Sonunda Yıllardır düşlediğm hayallerim gerçek oldu.Motosiklet dünyasına tamamyle grdm

Selamlar Motosiklet severler. En sonunda bende motosikletimle aranıza katıldım.. Simdiye kadar genelde okuyordum yazıları ama artık hem okur hemde daha fazla yazarım :)

Motorumu alalı yak. 1 hafta oldu.. ilk heyecanla bir konu arasına bende motor almıştım diye yazıvermiştim, ama yanlış yerdeymiş. Şimdi doğru tebrik bölümüne yazim dedim hemde daha ayrıntılı yazdım.

5 Yıldır parasını biriktirdiğim ve araştırmalar yaptığım (lise 2 den şimdi uni3 teyim aradada 1 yıl boşluk) motorumu aldım. Honda CBR 125.:queen:
Kanuni racer ile cbr 125 arasında çok gittim geldim.. inş. doğru seçimdir..
Dün Cuma günü namazdan sonra hemen motoruma kostum aküsü bitmişti onu şarj ettirmiştim ve hemen onu taktım. Sonra heyecanla babadanda ilk sürüş iznimi alaraktan çıkarttım kapının önüne. vitesli motorla ilk sürüşüm olucaktı. üstüne bindim. tekrardan kısaca inceledim. Çalıştırdım. gaz verdim.. sonra bi deneme yaptım viteslerin araba mantığıyla aynı olduğunu bildiğim için vitesi 1 e atıp kısa mesafe motosikletimin ilk hareketini yaptım. ee şimdi yola inmekte sıra.. yola indim ama yolun ortasında kaldım tabi elim çabuk değil daha ilk sürüşüm.. minübüs geldi kornaya bastı, o heycanla birden gaz debriyaj derken heycanla ön firenide sıkınca olanlar oldu :D ilk sürüşüm motoru devirmeyle başladı. ufak bi çizikle atlaktık..:) sonra acemi araba sürücülerinde olurya bir hızlıca ileri fırlar sonra birden durur, aynısı bende motorda oldu gaz veriyorum fırlıyor gazı kesiyorum motor fireniyle birden yavaşlıyor çok komik durumdu :D ondan sonra mahalle arasında bir otarafa bir butarafa derken gazı ayarlamayı öğrendim.. sonra istop etmeden jiklesis kalkma denemelri sonra yokuş derken saat 6,30 a kadar baya kaptım işi. hatta benzin azaldı diye imkansız gibi düşündüğüm mesafeye mahlle aralarında benzinciye gidip benzin aldım :cherry:
Ya ilk sürüşüm böyle oldu. saolsun yılmaz hocamın idaretenlik kendime giysileri alana kadar verdiği mont kask vs. soğuktan baya korudu..

İşte ilk motosiklet denyimim böyle oldu.. Umarım en kısa zamanda en iyi şekilde öğrenirim ve kazasız belasız sürerim..
İnşallah hepiniz hayallerinize en kısa zamanda kavuşursunuz...

Şimdiden herkeze teşekkürler..
Kendinize iyi bakın.. kazasız belasız günler dilerim..
Hoşçakalın.

Hayırlı olsun.Allah kaza bela vermesin.Ne diyelim darısı başımıza :mrgreen:
Bana da az kaldı inşallah.

Hondadan Şaşmıcan Güzel Seçim ... Hayırlısı Olsun Dikkatli Kullan Kazasız Belasız...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hayırlı olsun ayhan kardeş 2. elmi aldın ? allah kaza bela vermesin.için çok rahat olsun tabiki en iyi seçimi yapmışım çine girmeyip japon almışın :cat:

arkadasım hayırlı olsun en ıyı secımı yapmıssın cok hos bır motor yasadıgın duygular cok guzel duygular ınsallah hepımıze nasıp olur:)

hayırlı uğurlu olsun, ruhunda motorculuk olduğu zaman çabuk kaparsın, çabuk alışırsın ama eğitim almadan da olmuyor.

Kolay gelsin

Herkeze çok teşekkür ederim:rendeer: güzel cevaplarınızdan dolayı.. Dahada mutlu oldum şimdi:cherry:
Her hafta güzel havalarda sürmeye devm edicğim evt dediğiniz gibi sevdiğim işleri çabuk kapıyorum ama uygun bir yer bulursam eğitimde düşünüyorum bakalım hayırlısı.
Evt motoru 2. el aldım biraz pahalımı aldım bilmiyorum ama aldık işte.. 2500km de 3,500ytl ye aldım repsol
tekrardan teşekkürler..

ayhansozen hayırlı olsun yeni motorun...kıyasladığın motorlar arasında en iyi seçimi yapmışsın...yalnız sokak aralarında,okul bahçelerinde vs. en azından 1-2 hafta gaza,frene,debrijaya vs. iyice hakim olmadan sakın ana yollara çıkayım deme...kazasız belasız günlerde kullanman dileğiyle...

hayırlı uğurlu olsun kardeşim kazasız belasız kullanman dileğiyle nice km.lere..

Teşekkürler..
evet syriana dediğin gibi motoru iyice kapana kadar kendimden %99 emin oluncaya kadar mahalle aralarında boş yerlerde devm edicğim..:wiinkk:
Amin Allah cümlemizi kazadan beladan korusun..
teşkkürler herkeze..

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hayırlı olsun kazasız belasız kullanırsın inş.
...yalnız sokak aralarında,okul bahçelerinde vs. en azından 1-2 hafta gaza,frene,debrijaya vs. iyice hakim olmadan sakın ana yollara çıkayım deme...kazasız belasız günlerde kullanman dileğiyle...

bu düşünceye kesinlikle katılıyorum :cat::cat:

sonunda bir kişi daha motorize oldu,hayırlı olsun allah kaza bela vermesin keyifle sür gezi resimlerinide koyarsın artık korumalarda var dimi A2 falan sonra başın ağrır gerçi sitedeki arkadaşlarımızın hepsi bilinçli söylemeye gerek yok sanırım:rendeer:

Güle güle kullanmanı dilerim keyifli sürüşler hayırlı olsun güzel seçim başlandıç için:cat:

japonla başlamışsın işe tebrikler iyi bi seçim fiyatıda normal 2.500kmde cunku hayırlı olsun resim isteriz ama:)

Sabah iki tane hayalllerini gerçekleştiren arkadaşların topici var...
Ne güzel yahu:cherry:
Hayırlı olsun..
Kazasız belasız kullanmanı dilerim...

asm

Motorunuz hayırlı olsun. İlk deneyimin biraz buruk olması kötü ama olsun ilerde onu da aşarsınız inş.

Ana yolda değilde daha tenhada çalışmak lazım biraz.

hayırlı olsun kazasız belasız kullanırsın inş.

bu düşünceye kesinlikle katılıyorum :cat::cat:

SYRİANA.......ayhansozen hayırlı olsun yeni motorun...kıyasladığın motorlar arasında en iyi seçimi yapmışsın...yalnız sokak aralarında,okul bahçelerinde vs. en azından 1-2 hafta gaza,frene,debrijaya vs. iyice hakim olmadan sakın ana yollara çıkayım deme...kazasız belasız günlerde kullanman dileğiyle...

Bende katılıyorum,sürüş konusunda yazdıklarına bakılırsa deneyimin yok,1 ay kadar trafik içine çıkma kesinlikle,bu işin şakası yoktur..İyi bir deneyim ve konsantrasyon gerekiyor,dört tekere benzemez lütfen uyarımızı dikkate al........

Son düzenleme:
Tamam, herbirinizin yazısını özenle okuyorum, ve gerçekten teşekkürler hepinize.
Öğütlerinizi, tavsiyelerinizi tabiki dinleyeceğim bunlar benim için çok önemli.
A2 ehliyetimde var 2 yıl önce araba ehliyetini alırken almıştım. ama motosiklet kullanmaya hiç imkanım olamadı.. ama artık Allah a şükür benimde motosikletim var çok sevinçliyim.. :queen:
insan sürmeye doyamıyor. Biraz daha biraz daha diye diye hava karardı akşam olmuştu:) zorla içim eriyerek biraktım dükkana. dükkanda babamla yer ayarlamıştık ama bırakması zor oluyor hem çok ağır hemde duvara yanaştırmak için manevra yapması zor... ama hepsine değiyor..:bounce:
tekrardan herkeze teşekkürler..:rendeer:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar