ben istediğim noktada durabilecekken sen gaz kolu hakimiyeti öğrenmediğin için ve işin kolay kısmına kaçıp motosikletin kontrolünü daha kolay sağlayabilmek için yüksek vites düşük devir kullandığın için duramayacaksın. Motor freninden faydalanamayacaksın. Çok fazla örneği var şu konuda olduğu gibi; Link
Ben de Konya ovasinda 6.vites 3 bin devir surmuyorum, Istanbul`un metrekareye en cok araba yaya dusen ilcelerinde suruyorum.
Gaz kolu hakimiyetini ogrenmek icin red-line`na yakin bantta surmek mi gerekiyor ?
Yanlis bir ifade kullanmissiniz, yuksek devir cevirmek ile gaz kolu hakimiyetinde gelisme mi kaydediliyor ?
Ben isin kolayina kacmayi degil, bana gore mantikli olan teoriyi ogrenmeyi tercih ettim. Evet gaz kolu kapanir, motor freninden faydalanir ve on-arka fren uygulanir. Ayni sekilde frenaj yapiyorum ben de. Ama ben debriyaji ceksem bile frenlerim ile durabilecek kadar ongoru ile suruyorum, siz once 250cc motosikletin motor kompresyonuna guveniyorsunuz.
Motor ile az yakmak gibi bir takintim yok, defalarca yazdim herkes istedigi devirde, istedigi kadar yaktirsin .
E5 gibi yerlerde aklima bile gelmez gostergeye bakmak, Bune`nin dedigi gibi hic bir araci yanima yaklastirmadan surerim.
Kirmizi isik yandiginda veya trafik sikistiginda motosiklet durunca 3.viteste kalan tayfadan da degilim.
Ben buraya kendi surusumu izah etmek icin gelmedim ama yakit degerlerime gore surusum hakkinda, frenajim hakkinda yorumlarda bulunan sizsiniz.