Bu konunun özüne inip, bir korumanın bize ne fayda sağladığını iyi eleştirmek gerek...
Mesela marko simonçelli ( doğru yazmadım herhalde

) Üstünde en iyi korumalardan vardı ama iki motosiklet çarptı ve öldü değil mi...
Boş zeminde sürüklenmelerde aşırı süratli değilsek ve düşünce kendimizi kasmaz, sürüklenmenin ritmine bırakırsak kolay kolay kemik kırılmıyor... lakin çok süratli iken de, korumalar kemiklerin kırılmamasını sağlamıyor...
Bir yere çarptığımızda, çarpma şiddetine bağlı olarak korumalar darbenin %20 - 30'undan %1 - 2'sine kadar darbeyi emiyor. kalan darbe bize geliyor...
Bu bakımdan, korumaların bize en büyük faydası, sürüklenmeler sırasındaki yanıklar...
Korumanın genel faydası ise, riskleri azaltmanın bir yolu olması...
Ben zaman zaman elimden geldiğince korumalara özenir.. zaman zaman sadece kask eldiven ile çıkar... bazen çizme dizlik dirseklik eldiven kask ile çıkar... bazen ayakkabı dizlik eldiven kask ile çıkarım. Mont nadiren giyiyorum...
Tekstil montların en kalitelisi bile sürüklenmeye karşı çok vasıfsız... sadece dirsek omuz ve sırt koruması var diye koskoca montu yazın kullanmak bence çok gerekli değil... Zira ortalama fiyatlardaki montların korumaları da pek güvenmek istediğim türden değil...
Ancak mont giymesek de, kullanacağımız yolun durumuna göre dirseklik bellik gibi alternatif korumalar kullanmak lazım...