Soğuk ve rüzgara karşı eldivende Goretex mi, 3 mevsim mi?

Motosikleti
Dominar D250
Selamlar, burada havalar gündüz bile 0'ın üstüne zor çıkar oldu, akü boşalmasın diye haftada bir motoru çıkarıyorum, dün eve geldiğimde ellerim soğuktan kıpkırmızıydı.
Şimdi kışlık eldiven bakıyorum da yağışı dikkate almazsak sizce goretex mi yoksa 3 mevsim kategorisinden mi eldiven seçmek lazım? (sitede kışlık seçeneği yok)
Goretex'in havalandırma özelliğinden dolayı çok mu rüzgar alırım?

Eldivenin rüzgara karşı tamamen çözüm olmayacağını biliyorum, eldivenden sonra gerekirse dominar'ın tur paketlerinde olan elcik korumasını da takarım ama öncelikle kışlık bir eldiven alacağım.

Bütçe net değil 2-3.000 TL idareten almayı düşünüyorum Venom falan keser ama Alpinestars için 6-7.000 de verebilirim

Motosikleti
Triumph Trident 660
En kalitelilerin bile parmak kısmı yırtılıyormuş.
Kumaş yerine plastik rüzgar direnci icin daha iyi.
Ben fiyat odaklı olacak olursam 2-3 bin tl ye kışlık eldiveni alırdım üstüne elcik koruma takarım.
Buradaki çoğu abilerimin deneyimi bu yönde

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Goretex'in soguga ne negatif ne de pozitif etkisi var.

Soguktan korunmak icin once ruzgari kesmek sonra da elleri isitmak gerekiyor. Elcik korumalar bir yere kadar ruzgari kesiyor. Kuryelerin kullandigi gibi bir sey daha etkili olabilir fakat onun da manetleri durduk yere siktigi ile alakali bir yorum gormustum bu forumda. Elcik isitma da puzzle'i tamamliyor.

Alpinestars'in son zamanlarda urun kalitesi dusuyor. Internetteki yorumlar bu sekilde. Kendim de 8 ayda Alpinestars bir botun hizli deforme olmasi sebebi ile iade almistim. Tam olarak bu eldiven icin de avuc icinin dokuldugu ile alakali konusan insanlar vardi WP gruplarinda. Kendimin de kullandigi Held'i bunun yerine onerebilirim. Venom alirken de gerekli sertifikasi var mi dikkat edin. Yoksa motoru bagliyorlar sanirim :).

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Geçmişte kışın Goretex membranlı deri eldiven kullanıyordum. Gayet memnundum ama zaman içinde orası burası yırtıldı.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Kışlık ekdivenle motosiklet sürmek çok tehlikeli..Ani reflekslerin yüzde elli azalıyor.. Kışlıktan kastım dışı kalın İçinde polar astar olanlardan.. Zaten genelinin korumaları zayıftır..
Goretex terletmez ve havanın direk sızmasını engellediği için gayet kullanışlı.. Yıllardır kullanırım..Çok yağmur yoksa elim kuru kalır.. Ama iyi bir yağmurda onunda şansı yok...
Soğuktan da gayet güzel korur.. Biraz pahalıdır.. Ama eldiven önemli..

Motosikleti
Dominar D250
Ben fiyat odaklı olacak olursam 2-3 bin tl ye kışlık eldiveni alırdım üstüne elcik koruma takarım.
bana da bu mantıklı geldi, ikisi bir arada alpinden daha ucuza geliyor.

Kuryelerin kullandigi gibi bir sey daha etkili olabilir fakat onun da manetleri durduk yere siktigi ile alakali bir yorum gormustum
evet eldiven konularını araştırırken ben de okudum o yorumu, zaten görüntü olarak da hiç sevmiyorum o tarz bir şey. Alpinestars yıpranması kötü olmuş, yazlık eldivenim bu marka, rahatlığı ve görünümü hoşuma gidiyor umarım uzun ömürlü olur, bir sefer avuçiçi düşmeme rağmen şimdilik sıkıntı olmadı.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Kışlık eldivenler tam olarak üşümemeni garanti etmiyor. Elbette ki normal eldivene göre daha avantajlılar.
Asıl problem eldivenin kışlık, çok katmanlı vb olması değil. Dışarıdan soğuk işlemiyor gibi görünse de parmak uçlarınız eldiven içinde ısınmıyor, eldiven hafif sıktığı için ısınamıyor.
Yani dışarıdan ısı takviyesi şart oluyor. Ya ısıtmalı eldiven yada elcik ısıtma veya her ikisi birden olması lazım. Önde elcik koruma olursa ısınması için çaba harcadığınız parmak uçlarınızın üşümesini bir miktar daha engellemiş olursunuz.

