Soğukta buji ateşlememesi ve kontak kapandığında stop etmeme

Merhaba sayın forum üyeleri, Motorum küba dragon 50 cc , Motorumda iki adet farklı sorun bulunmakta
1. si - Motorumu soğukta çalıştıramıyorum , bu sorun soğuk havalarda daha belirgin, bende ayak marşıyla bir 5-10 dk uğraşıp çalıştırıyorum (ayak marşıyla bu kadar zormu çalışır motorlar emin değilim) ayrıca sıcak havalardada yapıyor bunu ama bu kadar zorlanmıyor ayrıca bir kere çalışıp motor ısındığında stopta etsem el marşıyla tek tıkla anında çalışıyor (soğuk yada sıcak hava farketmiyor) ayrıca ilk çalıştırmada rölantide ısınana kadar stop ediyor (sıcak yada soğuk hava farketmiyor), ama misal 2-3 tur atıp motor ısınınca rölantidede stop etmiyor ve çalışması gayet düzgün
BU SORUN İLE İLGİLİ YAPTIKLARIM
pipoyu söküp buji kablosunu şaseye yaklaştırdığımda kıvılcım atmıyor(soğuk havada) fakat bujiyi yerinden söküp pipoya bağlayıp şaseye yaklaştırdığımda tırnaktan hafif bir kıvılcım şaseye atladıgını görüyorum. yani ateşleme sıcak havalarda daha düzgün ve bujinin kıvılcım atması daha fazla dolayısıyla sıcak havada çalışması daha kolay oluyor ama soğukta bu çok düşüyor sıcak yada soğuk havanın ateşlemeye ne gibi bir etkisi olur ?

2. SORUNUM İSE KONTAĞI KAPATSAMDA MOTOR DURMUYOR

motorun elektriği kesiliyor devir saati düşüyor sıfıra gösterge ışıkları kapanıyor ama motor çalışmaya devam ediyor.

Kontağı söktüm içine baktım herhangi bir kopukluk yok kablolarda bu sorun kontak dışında neden kaynaklanır ? ateşleme bobini? statör? cdi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar