Angel Spear
bu arda onumuzdeki yaza bi sican kamyonet (rat rod truck) yapmayi dusunuyorum onun projesini paylasabilcegimiz turkce bir forum bilen varmi??
Arkadaşa kamyonet konusunda yardımcı olabilecek var mı ?(Güncellemiş olayım)
tasarslan, hatirlatma icin tesekurler,
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:31 ----------
Tek solukta okudum valla hellal olsun ne diyim ben ampulu patlasa nasil değişirim bilmiyorum henüz.
zenon, cok tesekurler

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı Dün 23:33 ----------
Bu arada yapimda kullandigim bazi aletleri birkac kere degistirmek zorunda kaldim. Malesef gunumuzde yerli yapim (Amerikan yapimi) makina bulmak zor yada olanlar cok pahali. Bu yuzden bir cok insan eskileri kovaliyor, benimde genelde bir gozum hep craig's list'edir. Ben eski makinalari/tasarimlari cok severim burdada herhalde vardir bu konuya merakli arkadaslar. Gecenlerde cl'de bunu buldum;
Buffalo Forge, Co. 1957 New york yapimi, makina 30-40 sene bir adamin garajinda yatmis, adam olunce yakinlari hersey kiliseye bagislamis. Onlardan da ben aldim.
Makinanin uzerinde orjinal kargo etiketi bile duruyordu, bende tabi sokmedim
uzerindeki yuzey pasini bi guzel temizledim ortaya tertemiz cikdi.
Benim daha once $500-$750'ye mal olan cin mali lazerli ucan daireleri iade ettikden sonra onlardan kat be kat daha hassas bu makinayi bulduguma ne kadar sevindigimi bilemessiniz,
fiyati mi?
* * * $150 * * *
neyse, tabi simdide buna laik bir mengene almam gerekti, buldum bir tane aldim , malesef hassasiyetini hic begenmedim, tabi oda cin mali cikdi, firmayi aradim teknik departmandaki adam bana "O kadar saf olma o fiyata nerde yapilmasini bekliyordun

" dedi, sempatik adamdi ama. Bende onu geri yolladim, sonunda paraya kiyip amerikan yapimi almaya karar verdim,
Palmgren cross slide vise #30301
bu model havacilik ve uzay sanayi nde kullanilabilcek standatlardaymis
hakkaten cok hassasmis ama fiyatini sormayin oda hassas

))))
neyse bazi seyler hayatta bir kere aliniyor (350 chevy, zippo, smith & wesson)
delikleri uymayinca alta bir adaptor platformu yapmaya karar verdim, 50 senelik nerdeyse hic kullanilmamis matkap'in sehbasini delemezdim tabiki.
ara parcanin yapilis sekli
usten dort altdan dort disliyi once delik acip kaynattim, yuzeyini taslayip sifirladim, resimlerde somunum olmadigi icin sabitleyemedim, yarin somunlari alicagim.
el isciligini/tasarimi cok sevdigimden benim icin makinalar cok onemlidir, umarim projenin bu yanini sevmissinizdir,