Ben eldivene 6-7 k vermek yerine. Toplamda bu rakamlara edinebileceğiniz;
standartları sağlayan kışlık eldiven + elcik ısıtma + elcik koruma
kombinasyonlarını birlikte kullanmanızı tavsiye ederim.

Rüzgardan koruyan elcik koruma olmadan titanyum eldiven de giysen bir yerden sonra ellerin üşür. En ideali kışlık, su geçirmez eldiven+elcik koruma+elcik ısıtma olur. Kullanınca bol bol dua edersin bize. Çok fark ediyor elcik koruma ve elcik ısıtma.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Held 2 in one gore tex eldivenim var. Soguga yeteri kadar korumuyor. Durt storedan ici dolgulu kislik deri eldiven aldim, gecen kis iyiydi ama bu sene parmak uclarindan usutuyor, o zaman da el hic bir sekilde isinmiyor. Muhtemelen parmaklarim uzun oldugu icin parmak uclarindaki dolgular azaldi.
Bir de soyle bir tespitim var, eldiveni ne zaman motorda birsksam elim isinmiyor ama evde tuttugumda daha az usuyor.
Sanirim en iyi cozum; kislik eldiven, elcik koruma, elcik isitma uclusu.

Motosikleti
Dominar D250
Kafama yattı, elcik ısıtma zaten ucuzmuş (en azından dandik plastik elcik korumayı 4 haneli rakama satmalarının yanında ısıtma ucuz kalıyor) montajını araştırıp alacağım teşekkür ederim, elcik koruma da kolay iş. Eldiveni de uygun standartlarda düşük bütçe çözerim böylece, sağolun destekleriniz ve önerileriniz için 👍

tesisat çekmek için Dominar'ın aksesuar soketi nerede, bilen var mı?🤓

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Kafama yattı, elcik ısıtma zaten ucuzmuş (en azından dandik plastik elcik korumayı 4 haneli rakama satmalarının yanında ısıtma ucuz kalıyor) montajını araştırıp alacağım teşekkür ederim, elcik koruma da kolay iş. Eldiveni de uygun standartlarda düşük bütçe çözerim böylece, sağolun destekleriniz ve önerileriniz için 👍

tesisat çekmek için Dominar'ın aksesuar soketi nerede, bilen var mı?🤓
Oxford elcik ısıtmalar direkt aküye bağlanıyor, röle falan da gerekmiyor, kendi elektronik devresi kontak açık olsa bile motorun çalışıp çalışmadığını anlıyor motor çalışmazken akü bitmesin diye çalışmıyor.
Benim motorda eski sahibi almış, iyi ki almış, ruhuna dua ediyorum o arkadaşın. elcik koruma ve ısıtma var diye kışlık eldiven almadım.

Bende de aynı sorun var geceleri sürmem gerektiğinde 3 4 derecede ellerimi 1 saatten sonra hissedemiyorum benzinlikte 15 20DK durup elimi ısıtmam gerekiyor . Kışlık Alpinestars eldiven kullanıyorum elcik koruma illaki gerekli mi? sadece elcik ısıtma alsam olur mu?

Motosikleti
D400
en son huzuru termal motosiklet eldiven içliği alarak buldum.
üstüne de kıslık eldiven takıyorum sıcacık.

• Beğen
Tepkiler: Ged
Bende de aynı sorun var geceleri sürmem gerektiğinde 3 4 derecede ellerimi 1 saatten sonra hissedemiyorum benzinlikte 15 20DK durup elimi ısıtmam gerekiyor . Kışlık Alpinestars eldiven kullanıyorum elcik koruma illaki gerekli mi? sadece elcik ısıtma alsam olur mu?
önce elcik ısıtma al muhtemelen elcik korumaya ihtiyacın olmayacak bu aylarda yazlık 4riders eldivenlerle sürüyorum ellerim yanıyor sıcaktan. en iyisini almana bile gerek yok ben 500 liralık monero marka kullanıyorum aylardır sıkıntısız çalışıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar