Merhabalar. Tasarıma ilgi duymanın yanında üretimi başarabilmiş birini bulabilmek çok güzel. Tasarımların ne kadar ayrıntılı oldugu guzel ya da cirkin olmasi(zaten subjektiftir), kaplamalara ne kadar özenildiği bence önemli değil. Önemli olan üretimin gerçekleştirilebilmesi. Karbon fiberi kendim döktüm diyorsunuz. Bu konuda ayrıntıları öğrenebilirmiyiz? Kalıbı nasıl hazırladığınız başta olmak üzere..
Cnc tezgahtan kalıp üretimi yapılmasında, 3ds çıktısı kullanıldığında sorun oluşabiliyor(kenar yapısına bağlı olarak)bildiğim kadarıyla. Hangi format olduğunu hatırlamıyorum ama CATIA da daha sorunsuz olduğunu duydum. Böyle bir durumla karşılaşırsanız ve teknik resmini gönderme imkanınız olursa yardımcı olmaya çalışırım.
Kalıp konusunu merakla bekliyorum
kalıp işini farklı şekillerde çözüyorum. birinci yöntem kendime has bir yöntem. detaylarından bi şekilde bahsetmek istemiyorum. 3ds max modelinden yararlanarak elle milimetrik hassasiyette kalıp oluşturmamı sağlıyor.
ikincil olarak 3ds max modellerini kimin nasıl çizdiğine bağlı olarak cnc modelinin verimi değişir. 3ds max gibi yazılımlarda model çizmek sanılanın aksine cad cam'e gayet uygundur. ancak bunun için cad/cam alt yapısını iyi tanımak gerekir. çünkü 3ds max'de her model çizenin çizimi cad/cam'e uyumlu olmayabilir. eninde sonunda cad cam ortamlarında çizilen parçalar da 3ds max ortamlarının kullandığı mesh yapısına dönüşüyor hesaplarda. önemli olan alt yapının nasıl işlediğini bilmek. bir de, zaten cnc kullanıyorum. gerekirse çok hassas parçalara ihtiyacım olursa solidworks kullanıyorum

desteğin için teşekkür ederim.
modellerin ve tasarımların özenine gelince. tekrar belirtmek isterim ki, kendini bilir bilmez bir çok insana açılmış bir modelin ya telif hakkını almak gerekir yada özenmekle uğraşılmaz.
bir de, bir tasarımcının ( kötü bir tasarımcı olsa bile ) tasarımını bir başka tasarıma benzetmek, çok aşağılayıcı bir küfürdür arkadaşlar. her insanın poposunda tüy var ama tavuğa benzemiyorlar yaklaşımı güdülür böyle durumlarda. insanları rencide etmek hoşunuza gidiyorsa devam edin tabi. fikrinizi belirtmekte özgürsünüz. he tabi bizimki eleştiri, eleştirileri kabul etmicektin niye buraya koydun derseniz, bir sayfa geri gidip bir iki eleştiri görebilirsiniz. mesela farı daha yukarıda olsa nasıl olurdu gibi. ama r6'ya benziyormuş. gsr'ye benziyormuş yorumlarını yapmadan önce aynaya bakın derim

. insanın nelere benzediğinden yola çıkarak yorumlarınızın nerelere yorulabileceğini eminim çıkartabilirsiniz.