Hali hazırda 10.000 gibi bir bütçem var bu hafta içinde motor alacağım. Diyorum şöyle temiz bir Comet alayım 4-5 bine gerisi ile de farklı planlarım var. Ama kullanıcılarından (etrafımda 4 tane GT250R kullanıcısı var ve yolda beni delirtecek kadar sakin kullanan insanlar) kötü yorumlar aldığım için tırsıyorum. Aslında yakıt konusu çok iyi, az yakıyor ve acil durumda da yetecek akdar hızı var. Tamam belki 150'ye bilmem kaç saniyede ya da dakikada çıkıyor ama o kadar yakıta o motorla da ancak o olur. Büyük motordan sonra sarmaz seni bir haftada alırsın eline motoru diyor herkes. Bir türlü çözemedim olayı.
İlle bütün parayı verip üzerine borçlanıp aldıracaklar yine bir Kawa. Abi benzinciye çalışıyorum resmen. Bir İstanbul gezisi yaptık 4 motor, yakıt tüketimleri delirtti beni ya...
2006 Hyo GT250R İstanbul'a hepimizden bir 15-20 dakika sonra vardı yakıt tüketimini 1 birim kabul edersek ben ( ER6-F) yaklaşık 2 katı, ER6-N yaklaşık 2.2 katı, R1150GS yaklaşık 2.8 katı yakıt yaktık. Tamam biz 200ün altına nerdeyse hiç inmedik ama cebimiz de epey yandı.
Adam sakin sakin (bilmiyroum belki de onun basan hali bize sakin geliyordu) geldi, bizim sıf gidişle yaktığımız benzinle geri döndü 3 gün de okula çıktı geri döndü bizimle. Delirecektim. İzmit'e döndüğümüzde hala 3 çizgi gösteriyordu deposu yakacaktım motoru.
Şimdi diyorum ki, git al temiz bir Comet (R'ına kesinlikle o paralar verilmez) hem belki adam olur adam gibi kullanmayı öğrenirsin hem daha çok gezersin. Ama gözüm korktu açıkcası. ER6-N le gelen arkadaşın bir de Hyo XRX125'i var. Tabiri caizse motorun annesiyle epey münasebeti olmasına rağmen tık demedi makina yıllardır. Şimdi düşünüyorum sadece bu modeli mi sorunlu bu markanın? Ya da sadece xrx125 mi çok dayanıklı?
Bir de torku baya bir az. Biraz daha torklu olsa dişli oynamasıyla yakıt ekonomisi daha da arttırılabilir. 1 kere uzun yol yaptım gt250r ile gayet rahat gelmişti bana. 140a tık diye zorlanmadan kastığımda da redline'da 165e çıkmıştı.
Aslında bu makinaya 6. vites koysalar sanırım bu kötü şan oluşmazdı. Ama o da ayrı teknoloji gerektiriyor.
Şimdi bu kadar şeyi neden yazdım?
1- Ekonomik kullanımda (Sabit 120-130 ile) yakıt tüketimleriniz nedir? Litre/100km olarak yazarsanız sevinirim. (Acaba diyorum eleman bizi mi yedi bu kadar az yakıyor derken?

)
2- Çok alakasız 4 model arasında kaldım. En ekonomiği Comet. ER6-F , N - Comet - Z750...
Gel de çık işin içinden...
Başka bir deyişle sen olsan ne yapardın?