- Konu Yazar
Henüz 45 günlük bir motosiklet sürücüsüyüm 1700KM yol katettim motorla, hadımköyden okuldan çıktım. Bilen bilir beykente varana kadar yol dümdüzdür, fakat sanayi bölgesi olduğu için tırı kamyonu bol olur onlar da genelde kimseyi rahatsız etmeden sağdan sağdan ilerler. Öğlen 1 civarı çıkmıştım okuldan hava da 13-14 derece civarı, montum eldivenim kaskım takılı. Yol bomboş önüm düzlük yapıştırdım gidiyorum. 135-150 Arası hızlardayım, daha da hızlanıcam kapanmışım. Tam o sırada baktım ki bir adet dondurmacı kamyonu diye tabir ettiğimiz toptancı kamyonu sinyalsiz bişeysiz önüme atladı önüme. 40-45 civarı bir hızla boş yolda şeridini değiştirmesinin sebebini çözebilmiş değilim halen. Mesafeyi çok hatırlamıyorum ama hesaplarıma göre, en az 80 ile vuracaktım. Bu arada hiçbir zaman fren yaparken lastikleri kilitlemem. Sakin sakin frene dokunmaya başladım ama tabii almışım ivmeyi motor duracak gibi değil banko vuracaz. Ben de o sırada her tarafı kesiyorum asla panik yapmadan. Sol tarafta bir boşluk gördüm ve yavaşça kontraya alarak sol boşluğa girip frenimi yaptım ve durdum. Vizörü açtım, soğukkanlılıkla abicim napıyosun sinyalini vericeksin dönerken dedim. Adamın verdiği tepki buydu: "Yauv dönüyorum gardaşım görmüyor musun" oldu. Hızımın 145 olması dışında ve sinyal vermemesi bir sıkıntı yok. Bu sırada yol biraz virajlıydı yani yatar pozisyondaydım; frenlere çok asılıp kendimi yerden yere vurmak istemedim. Konu hakkında görüşlerinizi alabilir miyim abilerim?