Solan Koltukları Boyama Sanatı

Bilindigi üzere güneş bircok nesnenin boyasıın solmasına neden oluyo benım asagıdakı resmi olan motorumunda koltuk kısmındaki kırmızıda soldu ve cok kotu pembe bir renk aldı.. ne yapsam diye düşünürken sprey boya vb. seylerin deriyi catlattıgını oğrendim ve deri boyası almayı daha mantıklı buldum ve denedim gerçekten de işe yaradı...

01.jpg

Koltuk pembeyken çekilen resim

HPIM3835Small.jpg

Ve artık Baslayalım boyama işlemine

Kullandıgım boya 3ytl civarı

1.jpg

2.jpg

3-1.jpg

Onceden boyamıstım fazla cros yapmaktan cıkan koltugun eski kısımları

4.jpg

5.jpg

6.jpg

Boyayı iyice calkalayıp açıyoruz... Koltuga yedirerek sürüyoruz.. 4-5 kat uygulamak gerekiyor yoksa eski renk kapanmıyor... Her sürdügümüzde 15-20 dk boyanın kurumasını ve derinin içine iyice işlemesini bekliyoruz...

7.jpg

8.jpg

işlem bitiyor ve boyanın kurumasını bekliyoruz... Ne kadar uzun süre kalırsa kurumak için o kadar daha uzun omurlu olacagını düşünüyorum...

Teşekkürler arkadaşlar..

Harun Bulut

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Keşke işlem bittikden sonra bi foto daha koysaydın, ne olduğu tam olarak belli olurdu :cat:

koyacamda abi o kadar hızır gibiyiz ki akşam cektik resimleri şimdi buraya yapıstırdık yarın veya ertesi gün motordakı goruntusunu koyacagım buraya mesajın sonuna :) Ne Kadar fazla beklerse o kadar uzun omurlu olur hesabı :) Koltuk evde kuruyo şimdi

olım deri boyası len kuruduktan sonra tanzikli suda bile cıkmıyo... :queen:

sanada sarı boya buluruz abim :)

Olmazsa bulamazsak seninkinide siyaha ceviririz :queen:

Ellerinize saglik cok güzel olmusta anlamadigim niye sanat dediniz:pBunun sanatla ne alakasi var:)

ya eski bi konuya cvp yazıyorum farkındayım ama bunu bilerek yapıyorum...

dostum sen koltugu boyadın aradan abya zaman gecti ve eminimki motorunun selesine sular yedin o boya pantalonuna falan aktımı??

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hoca 20 - 30 ytl ye yeniden kaplama yapıyolar orjinal gibi oluyo uğraşma boyayla ne zamana kadar boya yapcan..

Nerde bu konunun sahibi... Nerde en son koyacağı fotoğraf... Nerde zaman içinde sonradan oluşan deformasyon vb. ile ilgili bilgiler...:silent:

Çok güzel olmuş.. Ellerine sağlık!! :cat:
Şaka bi yana, başka renkte deri boyası nerden buluruz? :silent:
Kaça malolur? :bounce:

Valla bende Scooterumda Rengı acılan Plasık aksamlar Sıyah Ayakakbı boyası ıle boyamıstım gayet ıyı oldu halen daha gıdıyor :) ELıne saglık

valla güzel olmuş,Bu boyalarla deri mont boyanabilirmi benim mont baya yıprandı boya istiyor

ya eski bi konuya cvp yazıyorum farkındayım ama bunu bilerek yapıyorum...

dostum sen koltugu boyadın aradan abya zaman gecti ve eminimki motorunun selesine sular yedin o boya pantalonuna falan aktımı??

yok su dan yıkamadan fln o boya kolay kolay kalmıyo ama zamanla deforme oluyo.. Bende en sonunda bastım sprey boyayı...

valla güzel olmuş,Bu boyalarla deri mont boyanabilirmi benim mont baya yıprandı boya istiyor

zaten deri mont ve pantolon boyamak için bu boya :wiinkk:

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
adam koltuğun kılıfını söktürüp sıfır koltuk diktirdi..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar