Soğuk havada motor sürme

Merhaba, yarın işe erken gitmem lazım. Hava durumu sabah -2 derece gösteriyor. Açıkcası ilk defa eksi bir havada motor süreceğim. Lastiklerim ortalama bi lastik dunlop marka ne düşünüyorsunuz mantıksız mı?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba, yarın işe erken gitmem lazım. Hava durumu sabah -2 derece gösteriyor. Açıkcası ilk defa eksi bir havada motor süreceğim. Lastiklerim ortalama bi lastik dunlop marka ne düşünüyorsunuz mantıksız mı?
yol mesafesi 6km

Genelde içeriklerde motorcuların bu markayı değiştirdiğini anlas tavsiye ettiğini görüyoruz. Hiç riske girme toplu taşıma kullan. En kısa zamanda da lastikleri değiştir.

Buzlanma riski olacağı için toplu taşıma kullanmanız sağlıklı olacaktır, zamanında kar kışta nylon lastikli motosikleti az kullanmadım ama hiç sağlıklı değildi (buzlanma olmadığı için düz karda problem olmuyordu pek). Alacağınız risk ve kazanacağınız süre için pek deyeceğini düşünmüyorum.

Yerde kar, buz yoksa motosiklet sürülür fakat İstanbul un kışı üç beş gün imkan varsa toplu taşımayı kullan değmez motosiklet ile gitmeye.

Bulunan bölgeye göre değişir bu, benim olduğum yerde hava şu an sıfır derece, ama yerler kuru. Karanlık ayrı bir problem ama zemin kuru ise sürülür sıkıntı yok. ama kuru görünüyordu yea nerden çıktı diye de şaka yapabilir buzlanma, ayrı konu yine.

Lastiğin ne marka model olursa olsun bu havada doğru düzgün tutmayacağından emin ol, ona göre sür süreceksen.

Sıkı giyin.
lastiklerin ısınana kadar sakin sür.
yola devam.

Sıkı giyin.
lastiklerin ısınana kadar sakin sür.
yola devam.
6km yolda lastiklerin ısınması imkansız o yüzden hızlı ısınan , yağmur kanalları bulunan bir lastik iyi olur. Görünmeyen buzlanma vs. bir sürü şey olabilir 1-2 hafta da olsa 20-30dk erken kalkıp metroya yetişmek senin hayrına olur.

yol mesafesi 6km
benim iş 15 km köprüden geçiyorum bugün hava -4 dereceydi ilk başta otobüsle vs gideyim dedim fakat 1.30 saat sürüyor ve zamanımda yoktu. Motorla gideyim dedim orta sehpaya almaya çalışırken ayakkabım kaydı ve motoru devirdim diğer motorumun üstüne :D bir şey olmadı motora fakat bi götüm attı gitmesem mi diye. Ayrıca kar da yağıyordu hafif hafif fakat yola koyuldum. Rüzgar 40km karla karışık yağmur, eldiven yok , pinlock yok, rüzgarlık yok motorum rödajda, lastikler yeni ona rağmen işe gelmeyi başardım :D fakat virajlarda falan çok dikkatli sürdüm. Köprüde ise bir tane otobüsü siper alıp geçtim. Ellerim hala üşüyor...

benim iş 15 km köprüden geçiyorum bugün hava -4 dereceydi ilk başta otobüsle vs gideyim dedim fakat 1.30 saat sürüyor ve zamanımda yoktu. Motorla gideyim dedim orta sehpaya almaya çalışırken ayakkabım kaydı ve motoru devirdim diğer motorumun üstüne :D bir şey olmadı motora fakat bi götüm attı gitmesem mi diye. Ayrıca kar da yağıyordu hafif hafif fakat yola koyuldum. Rüzgar 40km karla karışık yağmur, eldiven yok , pinlock yok, rüzgarlık yok motorum rödajda, lastikler yeni ona rağmen işe gelmeyi başardım :D fakat virajlarda falan çok dikkatli sürdüm. Köprüde ise bir tane otobüsü siper alıp geçtim. Ellerim hala üşüyor...
Böyle bir challange yapmak bana göre delilik, bi daha yapmasan iyi edersin çünkü "papaz her zaman pilav yemez."

yol mesafesi 6km

6 km mesafe çok değil ama - havada hiç motor sürmedim, tecrübem yok. Ama lastikle alakalı şunu söyleyebilirim.
Dunlop lastik kullanan illa ki vardır forumda. Belki bana katılırlar veya tecrübelerini yazarlar bu lastik markası ile alakalı.
Benim motorun üzerinde fabrikasyon bu lastikler oluyor. Bir çok lastik kullanmış biri olarak motorumda asla ama asla almayacağım yegane lastik markası Dunloptur.
300 km kadar kullandım;
Isınmaz...
Hele hele bu havalarda asla ısınmaz.
En ufak ıslak zeminde arkadan kayma yapar, ayrıca sert bir lastiktir.
Japonlar nasıl böyle bir lastik yapıyorlar, Kawasaki nasıl böyle bir lastikle motor satıyor inanılır gibi değil.

tehlikeli biliyorum ama zamanım yoktu o yüzden yaptık böyle bir şey :D diğer günler otobüs ile gitmeyi düşünüyorum gerçi bellide olmaz üşenip motorla gidebilirim yine :D

2018 li yıllarda -3 derecede işe geldim, motoru dışarı koyuyordum o zamanlar ve sabah motor donduğu için marş hiç çalışmadı ve bende ayak marşıyla tepikleyerek çalıştırdım... yolda giderken arka fren tertibatı donmuş ve arka frene bastığım anda arka teker kitlendi ve yavaş olduğum için düşmedim ve tekme tokat bir şekilde çözüldü ve işe gidene kadar -3 derecede hiç arka fren kullanmadım...

motor 2012 model ve ön lastikler fabrika çıkışı irc marka bir şeydi, yani şöyle söyleyeyim ben 2014 yılından beri yol şartları yüzünden hiç bir zaman düşmedim, benim gibi süreceksen sormana bile gerek yok, motorla gidersin tabi ki.

hatta o günü ölümsüzleştirmek için iş yerine gittiğimde foto çekindim. karda buzda ben her türlü motor sürerim, yeter ki toplu taşımaya binip afedersiniz de milletin kokusunu çekmeyeyim. insanlar pislik olmasa ben bu havada deli miyim motorla işe geleyim.

2018 li yıllarda -3 derecede işe geldim, motoru dışarı koyuyordum o zamanlar ve sabah motor donduğu için marş hiç çalışmadı ve bende ayak marşıyla tepikleyerek çalıştırdım... yolda giderken arka fren tertibatı donmuş ve arka frene bastığım anda arka teker kitlendi ve yavaş olduğum için düşmedim ve tekme tokat bir şekilde çözüldü ve işe gidene kadar -3 derecede hiç arka fren kullanmadım...

motor 2012 model ve ön lastikler fabrika çıkışı irc marka bir şeydi, yani şöyle söyleyeyim ben 2014 yılından beri yol şartları yüzünden hiç bir zaman düşmedim, benim gibi süreceksen sormana bile gerek yok, motorla gidersin tabi ki.

hatta o günü ölümsüzleştirmek için iş yerine gittiğimde foto çekindim. karda buzda ben her türlü motor sürerim, yeter ki toplu taşımaya binip afedersiniz de milletin kokusunu çekmeyeyim. insanlar pislik olmasa ben bu havada deli miyim motorla işe geleyim.

valla bende şimdi işten geldin decathlondan iç eldiven aldım elim çıplak olucağına bir eldiven giyeyim bari dedim az çok korudu yine soğuk aldı elim ama çıplak olduğu kadar değil :D onun dışında herhangi bir sorun yaşamadım bende gelirken. Rüzgara alıştım, köprüyü geçerken biraz triceps çalışıyorum ama sorun değil. Şaka maka motoru sola itmekten arka kolum ağırdı. Yerler kaygandı hafif buzdu ama ben viraja çok yavaş girip düzgün sürüp düzgün frenleme yaptığım için hiç bir sorun yaşamadım. Yine de dikkat etmekde fayda var. Ayrıca pcx'ten çok memnunum lastiğinden tut her şeyine önce ki motorum durduğu yerde yine arıza vermeye başladı. Tanıdık diye aldık keşke almasaydım neyse tecrübe oldu.

Dün 20 km yol yaptım buz kestim.

ilk hedef yurtdısından saglam bi eldiven ve pantolon almak olacak.

valla bende şimdi işten geldin decathlondan iç eldiven aldım elim çıplak olucağına bir eldiven giyeyim bari dedim az çok korudu yine soğuk aldı elim ama çıplak olduğu kadar değil :D onun dışında herhangi bir sorun yaşamadım bende gelirken. Rüzgara alıştım, köprüyü geçerken biraz triceps çalışıyorum ama sorun değil. Şaka maka motoru sola itmekten arka kolum ağırdı. Yerler kaygandı hafif buzdu ama ben viraja çok yavaş girip düzgün sürüp düzgün frenleme yaptığım için hiç bir sorun yaşamadım. Yine de dikkat etmekde fayda var. Ayrıca pcx'ten çok memnunum lastiğinden tut her şeyine önce ki motorum durduğu yerde yine arıza vermeye başladı. Tanıdık diye aldık keşke almasaydım neyse tecrübe oldu.
Decathlon eldiveni soğuktan bir miktar korur. Fakat düşmelerde koruma sağlamaz. Motosiklet ileri ve güvenli sürüş eğitmeni olarak o kadar çok kazaya denk geldim ki... 35 Km hızda asfalt üzerinde düşen eldivensiz gencin parmak kemiklerini gördüm. Sadece düşme değil eğer elcik koruman yoksa, yolculuk esnasında eline gelebilecek bir taş parmağını kıracak kadar etkili olabiliyor.

"Yerler kaygandı hafif buzdu ama ben viraja çok yavaş girip düzgün sürüp düzgün frenleme yaptığım için..." kaygan ve buzlu zeminde sürmeni tavsiye etmem. Zaten buzlu bir zeminde allame-i cihan olsan motosiklet kayar, hele ki viraj veya dönüşlerde... çok tehlikeli. İstanbul trafiği de ayrı bir sıkıntı tabi. Tekerine taş değmesin....

Decathlon eldiveni soğuktan bir miktar korur. Fakat düşmelerde koruma sağlamaz. Motosiklet ileri ve güvenli sürüş eğitmeni olarak o kadar çok kazaya denk geldim ki... 35 Km hızda asfalt üzerinde düşen eldivensiz gencin parmak kemiklerini gördüm. Sadece düşme değil eğer elcik koruman yoksa, yolculuk esnasında eline gelebilecek bir taş parmağını kıracak kadar etkili olabiliyor.

"Yerler kaygandı hafif buzdu ama ben viraja çok yavaş girip düzgün sürüp düzgün frenleme yaptığım için..." kaygan ve buzlu zeminde sürmeni tavsiye etmem. Zaten buzlu bir zeminde allame-i cihan olsan motosiklet kayar, hele ki viraj veya dönüşlerde... çok tehlikeli. İstanbul trafiği de ayrı bir sıkıntı tabi. Tekerine taş değmesin....
eyvallah abi teşekkür ederim, bugün eldiven almaya gidiceğim. Bende asfaltı öpmüş biri olarak daha önce önemini anladım fakat akıllanmadık ekipmansız sürdük yine :D Allaha şükür düşmedik bugün de almaya giderken düşmezsek sorun yok.

abi bu nasıl -3 derece bizim burası -4 görüyor buz yok yollarda

konu istanbulsa ve bildiğin yolsa 6km hiç bir şey. ben tam ekipman ve metzeler lastik pinlock vs diye uzar gider her gün gidip geliyorum. ortalama 9 km lik bir yol. ve işin en güzeli bir motosiklet bile yok benden başka. buzlanma yoksa yollarda yapıştır git hiç bişey olmaz

abi bu nasıl -3 derece bizim burası -4 görüyor buz yok yollarda
bu resmini attığım yer istanbul Beylikdüzü bölgesi, 5 bin dairelik bir site burası ve burada 4 seneye yakın çalıştım ben. hepinizin bildiği üzere bazı seneler kış sert geçer ve bazı seneler ise fazla soğuk olmaz...

bu resim 2018 nisan ayına ait ve o zamanlar kış karlı geçmişti... hatta resme dikkat et, kaldırımdaki parke taşlarının arası bile sanki derz dolgu edasıyla gram eksiksiz şekilde buz tutmuş çünkü sadece kar yağıyordu ve hava ise o günlerde hep sıfırın altında sıcaklıktaydı ve buzlar öyle erimiyordu..

şu anda yıl 2025 ve şu aralar hava hep 4 derece yada 3 derece ama "hissedilen sıcaklık" diye yeni bir şey icat edildi ve o hissedilen rakamlar -2 falan gösteriliyor, yani hava soğuk değil aslında... rüzgar esmesi sebebiyle biz fazladan üşüyoruz, klima misali bize esiyor soğuk hava...

yani ben 2010 lu yıllarda -6 derece de Kırklareli de üniversite okurken o soğuklarda hırka ile dolaşırdım çünkü orada kuru soğuk var yani rüzgar pek yoktu ve üşümüyorduk... ama istanbul beylikdüzü bölgesinde hava 10 derece olsun kıçımız donuyor... fakat dediğim gibi her sene aynı geçmiyor kış.

bunu yıllar içerisinde gözlemleyeceksiniz.

edit: tarihi düzenledim, bilgisayarlarda fotoların çekildiği tarih bilgisi yer alıyor... pc den bakanlar resme sağ klik yapıp "özellikler" dediği zaman fotonun çekildiği tarihi görebilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar