Sportster dan BOBBER projesi

cevap için teşekkürler, zaten arkadaşın blog unu takip ediyorum,
sizin de yeni motosikleti bekliyoruz.
iyi çalışmalar.

Camurluk destek bari

kamciyi onumuzdeki ay bir motor sovuna goturecegim, o yuzden diger projelere biraz ara verdim,

uzun zamandir arka camurluk icin bir destek bari dusunuyordum, ama bu motora ozel bir tasarim istedigimden hosuma giden bir design yapamamisdim,

sonunda bir tasarima karar verdim, ustelik bu destek barinin ikinci bir islevi daha olucak.
amacim camurlugun form butunlugunu koruyup ayni zamanda klasik bir parca yapmak, ortaya cok boyutlu bir form cikdi;

once camurlugun seklini cikarmak icin bir kaynak telini referans yapdim.
2ntl5so.jpg

teli cetvel gibi kullanarak formu ahsaba gecirdim ve ahsabi ayni formda kesdim, bu ahsab bukecegim demirin kalibi olucak.
166g6z4.jpg

demiri oksijen kaynagi ile isitip bukmeye hazir hale getirdim
ieedfb.jpg

f03wjt.jpg

14juhzo.jpg

dpbpc8.jpg

dar acilari
f9doih.jpg

Sase baglantisinin civata yeri
2z6b1w3.jpg

su ana kadar yaptigim parcalar bir arada;
33e31ns.jpg

kaynak icin hazirlanmasi
rhpcao.jpg

20k53t4.jpg

sase baglanti yeri kaynak oncesi
350pd14.jpg

ve kaynatilmis hali,
Gordugunuz gibi isi lekeleri malzemenin uzerinde, kaynakdan sonra herhangi bir fircalama/temizleme yapilmamisdir..
nfrw35.jpg

m8g2nr.jpg

simdilik bukadar arkadaslar,

angel,
güzel bişey daha çıkartıcaksın :cat:
ama halen kaynak yaparken kısa kollu giymeye devam ediyosun tig olsa bile
hehehe

Camurluk destek tasarimi

angel,
güzel bişey daha çıkartıcaksın :cat:
ama halen kaynak yaparken kısa kollu giymeye devam ediyosun tig olsa bile
hehehe

haklisin o an unutdum ustume uzun kollu giymeyi,

Bugun bitirdim ve resimleri cekdim camurluk desteginin.
cok fazla acili bir parca oldugundan mumkun oldugu kadar farkli acilardan cekdim.
1htnys.jpg

2h3wkso.jpg

fyk55l.jpg

sz74mt.jpg

15pl46b.jpg

bu sevdigim bir aci oldu
65phtw.jpg

axl8gk.jpg

fcuvs4.jpg

Ve ikinci islevi canta, ivir zivir icin pratik bir tasiyici :)
2bvf4m.jpg

on tarafindaki cikintiya cantanizi/kutunuzu yaslayip arkaya dogru ag yada elastik gergiyle sabitliyebiliyorsunuz.
2n74nrb.jpg

Artik tekrar diger projeye donebilirim :)

2u6zf3o.jpg

marine tipi bişeyler sezdim :)
ama işte tasarımcılık dediğin budur hiç bir yerde görmedim bunu çok değişik züpper

Bu motorda tek sevmediğim bu çamurluk desteği oldu :) Eski hali daha güzeldi. Gerçi zevkiniz harika, bu benim şahsi görüşüm, elinize kimse su dökemez o ayrı :cat:

marine tipi bişeyler sezdim :)
ama işte tasarımcılık dediğin budur hiç bir yerde görmedim bunu çok değişik züpper

marine he :) haklisin bilinc altima islemis farkinda bile degilim,
tesekurler.

Bu motorda tek sevmediğim bu çamurluk desteği oldu :) Eski hali daha güzeldi. Gerçi zevkiniz harika, bu benim şahsi görüşüm, elinize kimse su dökemez o ayrı :cat:

tesekurler, sanirim sade daha cok seviyorsun, ancak destek eninde sonunda yapmak zorundaydim.

sevgiler,
alp

çok harika olmuş orjinalliğeorjinallik katıp işlevsel yapmışsınız elinize sağlık:rendeer:

ben bu sanat eserine baktığımda içimden şöyle diyorum şu ön tekerede bir çamurluk tasarlasanız nasıl olur yada çamurluk olmamasının bir özelliği mi var?

çok harika olmuş orjinalliğeorjinallik katıp işlevsel yapmışsınız elinize sağlık:rendeer:

ben bu sanat eserine baktığımda içimden şöyle diyorum şu ön tekerede bir çamurluk tasarlasanız nasıl olur yada çamurluk olmamasının bir özelliği mi var?

mücahit_89
tesekurler, camurluk guzel olabilir ondede, bobberlar genelde ciplak oldugu icin bende oyle birakdim.

MFM

ya harika bi makina başından beri sessiz bi şekilde takip ediyodum gerçekten ellerine sağlık uzun bi süre MT ye giremedim eğer kaçırdıysam affet.. motorun videosunu koymuşmuydun bi sesini duysak da ruhumuz şaad olsa azizim :bounce::rendeer:

ya harika bi makina başından beri sessiz bi şekilde takip ediyodum gerçekten ellerine sağlık uzun bi süre MT ye giremedim eğer kaçırdıysam affet.. motorun videosunu koymuşmuydun bi sesini duysak da ruhumuz şaad olsa azizim :bounce::rendeer:

selam MFM,
olmaz mi videosu :) videoyu youtube'a koyali 4 ay oldu izlenme sayisi 27000'i gecdi, yorum sayisi 70... google dan email geldi sizin videonuz populer oldu vs.. ve reklam koyabilirmiyiz diye izin istediler.
su anda you tube'da tum "sportster bobber" , "jockey shift" aramalarinda bir numara, gunde tum dunyadan 300-400 kere izleniyor.

http://www.youtube.com/watch?v=1c1iJXMMWDk

selam MFM,
olmaz mi videosu :) videoyu youtube'a koyali 4 ay oldu izlenme sayisi 27000'i gecdi, yorum sayisi 70... google dan email geldi sizin videonuz populer oldu vs.. ve reklam koyabilirmiyiz diye izin istediler.
su anda you tube'da tum "sportster bobber" , "jockey shift" aramalarinda bir numara, gunde tum dunyadan 300-400 kere izleniyor.

http://www.youtube.com/watch?v=1c1iJXMMWDk

işte zevkler ve renkler tartışılmaz olayı budur şahsen benim beğendiğim bir tarz deil bobber bu kadar yere yakın olması kendi açımdan sürüş zevkimi sıfıra indirir uzun yollarda kasar. hani bu motoru yapmışsınız ekipmana diyecek yok herşey güzel ama harleye yazık olmuş desem yeridir :)

Üstad ellerine sağlık.Hadi artık şu yeni projenden bir şeyler görelim,buradaki imkanlarla bir halt yapamıyoruz bari seninkilerle avunalım :)

işte zevkler ve renkler tartışılmaz olayı budur şahsen benim beğendiğim bir tarz deil bobber bu kadar yere yakın olması kendi açımdan sürüş zevkimi sıfıra indirir uzun yollarda kasar. hani bu motoru yapmışsınız ekipmana diyecek yok herşey güzel ama harleye yazık olmuş desem yeridir :)

bektanist, tesekurler

Üstad ellerine sağlık.Hadi artık şu yeni projenden bir şeyler görelim,buradaki imkanlarla bir halt yapamıyoruz bari seninkilerle avunalım :)

ergün1968, selam 1-2 gundur bilgisayarda cizimleri tamamlayip sablonlari hazirlamaya calisiyorum, toparlayim biraz yayinlamaya basliyacagim,
tesekurler,

alp

Selam şu bahsettiğin motosiklet şovunun fotoğraflarını bekliyoruz..Yeni projelerin daha başarılı şekilde sürmesi dileğiyle...

çok güzel elin bu işe çok yatkın belli motordan daha önemlisi atölyen süper neredeyse hatta belki profesyonel bir atölye gibi

Motosikletlerimizi bir çoğumuz demir atımız olarak adlandırırız.:p
Ama ben gerçek demir atı burada görüyorum ::gozluk::, ayrıntılarıyla, duruşuyla, gidişiyle, sesiyle, çok güzel ve karakterli bir makina üstad adamsın::asker::tebrik ederim.

Selam şu bahsettiğin motosiklet şovunun fotoğraflarını bekliyoruz..Yeni projelerin daha başarılı şekilde sürmesi dileğiyle...
onumuzdeki ayin 12 sinde http://bornfreeshow.blogspot.com/ bi aksilik cikmassa gidecegim, resimleride yayinlarim, tesekurler

çok güzel elin bu işe çok yatkın belli motordan daha önemlisi atölyen süper neredeyse hatta belki profesyonel bir atölye gibi

Motosikletlerimizi bir çoğumuz demir atımız olarak adlandırırız.:p
Ama ben gerçek demir atı burada görüyorum ::gozluk::, ayrıntılarıyla, duruşuyla, gidişiyle, sesiyle, çok güzel ve karakterli bir makina üstad adamsın::asker::tebrik ederim.

tesekurler arkadaslar

nightrod u siz soyleyince google'da arayip bakdim, buralarda pek gormiyorum, tutulan bir model degil herhalde. benim gorusumde oyle, honda yi tercih ederim genel kullanim icin. ama eger SEN tasarimini seviyorsan, baskalarinin fikri onemli degil, al keyfine bak.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:46 ----------

serkanADH13, tesekurler, o konuda haklisin bende dusundum, ancak sanziman dislisi resimlere gore aslinda baya bir uzakta pedaldan, bir cok kisi komple acikda birakiyor o disliyi,
yinede dedigin gibi bol giymemekde fayda var motor botlari herzaman giyilmesi gereken en onemli korumalardan biri zaten,

asagida iki ornek komple acikda
wlw48g.jpg

2d81h7o.jpg

bu arada iki resimdeki zincir gergisinin goruntusunu seviyor musunuz? bir tur tarz su anda bobberlar arasinda.

uzun yola cıkıyorsan yanında bırseyler tasıman gerekıyor.hem kullanıslı hemde şık olmus
bu arada zincir gergisindeki tekerlek kaykay tekerleğimi?bir yerde görmüştüm kaykay tekerlegı takmıs powell'dı.gayette güzel duruyor :mrgreen:

Son düzenleme:
uzun yola cıkıyorsan yanında bırseyler tasıman gerekıyor.hem kullanıslı hemde şık olmus
bu arada zincir gergisindeki tekerlek kaykay tekerleğimi?bir yerde görmüştüm kaykay tekerlegı takmıs powell'dı.gayette güzel duruyor :mrgreen:

aynen oyle Powell Peralta, yillarin degisilmez g-bones'u

10rtslv.png

kaykaycilar burda bobber kullaniyor, ben dahil ;)

bu arada sendede sportster var galiba?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar