Sonunda Racing Geciyorum.

ben istediğim noktada durabilecekken sen gaz kolu hakimiyeti öğrenmediğin için ve işin kolay kısmına kaçıp motosikletin kontrolünü daha kolay sağlayabilmek için yüksek vites düşük devir kullandığın için duramayacaksın. Motor freninden faydalanamayacaksın. Çok fazla örneği var şu konuda olduğu gibi; Link

Ben de Konya ovasinda 6.vites 3 bin devir surmuyorum, Istanbul`un metrekareye en cok araba yaya dusen ilcelerinde suruyorum.

Gaz kolu hakimiyetini ogrenmek icin red-line`na yakin bantta surmek mi gerekiyor ?

Yanlis bir ifade kullanmissiniz, yuksek devir cevirmek ile gaz kolu hakimiyetinde gelisme mi kaydediliyor ?

Ben isin kolayina kacmayi degil, bana gore mantikli olan teoriyi ogrenmeyi tercih ettim. Evet gaz kolu kapanir, motor freninden faydalanir ve on-arka fren uygulanir. Ayni sekilde frenaj yapiyorum ben de. Ama ben debriyaji ceksem bile frenlerim ile durabilecek kadar ongoru ile suruyorum, siz once 250cc motosikletin motor kompresyonuna guveniyorsunuz.

Motor ile az yakmak gibi bir takintim yok, defalarca yazdim herkes istedigi devirde, istedigi kadar yaktirsin .

E5 gibi yerlerde aklima bile gelmez gostergeye bakmak, Bune`nin dedigi gibi hic bir araci yanima yaklastirmadan surerim.

Kirmizi isik yandiginda veya trafik sikistiginda motosiklet durunca 3.viteste kalan tayfadan da degilim.

Ben buraya kendi surusumu izah etmek icin gelmedim ama yakit degerlerime gore surusum hakkinda, frenajim hakkinda yorumlarda bulunan sizsiniz.

Motosikleti
Benelli Trk702x, Honda Pcx125
Abi R25 ile 7 litre nedir ya, ben 1000RR ile şehiriçi 8 litre yakıyorum.. :queen:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben de Konya ovasinda 6.vites 3 bin devir surmuyorum, Istanbul`un metrekareye en cok araba yaya dusen ilcelerinde suruyorum.

Gaz kolu hakimiyetini ogrenmek icin red-line`na yakin bantta surmek mi gerekiyor ?

Yanlis bir ifade kullanmissiniz, yuksek devir cevirmek ile gaz kolu hakimiyetinde gelisme mi kaydediliyor ?

Ben isin kolayina kacmayi degil, bana gore mantikli olan teoriyi ogrenmeyi tercih ettim. Evet gaz kolu kapanir, motor freninden faydalanir ve on-arka fren uygulanir. Ayni sekilde frenaj yapiyorum ben de. Ama ben debriyaji ceksem bile frenlerim ile durabilecek kadar ongoru ile suruyorum, siz once 250cc motosikletin motor kompresyonuna guveniyorsunuz.

Motor ile az yakmak gibi bir takintim yok, defalarca yazdim herkes istedigi devirde, istedigi kadar yaktirsin .

E5 gibi yerlerde aklima bile gelmez gostergeye bakmak, Bune`nin dedigi gibi hic bir araci yanima yaklastirmadan surerim.

Kirmizi isik yandiginda veya trafik sikistiginda motosiklet durunca 3.viteste kalan tayfadan da degilim.

Ben buraya kendi surusumu izah etmek icin gelmedim ama yakit degerlerime gore surusum hakkinda, frenajim hakkinda yorumlarda bulunan sizsiniz.

Redline'a yakın aralıklarda sürmek gerekmiyor. Nasıl bu kanıya vardığını açıkcası merak etmiyor değilim.
Yüksek devir çevirmek ile gaz kolu hakimiyeti arasındaki bağlantıyı gayet iyi bildiğini düşünüyorum açıklama gereksiniminde dahi bulunmuyorum.
Bu forumda ki kimse ile frenaj konusunu tartışmaya niyetim yok, yeter ki durabilin istediğiniz nokta da tek temennim bu.
Ben sadece söylenenlerden ortaya bir teori attım ve haksız olduğu mu da düşünmüyorum. Bir önceki mesajınızda gayet açık ve net bir şekilde kendiniz söylemişsiniz zaten. Ben kullandığım motosiklete güvenmesem o seleye oturmam, hangi durumda nasıl tepki vereceğini bilirim, mümkün olduğunca doğru devir ve viteste kullanırım.

Sizler gibi 3-4,5 lt ortalamayı da görebilirim ancak o zaman motosikleti sağlıklı ve güvenli bir şekilde kullanmış olmazdım. Umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır.

Buradan basliyor,

'ben istediğim noktada (ani frenleme, yola atlayan yaya vb acil durumlarda) durabilecekken sen gaz kolu hakimiyeti öğrenmediğin için ve işin kolay kısmına kaçıp motosikletin kontrolünü daha kolay sağlayabilmek için yüksek vites düşük devir kullandığın için duramayacaksın.

Frenaj kismina konuyu getirerek, yuksek devir kullanmanin durma noktasinda sagladigi avantajdan bahsetmissin, ama benim duramayacagimi cok kendinden emin sekilde belirtmissin.

Yüksek devir çevirmek ile gaz kolu hakimiyeti arasındaki bağlantıyı gayet iyi bildiğini düşünüyorum açıklama gereksiniminde dahi bulunmuyorum.

Gercekten yuksek devir surmek ile gaz kolu hakimiyetini ogrenme arasindaki baglantiyi bil-mi-yo-rum. :) Yuksek devirin frenaja olan olumlu katkisindan haberim var ama gaz kolu hakimiyeti gibi temel bir beceri ile nasil bir baglantisi var ? Benim anladigim gaz kolu hakimiyeti cok seyi kapsar, gazi zamaninda kapatabilme olayindan mi bahsediyorsunuz , o kisimda yanlis ifade var sanirim ?

Bu forumda ki kimse ile frenaj konusunu tartışmaya niyetim yok, yeter ki durabilin istediğiniz nokta da tek temennim bu.
Ben sadece söylenenlerden ortaya bir teori attım ve haksız olduğu mu da düşünmüyorum. Bir önceki mesajınızda gayet açık ve net bir şekilde kendiniz söylemişsiniz zaten. Ben kullandığım motosiklete güvenmesem o seleye oturmam, hangi durumda nasıl tepki vereceğini bilirim, mümkün olduğunca doğru devir ve viteste kullanırım.

Cumlemize kazasiz belasiz surusler. Benim de ikili tartisma cikarip ayni seyler hakkinda farkli yorumlar getirme gibi bir niyetim yok.

Ama yine karsi oldugum iddia '

-Yuksek devirde kullanmayi tercih etmeyen kisinin

1-) gaz kolu hakimiyetini ogrenmemis olmasi
2-) trafikte kendini tehlikeye atacak kadar dusuk hizda seyir etmesi
3-) trafikte istedigi noktada duramayacak kadar, kompresyondan faydanalamayacak kadar dusuk devir kullanmasi

gibi genellemeler yaparak yakit sarfiyati izah edilemez.

Adam motoru almis, rodaj keyfinde yakiti gece 2de geldi bana kacti :)

Hayirli olsun tekrar :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hocam biz unutalım bu konuyu, benim vermek istediğimi aldığını umuyorum.
Kazasız ve keyifli sürüşler diliyorum, saygılarımla.

ne tartışıyosunuz ki bu kadar, çok yakmıyor ve frenajı bilen çat diye durur arkadaşlar bu kadar basit

Arkadaşlar motoru bugün itibariyle teslim almış bulunmaktayım. Gece nöbetçi olduğum için fazla gezemeden hastaneye gelmek zorunda kaldım. Saat 16:00 gibi motoru teslim aldım ve 24 km yapıp hastaneye geldim :) Mont ve kask eski motorumdan kaldığı için biraz uyumsuz olsada şimdilik idare etmek zorundayım. En kısa zamanda onları değişeceğim.

Lastikler Pirelli Diablo Rosso II

Son düzenleme:
R25 derim. Ama yakit meselesinden bahsetmissin. Orada soyle bir durum var; gazi acarsan 600luk makineler kadar, hatta MT-07 seviyesinde yakar. Bunu kabul ederek alman gerekir.

Edit: almissin, hayirli ugurlu olsun :)

Hayırlı olsun,kazasız belası sürüşler..Her motosikletin alışma süreci vardır,unutmamanız dileğiyle:thumright

ne tartışıyosunuz ki bu kadar, çok yakmıyor ve frenajı bilen çat diye durur arkadaşlar bu kadar basit

Thanks Obama ::haapppy:

Thanks+for+telling+me+that+the+first+panel+was+the+_9eec25aca3634af21cc507799286d3fb.jpg

Motorla 2. günüm :) CB 125 ACE den sonra apayrı bir zevk veriyor. Bazen gaza geliyorum basmak istiyorum ama rodaj malum :) Şu 1000 km biran önce doldurup gazlamanın keyfine varmak istiyorum.

Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar.

hayırlı olsun koruma takozunu ihmal etme

Koruma takazu taktırdım resimde dikkatli bakıldığında gözüküyor hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar