlayıs degısır umarım
hızlı yazdıgım ıcın klavye hatalarını hosgormenız dılegıyle
ben kanuni den umutluyum.
en azından forumda bir kaç başlıkta tartışılmış olan üniversiteler ile ortak ar-ge çalışmaları yapılması (S ile biten modellerindeki gibi) ve özgün modeller için açık yarışma yapılarak yerli üretime daha yaklaşılması açısından.
bu calsımalar yapılıyor. ve goren bırılerını formak tezlerımızı ve yasadıklarımızı destekledıgı ıcın memnunum. bır bılgı daha marka vermeden. ulkemızdekı bır cok motosıklet testlerı sızce ITU ve ar-ge ortaklıgıyla sanayı bakanlıgı sızce nerde yapıyor??
cevapmı?
yenı yapılan 25,000 mılyon dolar harcanan KANUNI MOTOSIKLET USSUNDE bu belkı bu gun %100 motosıklet urten fırma degıl ama
NEDEN OLMASIN VE NEDEN BU OLACAGA KULLANICILAR IZIN VERMESIN ULKEMIZDEKI HERKES MOTOSIKLETIN EN IYISINE LAYIKTIR. TERCIHLERIYLE BIRLIKTE
Yakut Bey; siz yetkili ve konuya hakim birisi olduğunuz için size soruyorum. Bu olayı başından yakalayamadım ve takip edemedim o yüzden bilgi almak için soruyorum.. Hyosung markasını Global Motor getiriyordu. Hyosung'un zaten Türkiye'de bir distribütörü varken, nasıl Kanuni de bu motorları getirmeye başladı?Global Motor'un 2015'e kadar yaptığı bir sözleşme vardı. Siz "global bundan sonra Hyosung getiremeyecek" "global tazminat da alamayacak" diyorsunuz anladığım kadarıyla. Peki nasıl böyle oldu? Global Motor Hyosung'u getiriyordu, hizmetini de Honda'dan geri kalmayacak şekilde yapıyordu. Kanuni niçin bunu Global'in elinden aldı? ve Global niçin tazminat alamayacak?
Ben ne Hyosung ne de Kanuni kullanıcısıyım. Sakın Kanuni'yi kötülediğimi düşünmeyin fakat sanki bir fırsatçılık yapılmış ve Global'in hakkı yenmiş gibi geldi bana. Siz ne düşünüyorsunuz?
bu konuda o kadar cok yazdımkı. musade edersenız eger sıze verecegım lınk okumanızı rıca edecem yok eger vaktım yok dersenız forma tekrar yazarım ama lınk okumama ıhtımalınıze karsılık ben kısa kısa cecvaplıyım.
http://www.motosiklet.net/forum/gunc...eli-haber.html
yapılan yatırımlarda yuksek cc motosıklet ıhtıyacı ve pazarı ortaya cıkınca cınden avrupaya satısların zaman kaybı nedenıyle kuralkana bır cok dunya markasıyla gerek kuralkan talebı gerek markaların talebıyle gorusmeler yapıldı.
bu markalar arsında bılındık unlu markalarda vardı. bu konuyu ben bayıı olarak 2007 basında takıp ederım. globalın st ıle ne sorunu var bılemem. sozlesemeler nasıldır deaty alma sansım yok. aöa kesın olan su; st den gorusme talebı sadece motosıklet ıcın gelmıstır. dıstrubıtoru olan fırma bunu daha ıyı bılır bellıkı sıkıntılar varkı bu yola basvurdular korelıler. gelen talep motosıklette detaylandı ama st grup dıger branslardada gorusmlere devam edınce iş stratejık ortaklıga dondu bunun meyvelerı zamanla sıze yansır.
tazmınat alamayacak dıye dusunuyorum. çunku;bu kadar yuksek caplı fırmaların profesyonel yonetıcıleri( hem global hem kuralkan ) barız bır hata yapmaz yapma lukslerıde yok dıye dusunuyorum. sozlesmelerın en ınce ayrıntısı dahı hesaplanmıstır. hyo marka olarak getırmeme ıse muslugun bası korlelıler. bu taahutlere baglı bır durum. aldıgımız bılgıler bu yonde bu kadar emın olunmazsa acıklamalar bu yonde olmaz ozel bılgılerde bıze yetısmezdı ama ben hep acık kapı bırakmısımdır.
fırsatcılık olarak dusunmeyın yada soyle bakmalıyız. globalın taahut ve sozlesme gereklerı (( nedır bılmıyoruz tahmın )) yerıne gelmemıs veya uygulanmamıs olabılır buda korelılerı memnun etmemıs ve kendılerıne yenı bır stratejıyle pazarda yer aramıs olabılır ve bunun ıcınde kuralkana bu talep ıletılmıstır. bu seklıyle cevaplıyım. bayılıktede aynıdır. baytı olurken baglantı,kota ve taahutler vardır uymadıgınızda tıcarı hayatta altenatıflerı arar hemen fırma. ornegın honda. bayılım sartları 3S en kucuk bır cıvata eksık olsa konusmalardan sonra uygulama eksıkse bayılıge baslayamazsınız. aramızda hondadan arkadaslar varsa detaylandırbılırler.
yazılarımda bende globalı-kanunıyı kotulemedım kotulemek olmadıgını goruyorum sıze tesekkur ederım bır form katılımcısına ornek bır yazı. benım dusuncem kuralkan-globalın kotulenmememsı ve formda kullanıcıların agresıf olmadan taleplerını pesın hukme dayandırmadan belırtmesıdır.
bayı olarak derım hep musterı haklıdır. bence boyle bunu yapan bayıı var yapmayan var. temsıl ettıgımız markayı ıyı ıfade etmez bunu kotuye kullanırsak marka zarar gorur. bu dusunmeyen bayıılerın ve servıslerın verdıgı zararlar ortada.
kısa dedım ama uzun oldu cevap verdım sanırım lınktende takıp edebılırsınız.
syg
Burayı anlayamadım bıraz açıklarmısınız ? :silent:
buyuk usta sayın Ncet UYGUR cok sever sayarım. espırılerınden bırınde sole der AAANLAYAN ANLADI
adamlar harbi harbi aldı hyo markasını gt250r alacaktım vazgeçtım
en sevdıgım elestırlerden bırı. takdır ettıgım ayrıca.
müşteri ve tuketıcı tercıhınde her zaman haklıdır. yeterkı keskın ve yargısız ınfaz olmasın. renkler ve zevkler tartısılmaz. tercıh sızın ıyı surusler dılerım
ek olarak;
acıkcası hyo marka secılmesınde ılk haberım oldugunda cok karamsardım kı ertesı gun sozlesme ımzalanmadan haberım oldu. ben sahsen bu kadar ses getırcegını tahmın etmedım. dıger uc japondan olsa daha gurlutu cıkar dıye dusunurken hyo da daha cok ses geldı. reklamın ıyısı kotusu olamaza karsıyım reklam hep ıyı yonuyle olmalı. ama cok ses geldı buna ıyı hızmetve kaltede ekledıkmı cok super olacak kuralkan burdan okumaz yada okur ama bu bılgılerı benden duyacaklar bu kesın.
o kadar konu baslıgı acıldıkı hangısıne yetısıcez karıstıryorum. bu sebeple eksıklık varsa affola
simdi fuarda ayni motor ST&KANUNI ve HYOSUNG adi altinda farkli standlarda yermi alicak
bu sorunuza yanıt sadece motoshow08 web sitesine baktıgımda globalın standı gorunmuyordu.
http://www.motoshow08.com/katilimci.htm