Sondaj İşlerimden Fotoğraflar--sedat_57 ile

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
sedat_57 ile beraber karpaz bölgesinde yaptığımız sondaj işinden fotoğraflar...
kıbrısta çalışacak adam bulamayınca adamı özel getirttim istanbuldan :)
ayrıca su sondajından da bir kaç foto ve video var...

Sedat niyeti bozdu... ben de makinayı sürecem dedi :p
ne yapayım adam benim iki katım, mecbur çekildim kenara:queen:

en son sondaj yerine giderken kamyonu batırdım...

sedat araba ile beni takip ederken oda arabayı batırmış...:queen::queen:

çekip çıkartayım da gözü insanlık görsün...

bunlarda su sondajından fotoğraflar...
zaten hepi topu 2 tane su sondaj kuyusu kazdım... 48 ve 52 m kuyular...
matkap da 10.5 inç...

matkap tıkanmış... :pr:
40 metre takımı komple çekip matkabı temizleyip geri indirdim...
devam yardırmaya

burda da magirus ile 4. viteste yardırmaca
:bounce:
[YT]ACoHd9UY26I[/YT]

Son düzenleme:
Motosikleti
Ne Arıyorsunuz Hocam.

birşey aradığımız yok hacım...
su sondajı fotoları hariç zemin etüdü yapıyoruz....
inşaat yapılmadan önce ön hazırlık... temelin sağlamlığı konusunda bilgi edinmek amaçlı...

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bırak çalışma fotolarını...
Keyif fotolarından koysana... :wiinkk:

Meslaktaş sayılırız bende 2 yıllık İzmir sondaj bölümü mezunuyum ama şu anda İstanbul üniversitesi Jeofizik mühendisliğinde son sınıftayım.Ayrıca ailem de aynı meslekten benim (jeofizik) yıllarca sondaj işi de yaptık ölçüm yapıp delerdik. Ama şimdi sadece etüt ( daha çok maden ve jeotermal) işine yöneldik. Duygulandım makineyi görünce :)

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Olum 100 mil asaginizda elalem petrol çikariyor.
Siz hala su çikariyorsunuz.:)

imkan yok falan gibi sudan bahaneleri kabul etmiyorum.:p

Motosikleti
Meslaktaş sayılırız bende 2 yıllık İzmir sondaj bölümü mezunuyum ama şu anda İstanbul üniversitesi Jeofizik mühendisliğinde son sınıftayım.Ayrıca ailem de aynı meslekten benim (jeofizik) yıllarca sondaj işi de yaptık ölçüm yapıp delerdik. Ama şimdi sadece etüt ( daha çok maden ve jeotermal) işine yöneldik. Duygulandım makineyi görünce :)

ben operatörüm...26 yasındayım...17 yasımdan beri çalışıyorum...
laboratuvar deneylerinin de hepsini yapabilirim... atterberg yapmaktan nefret ediyorum...:pr:
uşak da 480 m kömür madeni için varline sistemle çalışmıştım... tabi o sıra da işi bırakmıştım...

burda zemin etüd mecburiyeti yok.... sadece resmi kurumlarla ilgili ek bina felan yapılacaksa ancak o zaman iş çıkıyor...
geri kalan tüm inşaatlarda kepçe ile 1-1,5 m araştırma çukuru kazıp, 2 torba numune getirirler.. bize rapor verin derler...:pr:
bizimkisi sadece zemin etüdü idi... ama işlerin durgunlugundan dolayı su işine de el attık...
şimdilik deneme amaçlı kazıyorum... o yüzden 10,5" rokbit ve 3 metrelik tijleri 2.el aldık...
suyun nerde oldugunu bulmak için de 2 tane demir çubukla bakıyoruz...:cherry:
çapraz veya dışa açılan yeri kazıyorum ve gerçekten de su çıkıyor....
3 defadır çubuklarla baktık 3ünde de bulduk suyu iyi mi...:)
jeofizikçiler 500 tl istiyor...:jocolor:

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:19 ----------

Olum 100 mil asaginizda elalem petrol çikariyor.
Siz hala su çikariyorsunuz.:)

imkan yok falan gibi sudan bahaneleri kabul etmiyorum.:p

2 senedir TPAO her tarafı didik didik aradı... daha bir b...k bulamadı...
adamların ellerinde her türlü imkan var... makine dahil...

ee benim sondaj makinem 300 m kapasiteli...
o da 100 metreden sonra çapı düşürürsem 300 m...yoksa onu da delemeyiz...
eee su da lazım abi... hepsine birden koşturamamya:p
devlet deniz suyunu direk şebekeye pompalıyor...:pr:

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
bu sefer motorla değil....iş kazası.....

[url]http://img150.imageshack.us/img150/6161/grnt007yz0.th.jpg[/URL]

resımde gördugunuz makınenın gerızekalı operatöru benımmm....
o elımdekı buyuk anahtarla orda 32 lık bı cıvata var onu sıkıyordum....
anahtarı orda unuttum ve makıneyı vıtese takıp dönderınce anahtar ordan kafama öyle bı hızla carptıkı benı makınenın arkasına dogru fırlattı....
allahtan hastahane hemen yakındıda yetıstık....
4 tane dikiş attılar....
iş arkadasımın dedıgıne göre....parmagımı soksam yaraya yarıya kadar ıcıne gırer dıyor......yanı baya bı tehlıkelı oldu....bıde gözumun tam ustune denk
geldı...yanı kaşıma....
beyın tomografısı falan cektıler.....pazartesıyı beklıyoz bakalım....
bıde aksılık gıbı saglı karnem yanımda değildi...seney yaptık....pazartesı gunu motorla yozgata gıdıp saglık karnesını gösterıp senetımı alıcam....

en kötu yanıda kafamdakı bandajdan dolayı kaskım kafama gecmıyor....
:pale::salut:
gecsede coook acıoo.....

bıde gecenkı motorumla yaptıgım kazada kafama bısey olmadı dıye sevınıyodum....sevıncım kursamda kaldı.... :pr::salut:

BIZIM KÖYUN RADYOSU VAR....BENIM IMZAMDADA VAR ADRESI...ORDA HERKESI TANIYORUM...KAZA YAPTIGIMI FALAN SÖLEDIMDE KIMSE BISEY DEMEDI....SADECE BIR KISI DEDI ODA SINIF ARKADASIMIN ANNESI....BU SITEYI VE UYELERINI COK SEVIYORUM.....DEMEKKI MOTOR KARDESILIGI BUYMUS....BIZIM KÖYUN INSANLARI YANI KANIMDAN OLAN INSANLAR BES PARA ETMEZMIS...BUNU RADYODADA DEDIM....HEPSININ YÜZÜNEDE VURDUM BUNU.....

Hatirladın mı ?.... :queen:

ben operatörüm...26 yasındayım...17 yasımdan beri çalışıyorum...
laboratuvar deneylerinin de hepsini yapabilirim... atterberg yapmaktan nefret ediyorum...:pr:
uşak da 480 m kömür madeni için varline sistemle çalışmıştım... tabi o sıra da işi bırakmıştım...

burda zemin etüd mecburiyeti yok.... sadece resmi kurumlarla ilgili ek bina felan yapılacaksa ancak o zaman iş çıkıyor...
geri kalan tüm inşaatlarda kepçe ile 1-1,5 m araştırma çukuru kazıp, 2 torba numune getirirler.. bize rapor verin derler...:pr:
bizimkisi sadece zemin etüdü idi... ama işlerin durgunlugundan dolayı su işine de el attık...
şimdilik deneme amaçlı kazıyorum... o yüzden 10,5" rokbit ve 3 metrelik tijleri 2.el aldık...
suyun nerde oldugunu bulmak için de 2 tane demir çubukla bakıyoruz...:cherry:
çapraz veya dışa açılan yeri kazıyorum ve gerçekten de su çıkıyor....
3 defadır çubuklarla baktık 3ünde de bulduk suyu iyi mi...:)
jeofizikçiler 500 tl istiyor...:jocolor:

Kıbrısın olayını bilmiyorum jeolojisini de tabi , biz çok kanallı rezistivite +ip+sp (maden,jeotermal soğuk su ve ayrıca define :) de yüzde yüze yakın sonuçlar alıyoruz ) çalışıyoruz artık. Zevkli iş sondaj ama zor Allah kolaylıklar versin.Kısa bir süre zemin lab ında da çalıştım ( zemar istanbul ) okulda da sevmezdim o deney işlerini lab da iyice nefret ettim :)

senide mi askerde çok süründürdüler hacı :p

yok be paşa ben askerliği sivil yaptım desem yeridir.... çok çalıştım ama bedenen değil kafa ile...

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:42 ----------

ramazan da askerde süründüm derse artık biz ölelim :pr::pr:

ben işimi fazlasıyla yaptım selo... elim silah tutmadı ama pc başında saatlerce çalıştım... 28 tane kantin ve gazino benden sorumlu idi.. hey gidi kantin başkanlığı hey..

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:48 ----------

motorcu adam askerde bile motorsuz kalmaz...
askerde şirinlerdik...

sence sürünmüşmüyüm..[/QUOTE]
tjw1.jpg

dsc0657ym.jpg

dsc0655b.jpg

dsc0654k.jpg

sam0346fhr.jpg

Motosikleti
Hatirladın mı ?.... :queen:

he hatırladım...
o zaman acemiydim...:pr::pale:10-15 metre kazardım 2 kişi...
her işin bir acemiliği olur... nasıl motosiklet kullanmak düşmeden öğrenilmezse buda öyle...:cherry::p
moturdan da çok düştük :queen::queen:
şuan 50 metre karotlu sondajı tek başıma yapıyorum... :bounce:
karotlu sondajı bilmiyorsan öğren de gel...:p
millete laf anlatmaktan - iş öğretmekten, kendim çalışamıyorum ki...o yüzden tek başıma daha iyi çalışıyorum...:bounce:

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:23 ----------

yok be paşa ben askerliği sivil yaptım desem yeridir.... çok çalıştım ama bedenen değil kafa ile...

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:42 ----------

ben işimi fazlasıyla yaptım selo... elim silah tutmadı ama pc başında saatlerce çalıştım... 28 tane kantin ve gazino benden sorumlu idi.. hey gidi kantin başkanlığı hey..

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:48 ----------

motorcu adam askerde bile motorsuz kalmaz...
askerde şirinlerdik...

sence sürünmüşmüyüm..

elin kolun bağlı... ne derlerse yapmak zorundasın...
sürünmekten ne farkı...
acemi birliğimi yaptığım konyanın da, usta birliği erzincanın da allah belasını versin...:p:p

Son düzenleme:
he hatırladım...
o zaman acemiydim...:pr::pale:10-15 metre kazardım 2 kişi...
her işin bir acemiliği olur... nasıl motosiklet kullanmak düşmeden öğrenilmezse buda öyle...:cherry::p
moturdan da çok düştük :queen::queen:
şuan 50 metre karotlu sondajı tek başıma yapıyorum... :bounce:
karotlu sondajı bilmiyorsan öğren de gel...:p
millete laf anlatmaktan - iş öğretmekten, kendim çalışamıyorum ki...o yüzden tek başıma daha iyi çalışıyorum...:bounce:

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:23 ----------

elin kolun bağlı... ne derlerse yapmak zorundasın...
sürünmekten ne farkı...
acemi birliğimi yaptığım konyanın da, usta birliği erzincanın da allah belasını versin...:p:p

sen öle san adamım......

Motosikleti
Kıbrısın olayını bilmiyorum jeolojisini de tabi , biz çok kanallı rezistivite +ip+sp (maden,jeotermal soğuk su ve ayrıca define :) de yüzde yüze yakın sonuçlar alıyoruz ) çalışıyoruz artık. Zevkli iş sondaj ama zor Allah kolaylıklar versin.Kısa bir süre zemin lab ında da çalıştım ( zemar istanbul ) okulda da sevmezdim o deney işlerini lab da iyice nefret ettim :)
ankarada çalışırken hiç boş gün olmaz hergün çalışırdık...sıkılırdım...
burda da keşke iş olsa da hergün çalışsam diyorum...
sağlam kayada karotlu sondaj olacak %100 karot alacasın hacı, hergün çalışırım... :)
lab da atterberg hariç bütün deneyler güzel...
bir ara 15 er metrelik 20 tane kuyu vardı... her 1,5 m de SPT, 2 şer tane UD...
hepsininde atterberglerini yaptım... alla belasını versin o atterbergi bulanın... :p
bu video çok hoşuma gitti... ne varsa ruslarda var kardeşim :cherry::queen:
[YT]Tdrd8_22pjY[/YT]

Sondaj işiyle uğraşan arkadaşlar bilir sanırım.. Bu barit madenini nereye satabiliriz acep? Petrol sondaj işlerinde kullanılıyormuş bilgisi olan varsa biraz yön verebilirmi olaya?
Toz barit 75/200/250 mikron

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar