Sonbaharda terletmeyen ve üşütmeyen doğru mont seçimini nasıl yapıyorsunuz ?

Arkadaşlar bu dört mevsim terörü nedeniyle özellikle içinde olduğumuz sonbahar mevsiminde güneşte yakıp terletmeyen, gölgede üşütmeyen motosiklet montu olarak ne kullanıyorsunuz?
Bu geçiş mevsimlerinde doğru ekipman giymek özellikle Ege bölgesi gibi yerlerde çok zor çünkü motosiklet ekipmanını yazlık ve kışlık diye alıyoruz ancak sonbaharda özellikle Ege bölgesinde antin kuntin havalardan dolayı mont olarak doğru ekipman giymek resmen matematik problemi gibi. Ya montun içinde tişört sırılsıklam oluyor yada üşüyoruz bu mevsimlerde.
Ege bölgesinde süren arkadaşlar bu bölgenin oynak geçiş havalarına uygun motosiklet montu önerirse çok sevinirim gerçekten. Yani iş öyle bir noktaya geldi ki bu havalarda motor sürmektense sıfır derece havada mis gibi kışlık ekipmanların içinde sürmek çok daha huzurlu ve rahat geliyor 😁

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Motor nedir? Rüzgarı deflekte edecek cam grenaj vb yapısı var mı? Ona göre cevaplayalım

Motor nedir? Rüzgarı deflekte edecek cam grenaj vb yapısı var mı? Ona göre cevaplayalım
Motorum ZT200-C. Cam vs yok dümdüz bir Bobber. Yazlık hevik montum var, kışlıkta Forte GT inferno mont var ama bu ara mevsimlerde ikiside sıkıntı oluyor. Deri mont mu alsam dedim ama deride Güneş yedik mi hepten yanarız hele kollardan falan nem yapar bilemedim yani

Motosikleti
Triumph Trident 660
Decathlondan aldığım wedze marka tayt üstünede ekipmanlar.
Yağmur yağmasa dahi yağmurlukda giyilirse rüzgarı kesmede faydası var soğuk daha az hissediliyor.
Ancak otoyollarda dizi soğuk bıçak keser gibi kesiyor sanki kratos baltasını fırlatıyor bize onun için tam takım giyinmeye özen gösterilmeli

Motosikleti
D400
Yazın Yazlık.
Kışın Kışlık.
Bahar aylarında 4 mevsim montun astarsız hali.

Dün sabah ben evden çıkarken telefon 7-8 derece gösteriyodu, dekatlon içlik, sweatshirt, yazlık mont üstüne de shima yağmurluğum var onu giydim, mis. misssssssssss. rüzgar kesen bi yağmurluk çok önemli

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Ege bölgesi dediğiniz için diyorum bir motosiklet yağmurluğu alıp yazlık montun üstüne giymeyi deneyin.
Terlemeyi en aza indirgeyen kombin bu oluyor.
Ama cevaplaması zor bir soru. Hem herkesin biyolojik yapısı bir değil hem de motosiklet üstünde bana sıcak basmayan bir gün hatırlamıyorum.
Sadece kışın hava sıcaklığı 0-4 derece arası olduğunda full kışlık ekipmanla sıcak basmıyor ama onda da robocop gibi giyindiğin için konforlu olmuyor :D

Eğer yağmurluk + yazlık mont kombini soğuk olursa 4 mevsim olarak geçen içi kolaylıkla çıkarılabilen modellere bakın derim.

üşümek istemiyorsan, dışarıdan hava girişi veya vücudundan hava çıkışı olmayacak, olursa üşürsün. üşümemek için bu hava akışını kestiğinde doğal olarak bi zaman sonra terleyeceksin.

hem üşütmesin hem terletmesin; öyle bi şey yok. ya üşüyecen ya terleyecen.

ya da

sırt çantanda sürekli, montun üzerine giyilebilecek kadar büyük hava geçirmez bir üst giysisi taşıyacaksın, üşüyünce giyeceksin, terleyince çıkaracaksın.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Pazar sabahı 7'de İzmir'den yola çıktığımızda termal içliğini yanıma almadığım deri montumla hafiften bir üşüdüm, öğleden sonra Datça'dan İzmir'e dönerken de termal içliğini iyi ki yanıma almadığım deri montumla piştim.

4 mevsim diye satılan mont yeni başlayan kararsız çaylakların gözünü boyamak için icad edilmiştir , yazın biniyorsan yazlık , kışında bineceksen kışlık mont + yağmurluk kullanmalısınız..

Motosikleti
4 mevsim diye satılan mont yeni başlayan kararsız çaylakların gözünü boyamak için icad edilmiştir , yazın biniyorsan yazlık , kışında bineceksen kışlık mont + yağmurluk kullanmalısınız..
Dediğinize katılmakla birlikte bu sene sezon başında eşime revit marka bir 4 mevsim mont aldık.
İç astarı dışa da giyilebiliyor. İç astarın dış kısmı yağmurluk gibi iç kısmı ise sıcak tutacak polarımsı bir yapıdan yapılmış.
Mevsim geçişlerinde sadece bu iki kombinasyon yetiyor. hava biraz daha soğuyorsa yağmurluklu iç astarı dışa, onun altına mont, onun altına da polar vb. sıcak tutacak bir şey giyince kışlığa dönüşüyor.
Ben de yazın yazlık kışın kışlık kullanıyorum ama eşim kışın artçı olarak binmediği için tam onluk oldu.
Ben de şaşırdım bayağı işlevli. yaz hariç 3 sezon kullanılabilecek bayağı kullanışlı bir şey.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Pazar sabahı 7'de İzmir'den yola çıktığımızda termal içliğini yanıma almadığım deri montumla hafiften bir üşüdüm, öğleden sonra Datça'dan İzmir'e dönerken de termal içliğini iyi ki yanıma almadığım deri montumla piştim.
Ankara'da şu sıralar sabah 4 akşam 17 derece.
Önce şoklama sonra buğulama yapıyor hava bizi akşama doğru ben de pişiyorum deri ceketimle.

Dediğinize katılmakla birlikte bu sene sezon başında eşime revit marka bir 4 mevsim mont aldık.
İç astarı dışa da giyilebiliyor. İç astarın dış kısmı yağmurluk gibi iç kısmı ise sıcak tutacak polarımsı bir yapıdan yapılmış.
Mevsim geçişlerinde sadece bu iki kombinasyon yetiyor. hava biraz daha soğuyorsa yağmurluklu iç astarı dışa, onun altına mont, onun altına da polar vb. sıcak tutacak bir şey giyince kışlığa dönüşüyor.
Ben de yazın yazlık kışın kışlık kullanıyorum ama eşim kışın artçı olarak binmediği için tam onluk oldu.
Ben de şaşırdım bayağı işlevli. yaz hariç 3 sezon kullanılabilecek bayağı kullanışlı bir şey.
Biraderde Bering marka bir mont almış bildiğimiz kışlık mont içinde çıkarılabilir iki adet içlik var biri polarlı biri fileli polyester gibi bir malzeme , fileli içliği yazın giyecem dedi ama koruma takmaya yeri yok hiç giyme dedim , birde montun önünde kocaman pencereler var yazın açılıyormuş ama hızlı giderken ciddi ses yapacaktır katlanan kumaş , değişik bir şey 16.000 tl de para vermiş , çaylakda değil ama kendisine 8000 tl lik biri kışlık biri yazlık ful koruma iki mont alsaydın dedim , mesela LS2 de f/p böyle montlar var..

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Motorum ZT200-C. Cam vs yok dümdüz bir Bobber. Yazlık hevik montum var, kışlıkta Forte GT inferno mont var ama bu ara mevsimlerde ikiside sıkıntı oluyor. Deri mont mu alsam dedim ama deride Güneş yedik mi hepten yanarız hele kollardan falan nem yapar bilemedim yani
Deride sorun olmaz. Kabuk gibi birşey zaten, üşütmez, rüzgar geçirmez. ince ve kat kat giyinmek kalın tek kat giyinmekten iyidir. Hava soğudukça ince iç katmanlar ile ısı arttırılır. Tshirt üstüne deri bile yapılabilir güzel havada.

Motosikleti
SYM ADX 125
Yazlık mont üstü yağmurluk veya yazlık mont altına başka bir ince rüzgar geçirmez katman olabilir. Ben geçiş mevsimini gününe tişört-gömlek-yazlık mont veya yazlık mont+yağmurluk kombinasyonuyla çözüyorum. Her zaman çok katmanlı giyinmek daha iyi sonuç veriyor.

Üst için: Tayt + rüzgar ceketi + 4 mevsim mont
Alt için: Tayt + Sert kot pantolon + dizlik

Bu kombolarla rahat ediyorum Izmir şartlarında

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Secemiyorum. Yazlik giyersem sabahlari üsüyorum , dört mevsimlik giyersem öglen terliyorum .

Ben bu isin icinden cikamiyorum 🤣 🤣 🤣 🤣

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Valla geçen t-shirt giyip üstüne astarı çıkartılmış kışlık montu giydim, ne üşüdüm ne terledim. Alt klasik korumalı denim pantolon.

Motosikleti
Sele altı bagaj ya da top case varsa içine yazlık montu atacaksın.
Sabah kışlıkla öğlen yazlıkla takılacaksın.
Hatta yan çantalar varsa onlara da içlik, polar hırka cart curt ne varsa at bulunsun :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar