Sorun!

Motosikletim bazen bosa geciyor kendiliginden cok sık olmasada.
Mesela ısıklarda 1. Vitese atıp kalkiyorum 1 metre gitmeden kendiliginden bosa geciyor sorun ne olabilir ?

Bende de bazen oluyor 1 den veya 2 den boşa atıyor gaza yüklenirken ama muhtemelen ben tam vites pedalına basamadığım zamanlarda oluyor.

Mesela kırmızı ışıkta durduğunuzda vitesi 3ten 1'e attınız vites tam geçmemiş olabilir, bu normaldir senkromeç bazen dişliyi geçirmez .Biraz ileri geri yapıp vitesi tam 1 e oturtun , hareketsizken 2 veya 3 vites birden düşerseniz vites dişlisi tam yerine oturmaz arada kalır. Işıklara yaklaşırken hareket halinde vites düşürtürseniz bu sorunla karşılaşmazsınız,mesela vites 4 te ışıklara yaklaşıyorsunuz debriyaja basın 20 km hıza gelince 2 ye çekin sonra debriyaja basıp 1'e çekin ve ışığı bekleyin.

Mersin İl Temsilcisi
Debriyaj balatası yolda bırakmak üzere sanırım..

Motorlarda senkromençli dişli sistemi oldukça nadirdir. Problem motosikletinizin şanzımanında doğru, ancak karşılıklı çalışan dişlilerin pimlerinde aşıntı oluşmuşa benziyor. Sökülecek, dişliler kontrol edilip yenileri ile değişecek. Yani biraz para sıkışmış araya, servis/tamirci de kazanmalı di mi... Yanlış vites geçiş şekliniz nedeni ile bu aşıntı olması gerekenden hızlı şekilde gerçekleşebilir, vitese uygun olmayan hızda aniden vites düşürmek veya yükseltmek bu sorunu yaratabilir. Sonuçta sökülmeden yapılabilecek birşey yok, o motor inecek :rendeer:

vites geçtiğinden emin olduktan sonra boşa geçiyorsa bunun debriyaj balatasıyla bir ilgisi olmayabilir. Yüzde 90 şanzumanı elinize almışsınız. Hilallerde sorun olabilir ve dişliler kaçırıyor olabilir. Bunun en sağlıklı yöntemi bir ustaya göstermeniz. Kullanımla alakalı olabilir, debriyaj veya şanzuman olabilir..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar