Sonunda söktüm taktım çalıştı

Motoru söküp takmak gibi tuhaf bir fantezim var , bundan 2 sene önce motoru söktüm taktım ve piyano diye tarif edilen parçayı kırdım birdaha ve birdaha sökme işlerine girmedim.

Bugün baskı balatalarını değiştirmek için yan kapağı söktüm, ve kendi kendime dedimki ( sen gene kaşınıyorsun ama şu silindiri pistonu gene sök) dedim :) ve o gazla bie güzel söktüm pistonu iyiki sökmüşüm, yağ segmanı bildiğin erimiş yarısı yok , herneyse söktüm yeni sekmanları attım geri topladım bir subap ayarı yaptım tık diye çalıştı:)

Öyle övülecek birşey yok ama küçüklüğümden beri motorlar ilgimi çekiyordu ustalar söküp takarken hoşuma gidiyordu :)

Artık bidakine nereyi sökerim bilmiyorum ama büyük ihtimal kendime bi masraf çıkartırım gibi duruyor :)

Hayırlı günler

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
debriyaj tarafını sök... hele o yağ haznesi var... tornavı yada keskiyle vurarak vidasını sökmeye çalış...
çok heycanlı oluyor :mrgreen:

hocam olmazsa olmaz alet edevat olarak neyiniz var? ben de kendim girişmek istiyorum artık motorun bazı işlerine. tork anahtarı alsam fren balatası, yağ haznesi boşaltma, filtreleri sökme vs bunları yapabilir miyim?

hocam olmazsa olmaz alet edevat olarak neyiniz var? ben de kendim girişmek istiyorum artık motorun bazı işlerine. tork anahtarı alsam fren balatası, yağ haznesi boşaltma, filtreleri sökme vs bunları yapabilir miyim?

Ilk önce böyle ise girişmek bana göre oldukça güzel, yarın öbürgün bir problem çıkarsa en azında kendiniz tamir edebilirsiniz,

Takım olarak Circirli lokma setim var hertür anahtarı mevcut
Sonra seperatör anahtarı mevcut
Volan çektirme ve krank dişli çektirme aparatım var

Motorunuz cg tarzı bir motorsa çoğunlukla bunlar yetiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar